SZÍVVEL ÉS ÉSSZEL KELL JÁTSZANUNK! – beszélgetés Gyimesi Kittivel

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.10.24.
A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club védekezésének alapembere Gyimesi Kitti, akit most a a pénteki Moyra-Budaörs Handball elleni találkozó előtt kérdeztünk az esélyekről és a csapatunk szerepléséról.
"Terhet nem szeretnék rakni a játékos társaim vállára, de én azt gondolom, hogy most kötelező legyőznünk a Budaörs gárdáját – kezdte a mérkőzés felvezetését Gyimesi Kitti. Pontokat kell, szereznünk, mert mennek a bajnoki mérkőzések és nekünk még csak kettő pontunk van. A Moyra-Budaörs Handball gárdája pedig a táblázaton is közel áll hozzánk és így az ellenük elért siker, rendkívül sokat érhet. Én már nagyon várom a péntek estét, mert engem feldob az ilyen feladat és úgy látom a csapaton is, hogy érzi ennek a találkozónak a felelősségét. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű találkozó, de be fogjuk gyűjteni a beszerezhető pontokat. Ez lesz az utolsó hazai bajnoki találkozónk az idén és bízom benne, hogy a szurkolóink támogatása is segíteni fog. Ők Székesfehérváron, ez elmúlt mérkőzésen is fantasztikusak voltak és ez nagy erőt ad nekünk."

Milyen állapotban van a csapatunk, hiszen a sérülések eléggé megnehezítik az utóbbi időben a a munkát. Egy sarok probléma téged is hátráltatott a bajnokság elején, de reméljük, hogy ebből már teljesen rendbe jöttél?

"Sajnos nálam nehezen derült ki, hogy mi okozta a problémát a bal sarkamban, ami nálam egy csontkinövés miatt visszatérő probléma. Most az Achilles inam szakadt be részlegesen és így a felkészülés utolsó szakaszát ki kellett hagynom. A Kisvárda és az FTC ellen sem játszhattam, ami inkább fejben viselt meg, mert én nem szoktam mérkőzéséket mulasztani. Mostanra azonban már teljesen rendbe jöttem és talán már fizikálisan is utolértem magam a közel egy hónapos sérülés után. A csapatunkban most Zana Maricra nem számíthatunk, akinek belső comb szakadása van. A Bízik testvérek közül azonban, a hét elején rosszullétre panaszkodó Réka már rendben lesz és jellemző az elszántságunkra, hogy Bogi is játékra jelentkezett."Hogyan készül a csapat erre a kimondva vagy kimondatlanul, de mindenképpen létfontosságú bajnoki találkozóra?


"A vezetőedzőnk Bognár Róbert ezen a héten érezhetően csökkentette a terhelést és egyértelműen a frissítésre fekteti a hangsúlyt. Nagyon célirányosan készülünk tehát erre a bajnoki mérkőzésre, tehát sok videóelemzés van a programunkban és a taktikai elemeket is alaposan begyakoroljuk. Tiszteljük az ellenfelünket, amely már túltette magát azon, hogy a gyermeket váró Szöllősi-Zácsik Szandrára nem számíthat az idén. Hajduch Csenge, Hornyák Ágnes és Gerháth Fanni személyében azonban így is vannak kimondottan jó lövő játékosaik és rajtuk kívül is figyelni kell az irányító Pálos-Bognár Barbara és a beálló Pásztor Noémi játékára. Nekünk tehát egymást maximálisan kisegítve és agresszíven kell kézilabdáznunk a kapunk előtt. Az előre játékban pedig, hatvan percig kell koncentrálnunk, mert ezen a találkozón minden gólnak óriási szerepe lesz. Az élvonalbeli tagságunk szempontjából rendkívül fontos ez a találkozó, egyértelmű tehát, hogy szívvel és ésszel kell játszanunk."

Óriási alázat kell ahhoz, hogy egy játékos, jelen esetben Gyimesi Kitti, csak a védekezésben kapjon szerepet a kézilabdában. Nem hiányzik a látványosabb és élvezetesebb játék, a támadásokban való részvétel?

"Maximálisan elfogadom ezt a szerepet, mert ennek a szerepkörnek is megvan a szépsége. Igaz ez valóban kevésbé látványos, mint a támadások vagy a gólszerzés, de én jól érzem magam ebben a pozícióban. Megtisztelő feladat a csapatunk védekezésének irányítása és örülök annak, hogy ezt tőlem el is fogadják a társaim. Így igazából nekem nem is hiányzik a támadásokban való állandó részvétel. Nekem a védekezés a dolgom és azt akarom úgy megoldani, hogy a csapatunk sikeres legyen."

Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - NEKA
2023.12.20., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó