Szezoncsúcs 51 dobott góllal, a saját kezében az MKC sorsa

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2024.05.22.
A Motherson Mosonmagyaróvár utolsó hazai mérkőzésén a sereghajtó, a szezon végén az első osztályból biztosan kieső Kozármislenyt fogadta.
A találkozó első negyed órájában tartották magukat a vendégek, de a félidő második felében a gyors játéknak köszönhetően ellépett az MKC. A szünetben tíz volt közte (23-13), és a különbség gyorsan tovább hízott a második félidőben. Az MKC több jó egyéni teljesítménynek köszönhetően, sima 51-27-es győzelmet aratott. Gyurka János együttese az 51 dobott góllal új rekordot állított fel a bajnokságban. Szemerey Zsófi 50 %-kal védett, Pásztor Noémi pedig nyolc góllal búcsúzott az UFM Arénától. A záróforduló előtt az óváriaknak saját kezükben van a sorsuk, hiszen a Győr egy utolsó másodperces találattal nyerni tudott Debrecenben. Ez pedig azt jelenti, hogy ha vasárnap az MKC legyőzi a Kisvárdát, akkor bronzéremmel zárja a szezont.
Női kézilabda NB I, 25. forduló
Motherson Mosonmagyaróvár - Kozármisleny KA 51-27 (23-13)

V.:
Haskó, Natkai
Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 1000 néző


MKC: SZEMEREY 1- Udvardi 2, Lancz 2, PÁSZTOR 8, Ivancok 2, Tóth E. 2, Stranigg 3. Csere: Hadfi, Horváth Sz. (kapusok), Varga E. 3 (1), ALBEK 7, Sztankovics 3, BARDI 6, Faragó 3, SCHATZL N. 5, Tóth G. 4. Vezetőedző: Gyurka János

Kozármisleny: Wichmann- Imrei N. 3, Brettner 1, Halász, Lengyel 1, Kecskés 5, IMREI R. 3. Csere: Pusztai, Szabó L. (kapusok), Grénus 1, GROSICS 7 (4), Köpösdi 2, Zsemberi, Hadnagy 4.  Vezetőedző: Gyulay László


Kiállítások:
2 perc, ill., 8 perc.

Hétméteresek: 1/3, ill., 4/4.

Piros lap: Stranigg Zsófia (az 58. percben)

Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-2, 10.p: 6-4, 20.p: 15-11, 25.p: 19-12, 28.p: 22-12. 43.p: 35-16, 53.p: 45-24.Gyurka János, a Motherson Mosonmagyaróvár vezetőedzője: „A két csapat közt kialakult különbség ellenére fegyelmezetten játszott a Kozármisleny. Az volt a célunk, hogy stabilizáljuk a védekezésünket, faultokon keresztül. Felszabadultan szerettünk volna játszani, sokat futottunk, ezt a tempót pedig nehezen tartottak a vendégek. Játékpercek tekintetében mindenki megkapta a kellő terhelést, egy élvezetes mérkőzésen ki tudtuk szolgálni a közönséget. Szerettük volna, hogy a távozók is szép emlékekkel zárják az utolsó hazai meccset. Büszke vagyok a csapatra az egész szezonban mutatott teljesítmény miatt."

Gyulay László, a Kozármisleny KA vezetőedzője: „Azt kértem a lányoktól, hogy próbálják élvezni a mérkőzést. Tudjuk, hogy hol a helyünk ebben az osztályban. Az első húsz percben voltak szép dolgaink, de az MKC által diktált sebességet nem tudtunk felvenni."
Pásztor Noémi, a Motherson Mosonmagyaróvár játékosa: „Jól teljesítettünk hazai pályán, ahol szerettünk volna örömjátékot produkálni, ez szerintem sikerült is. Méltó hazai zárása volt ez a szezonnak."

Grosics Gréta, a Kozármisleny KA játékosa: „Szerettünk volna, egy jó mérkőzést játszani. A támadásban vétett technikai hibák, és eladott labdák száma sok volt."
Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó