Szerdai ellenfelünk - A Győri Audi ETO KC

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.08.14.
Kedden a Ferencváros (augusztus 14., 18 óra, UFM Aréna), szerdán pedig a Győri Audi ETO KC (augusztus 15., 18 óra, Audi Aréna) lesz az MKC ellenfele, a nyári felkészülési mérkőzések sorozatában. A női kézilabdázás két meghatározó gárdája ellen szerezhetünk tehát tapasztalatokat, és ezek biztosan nagyon hasznosak lesznek a csapatunk számára. A Győri Audi ETO KC, a tavalyi évben triplázni tudott, hiszen a magyar bajnokságot, a magyar kupát és a Bajnokok Ligáját is megnyerte. Így a győriek már 14–szeres magyar bajnokok, 13–szoros kupagyőztesek és négyszer hódították el a Bajnokok Ligájáért járó serleget.
A bajnoki cím sorsa, csak az utolsó fordulóban dőlt el a Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatai között, a 2017 – 2018 – as K&H női kézilabda ligában. A két csapat, azonos pontszámmal végzett, az egymás elleni pontjaik száma kettő – kettő és az egymás elleni gólkülönbségük is nulla volt. Így a versenykiírás értelmében az összesített gólkülönbsége döntött a bajnoki címről a győri csapat javára.

Győri Audi ETO KC             26 mérkőzés    25        0          1          860 - 568        50 pont
FTC – Rail Cargo Hungaria   26 mérkőzés    25        0          1          878 – 587        50 pont

Forrás: Győri Audi ETO KC facebook

A győri zöld–fehérek a 2018/2019–es idénynek, Danyi Gábor személyében, egy új vezetőedzővel vágnak neki. Igaz nála jobban senki sem ismerheti a csapatot, hiszen Danyi Gábor eddig másodedzőként, Konkoly Csaba, Karl Erik Böhn és Ambros Martin vezetőedzők munkáját segítette. Most pedig ő is kapott egy nagyon tapasztalt szakembert maga mellé, hiszen Zdravko Zovko is munkába állt az ETO csapatánál.

Természetesen új játékosok is érkeztek és a személyükben ismét, igazi világsztárokat sikerült Győrbe igazolni. A beálló posztra, a norvég válogatott Kari Brattset érkezett, aki a hazájában, a Vipers Kristiansand csapatában játszott. Szintén norvég válogatott a dán Midtiyllandtól érkezett átlövő, Veronica Kristiansen. Amandine Leynaud pedig a francia válogatott kapusa, aki tavalyi szezonban még Final Four döntőjében, a Vardar Szkopje kapuját védte. A Győri Audi ETO KC 2018/2019 – es játékos keretében, feltüntetjük a holland, Yvette Broch nevét is, bár a játékos kimerültségre hivatkozva, egyelőre nem kezdte el az edzéseket a csapattal.

Forrás: Győri Audi ETO KC facebook

Kapusok: Kiss Éva, Kari Aalvik Grimsbö (norvég), Amandine Leynaud (francia)
jobbszélsők: Jana Knedlikova (cseh), Bódi Bernadett
jobbátlövők: Afentaler Sára, Nora Mörk (norvég), Veronica Kristiansen (norvég)
irányítók: Görbicz Anita, Pál Tamara, Stine Bredal Oftedal (norvég), Nycke Groot (holland)
beállók: Varga Emőke, Yvette Broch (holland), Kari Brattset (norvég)
balátlövők: Anne Mette Hansen (dán), Eduarda Amorim (brazil), Tomori Zsuzsanna
balszélsők: Fodor Csenge, Puhalák Puhalák Szidónia

A győri csapatból, a balszélső Fodor Csenge vett részt a nyári junior világbajnokságon és így később csatlakozott a munkát július közepén elkezdő klub csapatához. Egy hetet a Balaton partján is töltött már a Győri Audi ETO KC, hiszen Balatonbogláron edző táboroztak, a NEKA edzőközpontjában. Eddig két felkészülési mérkőzést játszottak, amelyeken az MTK Budapest és a francia ESBF Besancon voltak az ellenfeleik a győri Audi Arénában. A nemzetközi találkozón a győri csapat a Leynaud – Knedlikova, Kristiansen, Groot, Brattset, Hansen, Puhalák kezdővel lépett pályára és csereként, Grimsbö, Amorim, Oftedal, Fodor, Afentaler, Pál és az utánpótlásból, Kürthi Laura Klaudia játszott még.

augusztus 03. péntek:
Győri Audi ETO – KC – MTK Budapest  40 – 19  (17 – 8)

augusztus 10. péntek:
Győri Audi ETO KC – ESBF Besancon (francia)  37 – 28  (17 – 16)

Forrás: Győri Audi ETO KC facebook

Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó