SZOMBATI ELLENFELÜNK – GVM EUROPE-VÁC

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.12.27.
Az év utolsó hétvégéjén a váci sportcsarnokban folytatja a bajnokságot a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapata.
Egy nagyon egységes csapat otthonában lépünk pályára, amelyet a 2018 – as évben, Pest megye legjobb csapatának választottak. A tavalyi bajnokságban a nagyon előkelő hatodik helyen végeztek és a csapatuk erejét mutatja, hogy az idén is több rangadót tudtak egy gólos különbséggel megnyerni.

A GVM Europe-Vác bajnoki eredményei és helyezése:

1.forduló         Vác – Dunaújvárosi KKA      29 – 24
2.forduló         Érd – Vác                                30 – 27
3.forduló         Siófok KTC – Vác                  28 – 29
4.forduló         Vác – Békéscsaba                43 – 21
5.forduló         Győri Audi ETO KC – Vác    41 – 30
6.forduló         Vác – Kisvárda                      25 – 24
7.forduló         FTC – Vác                              39 – 18
8.forduló         Vác – Eszterházy SC            36 – 18
9.forduló         MTK Budapest – Vác           24 – 25

5. Vác             9 mérkőzés     6          0          3          262 – 249        12 pont
Forrás: Váci Női Kézilabda Sportegyesület facebook

A váci gárdát elsősorban tehetséges, fiatal, magyar kézilabdázók alkotják, akik mellett kiváló külföldi légiósok szerepelnek. Ezt az elegyet pedig remekül irányítja a tapasztalt szakmai vezető Németh András és a fiatal vezetőedző Szilágyi Zoltán. A munkájukra pedig hosszú távon is számítanak Vácon, hiszen Szilágyi Zoltán az idén lejáró szerződését 2021 –ig meghosszabbították.  

A GVM Europe-Vác játékos kerete és mezszámai:

Kapusok: 12. Barbara Arenhart (brazil), 16. Bukovszky Anna, 33. Suba Sára
Átlövők: 4. Kácsor Gréta, 5. Hámori Konszuéla, 8. Barján Bianka, 11. Iván Emese, 34. Káldy Lili,
90. Karoline De Souza (brazil)
Szélsők: 2. Sanja Radosavljevic (szerb), 7. Dijana Jovetic (horvát), 28. Szondi Zsófia, 99. Diószegi Nikolett
Irányítók: 18. Szabó Kitti, 20. Lakatos Rita, 59. Kuczora Csenge, 88. Sziráki Boglárka  
Beállók: 15. Szamoránsky Piroska, 96. Helembai Fanny
Forrás: Váci Női Kézilabda Sportegyesület facebook

Három junior világbajnok játékos, a kapus Suba Sára, a balátlövő Kácsor Gréta és az irányító Lakatos Rita erősíti a Duna partiak keretét. A nyáron a norvég Byasen Trondheim csapatához igazolt Lakatos Rita ugyanis az ősszel visszatért Vácra. A decemberi Európa – Bajnokságon így ő már ismét váci játékosként kapott szerepet a magyar válogatottban. A váci fiatalok fejlődése töretlennek tűnik, hiszen a nemzeti csapat bő keretébe már a 18 esztendős irányító Kuczora Csenge is meghívót kapott. A váci csapat meghatározó játékosai azonban még a 2013 –ban világbajnoki címet szerzett brazil kézilabdázók, a 32 éves kapus Barbara Arenhart és a 28 éves átlövő Karoline De Souza. Ők már játszottak Spanyolországban, Dániában, Norvégiában, Ausztriában, Romániában és De Souza esetében Magyarországon is, ahol ő  Siófokon kézilabdázott. Németh András hívta őket Vácra, aki az osztrák Hypo csapatában volt az edzőjük és akkor is egy csapatban szerepeltek. Mindketten kiváló csapatemberek és nagy küzdők, ami elmondható a szerb Sanja Radosavljevic – ról és a horvát  Dijana Jovetic – ről is. Jelenleg ők a váci gárda legeredményesebb gólszerzői, mert a házi góllövő listán De Souza az első 39, Radosavljevic és Jovetic pedig 36 találattal holtversenyben a második és a harmadik.       
Forrás: Váci Női Kézilabda Sportegyesület facebook

A GVM Europe-Vác csapata az idén az EHF kupában indulhatott el és az első körben az izraeli Maccabi Ramat Gam együttesét búcsúztatta. Ezután azonban a Siófok KFT KFT következett, amely kettős győzelemmel megállította a váciakat a nemzetközi mezőnyben.

A Magyar Kupában a váci csapat még versenyben van, de ebben a sorozatban hozzánk hasonlóan nem kapott könnyű ellenfelet. Igaz ők legalább hazai környezetben fogadhatják a Ferencváros csapatát. A hosszú bajnoki szünetben a GVM Europe-Vác is edzőmérkőzésekkel készült, amelyeken az Eger ellen otthon 13 gólos, a szlovák Duslo Sala ellen pedig idegenben, 7 gólos győzelmeket aratott.
Forrás: Váci Női Kézilabda Sportegyesület facebook

Következő mérkőzés:
NB I, 7. forduló
2019.10.25., 18:00 óra.
Elek Gyula Aréna, Budapest, Kőbányai út 47/B