SZOMBATI ELLENFELÜNK – ÉRD

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.10.05.
Az előző évi bajnokság bronzérmesének otthonában játssza a következő mérkőzését a csapatuk szombaton 18 órakor az érd Arénában. A tavaly remek idényt záró érdi csapat, sok problémával kezdte a bajnokságot, de az eddig lejátszott négy bajnoki mérkőzéséből, hármat így is meg tudott nyerni.
A női kézilabda NB I 2017 / 2018 -as bajnokságának 26 mérkőzéséből az Érd 19 - et vívott meg sikeresen és csak 7 alkalommal kellett vesztesen elhagynia a pályát. A plusz 110 - es gólkülönbségük is imponáló volt és így 38 pontot szerezve értek be a bajnokság harmadik helyére. A Magyar Kupában is eljutottak a döntőig, ahol szoros mérkőzésen kaptak ki 27 - 23 arányban a tavalyi bajnok és így kupagyőztes Győri Audi ETO KC gárdájától.

Ezt követően azonban több gond is jelentkezett a klub életében, hiszen nyilvános kritikát fogalmazott meg a város polgármestere. Változások voltak a klub vezetésében és a játékos keretben, amelyek közül a Mariama Signate játékengedélye körüli viták is megosztóak voltak. Szabó Edina vezetőedző munkáját pedig az is nagyon megnehezíti, hogy kisebb - nagyobb sérülések miatta, több alap játékosát kénytelen nélkülözni.
Forrás: Érd facebook

1.forduló: Eszterházy ESC - Érd 28 - 33 (15 - 16)
2.forduló: Érd - GVM Europe-Vác 30 - 27 (16 -14)
3.forduló: Érd - MTK Budapest 32 - 30 20 - 15)
4.forduló: Siófok - Érd 34 - 22 (13 - 11)

ÉRD: Foggea - KRPEZS-SLEZÁK 8 (3), Kiss N. 2, Tóth G. 2, Kisfaludy 4, Jerábková 3, Gávai. Csere: Doszpoth (kapus), Lavko, Schatzl Natalie 2, Simon 1, Reizinger, Király. Edző: Szabó Edina

Az eredmény alakulása: 8. perc: 1-5. 15. p.: 7-7. 24. p.: 12-8. 37. p.: 19-13. 48. p.: 27-17. 56. p.: 32-20
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 3/3
Forrás: Érd facebook

Az Érd ezzel az eredménysorral jelenleg a hatodik helyen áll a bajnokságban és tőlük szokatlan módon, a 117 - 119 - es gólkülönbségük is negatív. Igaz jelentős változások voltak nyáron a játékos keretben, hiszen távozott Klivinyi Kinga (balátlövő, FTC-Rail Cargo Hungaria), Domokos Dalma (jobbszélső, Mosonmagyaróvári KC), Márczy Tekla (irányító, Mosonmagyaróvári KC), Jamina Roberts (balátlövő, Randers HK, dán), Andjela Bulatovics (irányító, Buducsnost Podgorica, montenegrói), Bernát Dorina (jobbszélső, Eszterházy KESC), Mireya González (jobbátlövő, Siófok KC), Győri Barbara (kapus, MTK Budapest) és a már említett szenegáli, Mariama Signate sem tagja az Érd csapatának. Így pedig a sérülések, elsősorban a magyar válogatott Janurik Kinga és Szabó Laura valamint a francia Coralie Lassource hiányzása, komoly gondokat okoz.

A Siófok ellen elveszített rangadón a következő összeállításban szerepeltek.
ÉRD: Foggea - KRPEZS-SLEZÁK 8 (3), Kiss N. 2, Tóth G. 2, Kisfaludy 4, Jerábková 3, Gávai. Csere: Doszpoth (kapus), Lavko, Schatzl Natalie 2, Simon 1, Reizinger, Király

A nyáron érkeztek is nagyon jó kézilabdázók Szabó Edina együttesébe, hiszen itt folytatja pályafutását a szerb válogatott jobbszélső, jobbátlövő Jelena Lavko. Ő az Alba Fehérvártól tette át székhelyét Érdre, a legutóbbi két szezonban 211-szer volt eredményes és azt megelőzően az FTC - vel magyar bajnoki ezüstérmet szerzett, pályafutása során pedig megfordult a Buducsnoszt Podgoricánál és a Podravkánál is.
Forrás: Érd facebook

A 2017-es németországi világbajnokságon a cseh válogatott egyik legjobbja volt 29 góljával a 22 éves balátlövő, Marketa Jerebkova, aki a DHK Baník Mosttól érkezett a Pest megyei csapathoz. A harmadik érkező a szerb irányító, Jovana Kovacevic aki Békéscsabáról igazolt a narancs-feketékhez, s a viharsarkiaknál két idény alatt 229 gólt szerzett. Fiatal magyar utánpótlás-válogatottal is erősítettek az érdiek, hiszen a Nemzeti Kézilabda Akadémia balszélsője, Schatzl Natalie is a bronzérmesnél folytatja pályafutását. Érdekesség, hogy nővére, a jelenleg az FTC-t erősítő Nadine korábban évekig volt tagja az Érdnek. Szabó Laura sérülése miatt pedig kölcsön játékosként a NEKA tehetséges beállója Simon Armilla is Érden szerepel az ősszel.

A tavalyi bajnokság gólkirálynője a 202 gólt szerző Katarina Krepzs-Slezák viszont egészséges és már 33 gólnál jár, az Érd eddig lejátszott négy bajnoki találkozóján. Katarina Krpezs-Slezák a 2014-2015-ös szezontól erősíti az Érdet. A jobbszélső a klub színeiben háromszor szerzett bronzérmet a magyar bajnokság küzdelmeiben, valamint a Magyar Kupában egyszer-egyszer a dobogó második és harmadik fokán végzett narancs-fekete színekben, emellett pedig tagja volt az érdiek EHF-kupa elődöntős csapatának.A 29 esztendős, apai ágon magyar felmenőkkel rendelkező játékos, aki a 2013 - as világbajnokságon ezüstérmet szerzett a szerb válogatottal. nemrégen szerződést hosszabbított az Érddel és a magyar állampolgársági esküt is letette.
Forrás: Érd facebook

Az Érd női kézilabda csapatának 2018 / 2019 - es játékos kerete:

Kapusok: Doszpoth Zsuzsanna, Gridnyeva Szvetlana (orosz - magyar), Janurik Kinga, Julie Foggea (francia)
Jobbszélsők: Katarina Krepzs-Slezák (szeb-magyar), Király Réka
Jobb átlövők: Kiss Nikolett, Jelena Lavko (szerb)
Beállók: Kisfaludy Anett, Simon Armilla, Szabó Laura
Irányítók: Jovana Kovecevic (szerb), Tóth Gabriella
Bal átlövők: Marketa Jerabkova (cseh), Kóka Mariann, Landi Gabriella, Moncz Nikolett, Reizinger Sára
Balszélsők: Gávai Szonja, Kovács Barbara, Coralie Lassource (francia), Shatzl Natalie

ROKOB PÉTER
Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó