Szombaton este rajt az Európa-liga csoportkörében

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2024.01.05.
A Motherson Mosonmagyaróvár szombaton kezdi meg a szereplését az Európa-liga csoportkörében.
Az óváriak zsinórban harmadszor vágnak neki a nemzetközi porondnak, ahol első ellenfelük a román Targu Jiu lesz.

„Hat hétig nem tudtunk teljes kerettel készülni a válogatott szünet miatt, ezt a hiányosságot próbáltuk pótolni az elmúlt időszakban - mondja Gyurka János, a Motherson Mosonmagyaróvár vezetőedzője. Az Európa Liga más tempót kíván majd tőlünk, ezt gyakoroltuk és meg szeretnénk mutatni, hogy képesek vagyunk még magasabb szinten játszani. Minden mérkőzésből szeretnénk profitálni. Az előző szezonhoz képest érettebb csapat lettünk, ebből pedig előnyt kell kovácsolnunk. Szeretnénk megmutatni a képességeink legjavát."

A Zsilvásárhely nem brillírozik a román bajnokságban, hiszen a 14 csapatos pontvadászat 12. helyén áll, 3 győzelemmel és 8 vereséggel. Legutóbb december 30-án a CSM Bukarest ütötte ki saját pályáján a Targu Jiu-t, a fővárosiak 33-16-ra győztek. A gyengébb eredménysor ellenére az óvári kézisek nem veszik félvállról szombati ellenfelüket.

„Újult erővel tértünk vissza az ünnepek után, és készen állunk a következő nehéz időszakra - mondja Tóth Gabriella, az MKC játékosa. Minden ellenfélből felkészülünk, de a legfontosabb, hogy magunkkal foglalkozzunk. Ha nálunk rendben van minden, jöhet bárki. Mindent megteszünk a sikerért, és hogy itthon tartsuk a két pontot.

A Motherson Mosonmagyaróvár-Targu Jiu mérkőzést szombaton 20 órakor rendezik. Jegyek már csak korlátozott számban kaphatók! A találkozót a Sport TV közvetíti.

2024. január 6., szombat, 20:00 Motherson Mosonmagyaróvár - Targu Jiu
Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó