Szépen búcsúztunk a szezontól, szoros végeredmény a BL-győztes ellen

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.05.17.
Az Eu-Fire Mosonmagyaróvár a szezon utolsó mérkőzésén a friss Bajnokok Ligája győztes Győri Audi ETO KC-hoz látogatott.

Öt perc elteltével 4-3-ra vezetett a Győr, amely Brattset góljaival fokozatosan növelte a különbséget. Az MKC igyekezett tartani a lépést a hazaiakkal, és ez a félidő bizonyos periódusaiban sikerült is. 23. percben 15-10 volt az állás, a szünetben pedig 20-11-re vezetett a Győr.

Forrás: Győri Audi ETO KC facebook

A második félidőt Katona és Bardi révén két gyors góllal kezdte az MKC, amely így mínusz hétre zárkózott. A folytatásban ennél egy kicsit nagyobb különbség volt a csapatok között, általában 9-10 góllal vezetett Danyi Gábor együttese. A hajrában azonban remek szériát produkált a Mosonmagyaróvár, amely 31-22 után egy 5-0-ás rohanással közelebb került a bajnokcsapathoz. Az ETO végül 33-27-re győzött, de ezen az estén mindenki ünnepelhetett. A győriek a bajnoki, a Magyar Kupa és a BL elsőséget, az óváriak pedig történetük legjobb bajnoki szereplésüket és azt, hogy méltó ellenfelei voltak a világ legjobb csapatának.
Forrás: Győri Audi ETO KC facebook

Győri Audi ETO KC–Eu-Fire Mosonmagyaróvár 33–27 (20–11)

Győr, 4850 néző
Jv.: Marton Zs., Szabó E.

ETO: Kiss É. – Bódi 2, MÖRK 4, S. Oftedal 2, BRATTSET 8, Hansen 3, Puhalák 3. Csere: Leynaud (kapus), Tomori 1, Groot 3, Pintea 3, Afentaler 1, Görbicz 2, Pál T. 1. Vezetőedző: Danyi Gábor

MKC: Dányi – Katona F. 2, Kopecz 2, Tilinger 2, Horváth B. 2, SZARKOVÁ 6, HAJTAI 3. Csere: Fritz (kapus), Vukcsevics, Hudák 2, Tóth M. 2, BARDI 4, Domokos 1, Szalai Zs. 1, Márczy. Vezetőedző: Bognár Róbert

Kiállítások: 4 perc, ill. 4 perc
Hétméteresek: –, ill. 4/0
Forrás: Győri Audi ETO KC facebook

Danyi Gábor: "Nem kellett kaparni a jeget, minden játékosunk kellő hőfokon játszott. Elismerés illeti a csapatot az egész éves teljesítményéért."

Bognár Róbert: "Ez a mérkőzés éppen olyan volt, mint az egész idényünk. Tisztességesen küzdöttünk, időnként jól is játszottunk. Végül szoros eredményt értünk el a világ legjobbjával szemben."
Forrás: Győri Audi ETO KC facebook

Következő mérkőzés:
NB I, 7. forduló
2019.10.25., 18:00 óra.
Elek Gyula Aréna, Budapest, Kőbányai út 47/B