SZÉLSŐ ÉRKEZIK, SZÉLSŐ TÁVOZIK

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.03.18.
Alakul, formálódik a Motherson-Mosonmagyaróvár következő évi játékoskerete, amelyhez a nyáron Schatzl Natalie csatlakozik. Az idei szezonban, a Prakriker-Vác csapatában kézilabdázó balszélső két éves szerződést kötött a mosonmagyaróvári klubbal. Ehhez a hírhez kapcsolódik, hogy a nyáron távozik Csire Fanni, aki a váci csapatban folytatja a pályafutását. Szélső érkezik tehát Vácról és szélső távozik Mosonmagyaróvárról a Dunakanyar központjába, de hangsúlyozzuk, hogy nem játékoscsere történt a két klub között.


- A nyáron lejár a két éves szerződésem, így nagyon örültem a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club megkeresésének - nyilatkozta honlapunknak Schatzl Natalie. - Több élvonalbeli csapatban szerepeltem már, és úgy gondolom, hogy a klubváltások minden esetben a fejlődésemet segítették. Ilyen céllal igazoltam most Mosonmagyaróvárra is, ahol pontosan tudom, hogy kiváló szakmai munka folyik. Egy fiatal, tehetséges csapatban fogok játszani, amelyből sok játékost ismerek, hiszen Albek Anna a NEKA-ban, Tóth Gabriella pedig az Érdben volt csapattársam és a korosztályos válogatottakban is játszottam együtt több MKC kézilabdázóval. Olyan csapatba érkezem, ahol ismét sokat tanulhatok, tapasztalhatok, viszont ki kell lépnem a komfortzónámból, bizonyítanom kell, amire most szükségem is van.   

A fiatal korod ellenére valóban sok élvonalbeli tapasztalattal rendelkezel, hogyan alakult eddig a pályafutásod? - - Németországban születtem 2000 március 29.-én, de a kézilabdázással Mohácson ismerkedtem meg, amikor hazaköltöztünk. A középiskolát már a Nemzeti Kézilabda Akadémián kezdtem, ahol nagyon hasznos négy évet töltöttem Bohus Bea és ifj. Kiss Szilárd irányításával. Az élvonalban a 2018/2019-es bajnokságban, Érden mutatkoztam be, Szabó Edina csapatában két évig kézilabdáztam. Ezt egy dunaújvárosi szezon követte, a jelenlegi csapatomban a Praktiker Vác együttesében pedig ez a második szezonom. Valamennyi korosztályos válogatottban szerepeltem, voltam serdülő, ifjúsági és junior válogatott, így eddig sikeresnek gondolom a karrieremet. A stabilitás, az állandóság azonban a pályafutásom jelenlegi szakaszában nem már nem lenne ellenemre.

Biztosan sok újságíró említi meg, hogy a testvéred Schatzl Nadine a Győri Audi ETO KC válogatott szélsője…
- Ez nem zavar engem, hiszen mi nagyon jó testvérek vagyunk Nadine-nal, sokat beszélünk a kézilabdáról is, inspiráló az is, hogy egy poszton szerepelünk. Meghallgatjuk egymás, a szüleink gondolatait, tanácsait, de a döntéseket minden esetben magunk hozzuk meg. Anya és apa is sportolt, én pedig egyértelműen Nadine hatására kezdtem, szerettem meg a játékot, aki hat és fél évvel idősebb nálam. Jó lenne egyszer majd egy csapatban játszani, hozzá hasonlóan bemutatkozni a felnőtt válogatottban, a Bajnokok-Ligájában kézilabdázni. Remélem egyszer majd ennek is eljön az ideje, de nekem most az is nagy élmény, rendkívül érdekes, amikor egymás ellen játszunk.Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó