SZÉP BÚCSÚ AZ ÉVTŐL

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.12.28.
Az esélyeshez méltó, magabiztos, szép győzelemmel búcsúzott az évtől a Mothreson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli női kézilabda csapata. A siker mellett pedig fontos tényező volt az is, hogy a szakmai stáb remekül fel tudta használni ezt a találkozót a januárban kezdődő nagy nemzetközi és hazai menetelésre.


Motherson-Mosonmagyaróvár - Szombathelyi KKA  37 - 30 (19 - 11)  
NB I. bajnoki mérkőzés 11. forduló - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 900 néző 
2021 december 28. kedd 18.00 óra 
Vezette: Fekete Tamás - Tóth Dávid  

Mosonmagyaróvár: SZEMEREY - Kojic 3, LANCZ 4 (1), PÁSZTOR 5, Kovács P. 3, TÓTH G. 5, Hajtai 1. Csere: Mistina (kapus), Tóth E. 2 (1), ASANIN 8, Mihály 3, Milic 1, Török L. 1, Csekő 1. 
Edző: Gyurka János  

Szombathely: Tomasevic - Gheorghe 2, Horváth P. 3, Pődör R. 4 (3), Gorilska 3, Sostic 1, Csire 3. Csere: Balog J., Christe D. 1 (kapusok), Virág 1, Kadlicsek 5, Szendrei, Prkacin 1, Pődör B. 3 (1), Forgács 3, Szmolek. 
Edző: Marosán György  

Kiállítások: 6, ill. 10 perc  
Hétméteresek: 5/4, ill. 4/4 

Két villámgyors lerohanás góllal kezdte a találkozót a vendégcsapat, jelezve azt a szándékát, hogy meglepetésre készül az UFM Arénában. Az MKC viszont kicsit idegesen, kapkodóan kezdett, hiszen az első öt percben csak egy hetesből szerzett gólig jutott. Néhány perc után azonban egalizálta az eredményt a hazai gárda és a kezdeti rohanást, midkét oldalon sokkal megfontoltabb játék követett. A vezetést a tizenkettedik percben, a duplázó Ana Kojic találatával vette át a védekezésében jelentősen feljavult MKC. Szemerey Zsófi is bemutatott néhány olyan bravúrt, ami egy kicsit még az olyan tapasztalt kézilabdázókat is elbizonytalanította, mint a jócskán harminc felelett járó Gheorghe vagy Gorilska. 
Tizenöt perc után háromra növelte az előnyét az MKC, így Marosán György időt kért, hogy rendezni tudja a kicsit megtorpanó csapatát. Az MKC azonban elkapta a fonalat, amiben élen járt a nagy kedvvel játszó, mindig megtalálható és a helyzeteit is magabiztosan értékesítő Pásztor Noémi. A vendégek megpróbáltak két beállóval támadni, de ebben a periódusban az MKC gyorsasága érvényesült, amivel a 4 - 5 gólos hazai előny állandósult. A félidő hajrájában két büntető góllal kicsit felzárkózott az SZKKA, de továbbra is nagy volt a sebesség különbség a két csapat között. Az MKC védekezésében nagyon biztatóan mutatkozott be Bojana Milic és Török Lilly, sőt az utóbbi az első gólját is megszerezte a mosonmagyaróvári csapatban. Így tulajdonképpen a dobott és a kapott gólok számában is jó eredménnyel zárta a félidőt a Motherson-Mosonmagyaróvár. 

A második félidő első hazai gólját Csekő Brigitta szerezte, ami azt mutatta, hogy Gyurka János forgatta is januártól igazán nagy menetelésre készülő csapatát. A másik új szerzemény Bojana Milic átlövés gólja pedig már azt jelentette, hogy tíz gólra nőtt a különbség a felek között. Pásztor Noémi már az ötödik gólját szorgoskodta össze és Tóth Gabrella is nagyon eredményesen kezdte a második játékrészt.
Becsületesen, tisztességesen küzdött a szombathelyi gárda, de szép lassan eldőlni látszott ez a találkozó. A Motherson-Mosonmagyaróvár érvényesíteni tudta a gyorsabb, kombinatívabb játékát a kicsit talán már fáradó, így a védkezésben több hibát vétő, felesleges kiállításokat begyűjtő vendégek ellen. Azt pedig különösen megnyugtató volt látni, hogy az MKC mindezt kimondottan könnyedén, minden különösebb erőlködés nélkül tudta megvalósítani.
A mérkőzés utolsó tíz percében már sokat cseréltek az edzők, megpróbálták a lehető legjobban felhasználni ezt a találkozót a későbbi céljaikra. Felszabadult játékot, szép megoldásokat láttunk mindkét gárdától támadásban, igaz egy kicsit elnagyolt védekezéssel. Ebben a periódusban Tanja Asanin volt az MKC legjobbja, az egyetlen kérdés pedig az maradt, hogy a tíz gólos különbséget megtartja-e a Mosonmagyaróvár vagy el tudja tüntetni a Szombathely.      
Az MKC-nak végül ez nem sikerült, de így is egy nagyon magabiztos, szép győzelemmel zárta a 2021-es évet, amely a klub történetének eddigi legszebb sikereit hozta.  

Gyurka János: - Több célunk volt a mai találkozón, elsősorban a támadójáték gyorsítása és a védekezésünk stabilitása. Ezek részben sikerültek, mert kevesebbet faultoltunk a kelleténél, de erre számítani lehetett, hiszen hosszú idő után játszottunk ismét együtt. Fontos volt a két új játékosunk beépítése is, ami még szintén kicsit akadozott. A győzelemnek természetesen örülünk, de a januári mérkőzések előtt még sok dolgunk lesz.  

Marosán György: - Azt gondolom, hogy előre mutató volt a mai teljesítményünk, nincs okunk a szégyenkezésre. Nem akartuk elrontani a játékot, inkább felvállaltuk a bátor, támadó kézilabdát, annak minden veszélyével. Annak pedig különösen örülök, hogy a mérkőzés hajrájában pályára küldött fiatalok remekül éltek a játéklehetőséggel.