SZOMBATI ELLENFELÜNK – FTC-Rail Cargo Hungaria

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.02.15.
A bajnokságban folytatódik a számunkra a mini Final Four”, hiszen az ETO után a magyar női kézilabdázás másik kiemelkedő csapata az FTC lesz az ellenfelünk.
Ráadásul a szombaton 18 órakor kezdődő bajnoki találkozó helyszíne a budapesti Elek Gyula Aréna lesz, tehát ismét idegenben játszunk.

A győri zöld – fehérek elleni Magyar Kupa találkozó sok meglepetést nem tartogatott és ennek elsősorban az volt az oka, hogy gyengén kezdtük a mérkőzést. A folytatásban viszont már több biztató momentumot láthattunk, amelyek közül feltétlenül ki kell emelni, hogy Dányi Bernadett, Domokos Dalma, Herczeg Lili, Hudák Emma, Katona Flóra és Márczy Tekla személyében 18 – 20 éves játékosok szerepeltek a csapatunkban. A kapusaink pedig több bravúrt is bemutattak, a mezőnyjátékosaink pedig mindannyian gólt is dobtak a világ legjobb csapatának. Tulajdonképpen az eredmény is elfogadható, hiszen az ETO a Bajnokok Ligájában a legnagyobb riválisát a CSM Bucurest gárdáját is kilenc góllal győzte le az Audi Arénában.

A Ferencváros azonban az egyetlen csapat, amely a BL sorozatban pontot tudott szerezni az ETO ellen. Igaz a két csapat bajnoki versengésében a győriek vannak előnyben, mert az év második napján 39 – 33 arányban nyerni tudtak hazai pályán a budapesti csapat ellen.

1. MTK Budapest – FTC-Rail Cargo Hungaria                                25 – 35
2. Eu-Fire Mosonmagyaróvár – FTC-Rail Cargo Hungaria           13 – 24
3. FTC-Rail Cargo Hungaria – Eubility Group-Békéscsaba          36 – 21
4. FTC-Rail Cargo Hungaria – Alba FKC                                          30 – 19
5. Dunaújvárosi KKA - FTC-Rail Cargo Hungaria                            23 – 36
6. Moyra Budaörs-Handball - FTC-Rail Cargo Hungaria               26 – 38
7. FTC-Rail Cargo Hungaria – DVSC Schaeffler                             38 – 27
8. FTC-Rail Cargo Hungaria – GVM Europe-Vác                            39 – 18
9. Siófok KTC KFT – FTC-Rail Cargo Hungaria                              28 – 31
10. Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria                         39 – 33
11. FTC-Rail Cargo Hungaria – Kisvárda Master Good SE            35 – 27
12. Eszterházy SC – FTC-Rail Cargo Hungaria                       16 – 31
13. FTC-Rail Cargo Hungaria – Érd                                                   35 – 30
14. FTC-Rail Cargo Hungaria – MTK Budapest                              36 – 23
15. Alba FKC – FTC-Rail Cargo Hungaria                                        30 – 33


Hazai pályán veretlen tehát az FTC, amely a bajnokság második fordulójában egy elég gólszegény mérkőzésen győzött Mosonmagyaróváron is. A fiatal ferencvárosi csapat azután egy hosszú menetelésbe kezdett, hiszen a decemberi kontinens viadalon játszott a csapat gerince – Bíró Blanka, Lukács Viktória, Kovacsics Anikó, Mészáros Rea, Háfra Noémi, Schatzl Nadine – a magyar válogatottban. A Bajnokok Ligája menetelésük is elkezdődött és ebben az FTC jelenleg, a múlt heti a szlovén Krim Mercator Ljubljana elleni idegenbeli győzelemmel, reális eséllyel pályáznak a negyeddöntőre. Szerdán pedig a budapesti zöld – fehérek is bejutottak a Magyar Kupa legjobb négy csapata köze, mert egy küzdelmes találkozón 27 – 31 arányban győztek a Vác otthonában.  

Az FTC játékosai jó formában vannak tehát és dobott góljaiknak elosztása is azt mutatja, hogy igazi csapatként működnek. Háfra Noémi 73, Nera Pena 72, Schatzl Nadine 70, Kovacsics Anikó 61, Lukács Viktória 46, Faluvégi Dorottya 41 gólos és hat ferencvárosi mérkőzésén 24 gólt szerző Klujber Katrin is gólerősen játszik. A sarokcsont műtét után lábadozó Malovicra és a porckorong sérv miatt szintén műtött Snelderre igaz nem számíthat Elek Gábor vezetőedző. Az MTK Budapest csapatának kölcsönadott Tóth Nikolettet azonban visszahívták és a február elején érkezett junior világbajnok beálló Pásztor Noémi is hadra fogható. Nem lesz tehát könnyű dolga a csapatunknak szombaton a Népligetben, ahol egy szoros mérkőzés már sikert jelentene a számunkra.


Az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatának játékos kerete és mezszámai:

Kapusok: 1. Hadfi Gréta, 12. Szikora Melinda, 16. Bíró Blanka, 31. Szemerey Zsófi
Jobbszélsők: 22. Lukács Viktória, 48. Faluvégi Dorottya
Jobbátlövők: 19. Farkas Kata, 26. Djurdjina Malovic (montenegrói), 42. Klujber Katrin  
Irányítók: 25. Nerea Pena (spanyol), 33. Tóth Nikolett, 91. Kovacsics Anikó
Beállók: 2. Pásztor Noémi, 14. Mészáros Rea, 11. Nagy Lívia, 24. Danick Snelder (holland), 71. Bobana Klikovac (montenegrói), 87. Zsiborás Luca  
Balátlövők: 15. Klivinyi Kinga, 17. Horváth Dóra, 45. Háfra Noémi
Balszélsők: 6. Schatzl Nadine, 21. Márton Gréta, 27. Háfra Luca

Vezetőedző: Elek Gábor
Következő mérkőzés:
NB I, 7. forduló
2019.10.25., 18:00 óra.
Elek Gyula Aréna, Budapest, Kőbányai út 47/B