SZÉP GYŐZELMEKKEL BÚCSÚZTATTA AZ IDÉNYT AZ UTÁNPÓTLÁS

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.06.09.
A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő csapata a Győr-Moson-Sopron megyei felnőtt bajnokságban, az MKC U14 és U12 pedig az utolsó korosztályos tornákon aratott szép győzelmeket. Ezekkel a találkozókkal le is zárult ez a sajnos rengeteg nehézséget hozó utánpótlás idény, amelyet ezúton is szeretne megköszönni a klub a fiataloknak, gyerekeknek és a szülőknek.

Női felnőtt Győr-Moson-Sopron megyei - 24. forduló: 
KSE Bősárkány - Mosonmagyaróvári KC  19 - 40 (11 - 15) 
2021 június 08. - Mosonszolnok, Sportcsarnok 
Vezette: Dr. Csupor Csenge - Lakatos Ildikó 

MKC serdülő: Bognár R. - Renner 2, Baumgartner 4, Sztranyovszky 15, Pető 1, Sefcsik 7, Buga R. 2. Csere: Bíró 3, Uzonyi-Varga 2, Lengyel L. 2, Bertalan 1, Forgács 1.
Edző: Farkas Veronika 


Farkas Veronika:
- Első alkalommal indítottuk el a serdülő csapatot a megyei felnőtt mezőnyben, így a bajnokságban elért hetedik helyezésünk igazán szép eredmény. Rengeteget tanultunk, fejlődtünk ebben az idényben, amelynek a második felében már bátran is játszottak a gyerekek. Támadásban a gyorsaságunkkal, mozgékonyságunkkal mindig meg tudtuk lepni az ellenfelinket. de a tavasszal már a védekezésünk is összeállt. Remek példa volt ezekre az utolsó mérkőzésünk, ahol a tabellán előttünk végző Bősárkány ellen nagyon magabiztosan nyertünk. A számomra már megható volt látni a kislányok igazi örömjátékát, ahogy megvalósították a pályán az ötleteiket. 

Gyermekbajnokság leány U12:
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok - 2021 június 05.
Győri Audi ETO KC II. - Mosonmagyaróvári KC  18 - 29 
Győri Audi ETO KC I. - Mosonmagyaróvári KC  19 - 29 

Kránitz János:
- Nagyon örömteli, hogy minden tornán előrébb lépünk, fejlődünk, jobbak leszünk. Most Győrben sikerült megvernünk az ETO két csapatát, ami igazán figyelemreméltó siker. Nagyon ügyesek voltak a kislányok, akik közül többen is extra teljesítményt nyújtottak. 

Az MKC U12 játékos kerete:
Szücs Boglárka (kapus), Baróti Boglárka 4, Csáki Viola 15, Csontos Regina 18, Csontos Viktória 13, Fekete Maja 1, Kanka Szilvia 4, Katona Mira, Lancz Luca, Major Kitti, Szalay Zoé 3. 
Edző: Kránitz János 

Gyermekbajnokság leány U14:
Szombathely, Egyetemi Sportcsarnok - 2021 június 06.
Szombathelyi KKA II. - Mosonmagyaróvári KC  5 - 20 
Mosonmagyaróvári KC - Sárvári Kinizsi SE  29 - 10 

Kránitz János:
- Ezen a tornán is könnyed győzelmeket arattunk, mindkét találkozón mi diktáltunk az iramot, irányítottuk a játékot. A mérkőzéseket követően pedig tisztelegtünk a közelmúltban váratlanul elhunyt Dr. Gál László emeritus emléke előtt. A professzor úr a pályáját Mosonmagyaróváron kezdte a hetvenes évek elején, mint tanszékvezető, ahol a város modern kézilabdázásának megalapítója volt. 


Az MKC U14 játékos kerete:
Petz Kincső (kapus), Buga Léna, Csáki Anna 10, Csorba Laura, Csőrés Panka 1, Faddi-Horváth Annamária 6, Heszkó Panka 1, Mogyorósi Csenge 2, Muszik Mira 1, Nagy Zille 4, Rámháp Csenge 1, Rátkay Zsófia, Schuttovits Kamilla 5, Tolnai Fanni 11, Varga-Kiszelka Derien. 
Edző: Kránitz János