SZERDAI ELLENFELÜNK – SIÓFOK

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.04.30.
A siófoki csapat bemutatását mindenképpen az idei EHF Kupa mérkőzéseivel kell kezdeni, hiszen a Balaton parti gárda ennek a sorozatnak a döntőjére készül.
A finálé első mérkőzésére most szombaton kerül sor Dániában, és egy hét múlva a Siófok fogadja majd a visszavágón, a dán Team Esjberg csapatát. Skandináv ellenfele lesz teát a Siófoknak, amely azonban a nemzetközi kupában eddig remekelt.

A selejtezők során elsőként a GVM Europe-Vác csapatát búcsúztatták, majd az orosz Lada Togliatti elleni sikerrel jutott, a klub története során az első alkalommal a csoportkörbe, a Siófok gárdája. Ennek a hat mérkőzését pedig hibátlanul teljesítették, azaz kétszer győzték le a német Metzingen, a svéd IK Savehof és a dán Herning-Ikast csapatait. A negyeddöntőben a norvég Storhamar, majd az elődöntőben a dán Viborg sem tudta megállítani a siófoki csapatot, amely a szerdai mérkőzésünk után, győzelmi esélyekkel utazik az EHF Kupa döntőjére is.
Forrás: Németh András

A nemzetközi mezőnyben klubtörténelmi siker közelébe kerülő Siófok, a magyar bajnokságban is javítani fog a tavalyi ötödik helyezésén. A Ferencváros elleni egy gólos budapesti sikerük és az Érd hazai botlása után, pedig reális lett az esélyük a bajnoki bronzérem megszerzésére.

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA-SIÓFOK KC 29-30 (15-16)
Budapest, Elek Gyula Aréna
2019. április 24., szerda, 18.00 óra.
Játékvezetők: Horváth, Marton

FTC: Bíró, Szemerey (kapusok), Faluvégi 1, Háfra N. 4, Horváth D., Klikovac, Klivinyi, Klujber 2, Kovacsics 6, Lukács, Márton 4, Mészáros, Pásztor 2, Pena 8 (5), Schatzl Nadine 2, Tóth N. Edző: Elek Gábor.

SIÓFOK: Dedu, Solberg (kapusok), Aoustin 2 (1), Barkóczi, Böhme 3 (1), Elghaoui, Gonzalez 3, Janjusevic 2, Jezic 5, Khmyrova 4, Kobetic 11 (2), Perianu, Such, Wald. Edző: Tor Odvar Moen.

Kiállítások: 6 ill. 6 perc
Hétméteresek: 6/5 ill. 8/4
Forrás: Németh András

A Siófok KC játékos keretében remek kézilabdázókat találunk és szinte mindegyik külföldi játékos válogatott kézilabdázó. Nyolc játékosuk szerepelt a decemberi kontinens viadalon és Joanna Drabik a lengyel, Katarina Jezic a horvát, Denisa Dedu, Melinda Geiger, Gabriela Perianu a román, Silje Solberg a norvég, Mireya Gonzalez a spanyol és Estelle Nze Minko a győztes francia válogatott meghatározó játékosa volt. Igaz a francia irányító a nyártól Győrbe költözik és az ETO játékosa lesz, de klasszis játékosok, Nerea Pena, Kjerstin Solas, Tomori Zsuzsanna, Hársfalvi Júlia és Szikora Melinda viszont érkeznek a Balaton partjára.

A Siófok játékos kerete és mezszámai:
Kapusok: 12. Silje Solberg (norvég), 16. Denisa Dedu (román)
Jobb szélsők: 8. Simone Böhme (dán), 23. Such Nelli
Jobb átlövők: 10. Takács Eszter, 21. Mazák-Németh Csilla, 88. Andela Janjusevic (szerb), 99. Mireya Gonzalez (spanyol)
Beállók: 6. Asma Elghaoui, 17. Katarina Jezic (horvát), 20. Joanna Drabik (lengyel) Irányítók: 27. Estelle Nze Minko (francia), 71. Tatjana Khmyrova (orosz)
Balátlövök: 22. Gabriela Perianu (román), 32. Andrea Kobetic (horvát), 37. Barkóczi Dorina
Balszélsők: 13. Camille Aoustin (francia)
Forrás: Németh András

A szakmai munkát egy igazi sztáredző, az 53 éves norvég Tor Odvar Moen irányítja, aki először dolgozik külföldön. Moen huszonegy évén át dolgozott a Larvik HK csapatánál és 14 norvég bajnoki, 11 norvég kupa valamint Kupagyőztesek Európa Kupa győzelem mellett 2011 – ben az EHF Bajnokok Ligáját is elhódította a norvég csapatával.

Az MKC, az idei év második napján, egy kiadós vereséget szenvedett a siófoki bajnoki találkozón. A szerdai visszavágón is a siófoki csapat az esélyes, de a mosonmagyaróvári lányok is be akarják bizonyítani, hogy azóta már nagyon sokat fejlődtek.

Forrás: Németh András

Siófok KC – Eu-Fire Mosonmagyaróvár 32 – 16 (12 – 11)
NB I bajnoki mérkőzés 11. forduló
Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok
2019. január 02., szerda, 18.00 óra.
Játékvezetők: Héjjas, Kránicz

Siófok KC: SOLBERG – BÖHME 8, Perianu, Drabik 1, KOBETIC 6, Nze Minko 3 (1), AOUSTIN 4. Csere: Dedu (kapus), Geiger, Janjusevic 2, Gonzalez 1, ELGHAOUI 6, Jezic 1, Khmyrova, Barkóczi, Sárosi. Vezetőedző: Tor Odvar Moen

Eu-Fire Mosonmagyaróvár: Scholtz A. – Kovacsicz 2, Kopecz 1, FARKAS V. 3 (3), Vukcevic 2, SZARKOVÁ 4, Bízik R. Csere: Gubikova (kapus), Horváth B. 1, Bízik B., Katona, MARIC 3, Hudák E., Bardi, Tóth M., Domokos D. Vezetőedző: Bognár Róbert

Kiállítások: 6 ill. 10 perc
Hétméteresek: 2/1 ill. 4/3
Következő mérkőzés:
NB I, 11. forduló
2019.12.29., 18:00 óra.
UFM Aréna, Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.
X