SZÍNES FÉNYEK AZ EDZÉSEN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.07.23.
Hasznos eszközzel bővült a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club edzésfelszerelése, miután a klub megvásárolta a Fitlight Trainer rendszert. Ez egy rugalmas, vezeték nélküli eszköz, amelyet minden olyan gyakorlatnál hasznosítani lehet, ahol a gyorsaság, mozgékonyság és a koncentráció képesség fejlesztése a cél. A színes lámpák segítségével javul a szem és a mozgás koordináció, amit a szerkezethez tartozó tablet segítségével mérni, elemezni is lehet.


-
Hat éve ismerkedtem meg ezzel a Kanadában fejlesztett rendszerrel, amelynek a hazai forgalmazást irányítjuk a társammal, Kocsis Györggyel - kezdte a Fitlight Trainer bemutatását Gábor Péter. - A kézilabda kapus és a Zsiga Gyula mellett az FTC csapatánál eltöltött kapusedzői tevékenységem tapasztalataival egyértelmű volt a számomra, hogy nagyon hasznos ez az eszköz. A legnépszerűbb amerikai sportágak a kosárlabda, a jégkorong és az amerikai foci, valamint sok egyéni sportág, mint például az ökölvívás mellett ugyanis a kézilabdázásban lehet a legjobban felhasználni a Fitlight Trainert. Ennek az edzéseszköznek az elsődleges szerepe az, hogy működésbe hozható színes lámpák segítségével a mozgást fejleszti és méri. Gyorsítja a reakció időt, tágítja a térlátást, javítja a döntés hozási képességet, miközben egyértelműen motiválja is a sportolókat. Azonnali visszajelzést ad tehát a játékosok állapotáról, valamint egy központi számítógéppel összekapcsolva elemzéseket, méréseket is el lehet végezni ezzel az eszközzel. 

- Az MKC edzői figyelmesen hallgatták, nézték végig a termék bemutatását, amely két órás program volt. Szükséges volt ennyi idő ahhoz, hogy megismerjék, ezt az edzéseket segítő rendszert?  
- Arra törekedtünk, hogy a mosonmagyaróvári szakemberek üzembiztosan tudják használni a szerkezetet, tökéletesen megismerjék az eszközben rejlő lehetőségeket. A Fitlight Trainer beállításait ugyanis az edzők kezelik, hogy a azokkal optimalizálni tudják, valós képet kapjanak a csapatuk állapotáról. Az MKC nyolc lámpás készlettel dolgozik, amely lámpák a piros, sárga, világoskék, zöld, lila és sötétkék színeket közvetítik. Felszerelhetőek falra, padlóra vagy sportág specifikus eszközökre, az érintés vagy a közelség érzékelésének beállításával. Ezután már egyáltalán nem bonyolult a kezelése és bármelyik ismert gyakorlat esetében használhatóvá válik ez a vezeték nélküli fénytechnika. A sportolók nem ismerik a beállításokat, így a különböző színes fény effektusokra, jelekre pillanatok alatt kell reagálniuk. A mozgás érzékelő lámpákat kell be vagy kikapcsolniuk, ami komoly képesség fejlesztő feladat, ezért őszintén reméljük, hogy a Fitlight Trainer használata segíteni fogja az MKC csapatait abban, hogy még eredményesebbek legyenek a sportágban.


Az MKC 2020/21-es idényének őszi fordulói:
 • 1. forduló: Debrecen-MKC
 • 2. forduló: MKC-FTC
 • 3. forduló: MTK-MKC
 • 4. forduló: MKC-Vác
 • 5. forduló: Alba-MKC
 • 6. forduló: Kisvárda-MKC
 • 7. forduló: MKC-Békéscsaba
 • 8. forduló: Érd-MKC
 • 9. forduló: MKC-Szombathely
 • 10. forduló: Dunaújváros-MKC
 • 11. forduló: MKC-Siófok
 • 12. forduló: NEKA-SZISE-MKC
 • 13. forduló: MKC-ETO

Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök

A Motherson-Mosonmagyaróvár kézilabdázói is egyéni edzésekkel tartják formában magukat. A játékosoktól kapott felvételekből pedig készítettünk egy összeállítást.

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 1., szerda