SZERDAI ELLENFELÜNK – GVM EUROPE-VÁC

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.04.23.
A váci kézilabda csapat már a tavalyi bajnokságban is a nagyon előkelő hatodik helyen végzett, de talán mégis az idén számít igazából a bajnokság meglepetés csapatának.
A 2018 – as évben, Pest megye legjobb csapatának választott GVM Europe-Vác gárdája ugyanis most az ötödik helyen áll a bajnokságban. Ráadásul, a sokra többre taksált Siófok ellen otthon és idegenben is győzni tudott, az Érd ellen pedig hazai pályán volt sikeres.   

Egy nagyon egységes csapatot fogadunk tehát, amely ugyan az előző fordulóban némi meglepetésre csak döntetlenre végzett az MTK Budapest elleni hazai bajnoki találkozóján. Viszont azt sem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy a Vác a legutolsó három idegenbeli mérkőzését, a Békéscsaba, a Kisvárda és az Eger ellen meg tudta nyerni.  

Eubility Group-Békéscsaba – Vác 28 – 31
Kisvárda MASTER Good SE – Vác 19 – 25
Eszterházy SC – Vác 21 – 34
Forrás: Lakatos Gábor/Vác facebook

GVM Europe-Vác–MTK Budapest 27 - 27 (15 - 16)
Vác Városi Sportcsarnok, 390 néző
Vezette: Réti - Szedmák

GVM Europe-Vác: Arenhart – Jovetic 1, Kácsor 6 (1), Helembai 2, Hámori 1, Lakatos R. 8 (3), Radosavljevic 2. Csere: Bukovszky (kapus), Pappné Szamoránsky 4, Szabó K. 1, Szondi 1, De Souza, Diószegi 1. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

MTK Budapest: Lajtos – Slakta, Karnik 7 (2), Dakos 5, Kovács G. 1, Tóth E. 5, Fekete B. 4. Csere: Győri (kapus), Mihálffy 1, Stranigg 2, Bánfai, Zsiborás 2. Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 4 perc, ill., 8 perc
Hétméteresek: 6/4, ill., 2/2

A váci gárdát elsősorban tehetséges, fiatal, magyar kézilabdázók alkotják, akik mellett kiváló külföldi légiósok szerepelnek. Ezt az elegyet pedig remekül irányítja a tapasztalt szakmai vezető Németh András és a fiatal vezetőedző Szilágyi Zoltán. A munkájukra pedig hosszú távon is számítanak Vácon, hiszen Szilágyi Zoltán tavaly lejáró szerződését 2021 –ig meghosszabbították. 
Forrás: Lakatos Gábor/Vác facebook

A GVM Europe-Vác játékos kerete és mezszámai:

Kapusok:
12. Barbara Arenhart (brazil), 16. Bukovszky Anna, 33. Suba Sára
Átlövők:
4. Kácsor Gréta, 5. Hámori Konszuéla, 8. Barján Bianka, 34. Káldy Lili,
90. Karoline De Souza (brazil)
Szélsők:
2. Sanja Radosavljevic (szerb), 7. Dijana Jovetic (horvát), 28. Szondi Zsófia, 99. Diószegi Nikolett
Irányítók:
18. Szabó Kitti, 20. Lakatos Rita, 59. Kuczora Csenge, 88. Sziráki Boglárka  
Beállók:
15. Szamoránsky Piroska, 96. Helembai Fanny
Forrás: Lakatos Gábor/Vác facebook

Három junior világbajnok játékos, a kapus Suba Sára, a balátlövő Kácsor Gréta és az irányító Lakatos Rita erősíti a Duna partiak keretét. A nyáron a norvég Byasen Trondheim csapatához igazolt Lakatos Rita ugyanis az ősszel visszatért Vácra. A decemberi Európa – Bajnokságon így ő már ismét váci játékosként kapott szerepet a magyar válogatottban. A váci fiatalok fejlődése töretlennek tűnik, hiszen a nemzeti csapat bő keretébe már a 18 esztendős irányító Kuczora Csenge is meghívót kapott. A váci csapat meghatározó játékosai még a 2013 –ban világbajnoki címet szerzett brazil kézilabdázók, a 32 éves kapus Barbara Arenhart és a 28 éves átlövő Karoline De Souza. Ők már játszottak Spanyolországban, Dániában, Norvégiában, Ausztriában, Romániában és De Souza esetében Magyarországon is, ahol ő Siófokon kézilabdázott.  A legeredményesebb játékosuk az átlövő Kácsor Gréta, aki 22 mérkőzésen 103 gólt szerzett és ezzel kimagaslik a váci gárdából, hiszen őt a szerb Sanja Radosavljevic követi, aki ugyanennyi találkozón 69 gólos. Kácsor Gréta az MKC elleni decemberi találkozón is a Vác legeredményesebb kézilabdázója volt és így nagy szerepet vállat abban, hogy akkor győzni tudott a csapata.          
Forrás: Lakatos Gábor/Vác facebook

GVM Europe-Vác – Eu-Fire Mosonmagyaróvár  28 – 17  (17 – 8)

NB I bajnoki mérkőzés 10. forduló   
Vác, Városi Sportcsarnok, 800 néző
2018. december 29., szombat, 18.00 óra.
Játékvezetők: Nagy F. – Túróczy

GVM Europe-Vác: ARENHART – Sziráki, Hámori 2, Helembai 1, De Souza 3 (3), Lakatos R. 4, Radosavljevic 3. Csere: Bukovszky, Suba (kapus), KÁCSOR 8 (1), DIÓSZEGI 6, Szondi 1, Szabó K., Sziráki, Szamoránsky P., Iván E. Káldy L. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

Eu-Fire Mosonmagyaróvár: Scholtz A. – Kovacsicz 1, Kopecz 2 (1), Horváth B., Bízik B., Szarková 2, Bízik R. 1. Csere: Gubikova (kapus), Gyimesi 2, Hajtai, Vukcevic 1, FARKAS V. 6 (5), Katona, Maric, Bardi 2, Domokos D. Vezetőedző: Bognár Róbert

Hétméteres: 8/4, ill., 7/6
Kiállítás: 6 perc, ill., 6 perc
Az MKC 2020/21-es idényének őszi fordulói:
 • 1. forduló: Debrecen-MKC
 • 2. forduló: MKC-FTC
 • 3. forduló: MTK-MKC
 • 4. forduló: MKC-Vác
 • 5. forduló: Alba-MKC
 • 6. forduló: Kisvárda-MKC
 • 7. forduló: MKC-Békéscsaba
 • 8. forduló: Érd-MKC
 • 9. forduló: MKC-Szombathely
 • 10. forduló: Dunaújváros-MKC
 • 11. forduló: MKC-Siófok
 • 12. forduló: NEKA-SZISE-MKC
 • 13. forduló: MKC-ETO

Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök

A Motherson-Mosonmagyaróvár kézilabdázói is egyéni edzésekkel tartják formában magukat. A játékosoktól kapott felvételekből pedig készítettünk egy összeállítást.

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 1., szerda