SZOROS KÜZDELEM UTÁN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.03.17.
Két jó formában lévő, a felsőházhoz tartozó csapat izgalmas csatáját ígérte a Motherson-Mosonmagyaróvár - Alba Fehérvár KC bajnoki mérkőzés. Ebben nem is csalódott senki, hiszen az MKC-nak nagyon sokat kellett tenni azért, hogy legyőzze a szívósan küzdő székesfehérváriakat. Külön érdekesség, hogy pontosan ugyanolyan eredmény született, mint tavaly októberben, a bajnokság hatodik fordulójában lejátszott Alba FKC - MKC találkozón.

Motherson-Mosonmagyaróvár - Alba Fehérvár KC 30 - 27 (16 - 15) 
NB I. bajnoki mérkőzés 17. forduló - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 900 néző
2023 március 17. péntek 18.00 óra
Vezette: Kovács-Sebők Stefánia - Vastag-Réti Rebeka Réka  


Mosonmagyaróvár: Szemerey - SZTANKOVICS 3, Lancz, Tóth G. 1, PÁSZTOR 6, Tóth E. 3 (3), STRANIGG ZS. 5 (2). 
Csere: MISTINA (kapus), Albek 2, IVANCOK 4, KOVÁCS P. 3, Faragó 2, Csire, TÓTH N. 1. 
Edző: Gyurka János  

Székesfehérvár:
PIJEVIC - Zrnic 3, SMBATIAN 6, Varga E. 2, BOLDIZSÁR 1, Stosic 2, TAKÓ 4. 
Csere: Tóth N. (kapus), OHYAMA 5 (5), Utasi 2, Afentaler 1, Dubán, Szemes 1. 
Edző: Józsa Krisztián  

Kiállítások: 0 perc, ill. 8 perc 
Hétméteresek: 7/5, ill. 5/5 

A mérkőzés előtt örömmel láttuk a teljes intenzitással melegítő Albek Annát, aki a kilenc góljával, a hatodik fordulóban lejátszott székesfehérvári találkozón az MKC egyik legjobbja volt. Így már csak Mihály Petra hiányzott az MKC keretéből és sérülés miatt, egy kézilabdázót, az átlövő Besszer Borbálát nélkülözte az Alba FKC csapata is. 
Nemzetközi sorral kezdett az Alba, a horvát Pijevic és Zrnic, az ukrán Smbatian és a szerb Stosic is kezdőben kapott helyet, támadásban pedig érkezett a japán Ohyama. A vendégek jobban is kezdték a találkozót, így Gyurka János már az ötödik perc végén időt kért. A belső posztokon változtatott a hazai együttes, Albek Anna, Ines Ivancok és Kovács Patrícia érkezett és velük sikerült felzárkózni a villámrajtot vevő Alba FKC mellé.
Tíz perc alatt 13 gól született, ami persze szórakoztató volt a nézőknek, de nem dicsérte a védekezéseket. Az MKC a mérkőzés során először átvette a vezetést, amire azonnal időkérés volt a válasz a másik oldalról.  Józsa Krisztián tanácsai azonban kevésbé segítettek, mert a következő szakaszban az MKC gyorsabb, pontosabb volt, amivel sikerült négygólos előnyt kiharcolnia. A hazai csapat lendületes, energikus volt, a védekezése is sokat javult, ellentétben a vendégekkel, akiknek körülményessé, statikussá vált a játéka.
Ekkor nem volt benne a játékban az Alba feltámadása, de elég volt néhány figyelmetlenség és technikai hiba, amit azonnal ki tudtak használni a vendégek. Az első félidő vége tehát inkább az első a játékrész eléjére hasonlított, így minimálisra csökkent a Motherson- Mosonmagyaróvár vezetése.

Fordulatos első harminc percet láttunk, amelyben mindkét csapatnak volt jobb és rosszabb periódusa. Várható volt tehát, hogy a végén majd az a gárda örülhet, amely stabilizálni tudja a teljesítményét. A hazai csapatban a Mistina - Sztankovics, Albek, Kovács P., Pásztor, Ivancok, Csire hetessel kezdett, amelyhez néhány perc után csatlakozott Tóth Nikolett. 
Nagy volt a küzdelem, a harc a pályán, az MKC azonban Ines Ivancok remek átlövéseivel tartani tudta az előnyét. Az is igazolódott azonban, hogy a székesfehérvári csapat is jó formában van, mert nem volt egyszerű leszakítani, megtörni a vendégeket. Újra pályára lépett Lancz Barboraés Tóth Gabriella. zúgott a „mindent bele” a mosonmagyaróvári szurkolóktól. Mindenki abban bízott, hogy az első félidőhöz hasonlóan most is jön egy olyan periódus, amelyben dominálni tud a mosonmagyaróvári csapat. A kapuba visszatérő Szemerey Zsófi három bravúros védéssel segített, de a másik kapus Tea Pijevic is gondoskodott arról, hogy a hajrára is maradjanak izgalmak.
Gyakorlatilag az utolsó tíz percnek is az állandónak mondható egygólos hazai előnnyel mentek neki a csapatok, így Stranigg Zsófia két magabiztosan értékesített hetese nagyon jól jött. A hajrában rendre lemaradtak a védekezésben a vendégek kézilabdázói, kiállításokat, büntetőket érően avatkoztak játékba, Ez pedig döntőnek bizonyult, mert az MKC növelni tudta az előnyét, az utolsó öt perc előtt. Nem dőlt el még a mérkőzés, de kedvezőbb helyzetbe került a Motherson-Mosonmagyaróvár, amelynek így már az idő is dolgozott.
Ezzel és az előnyével pedig ügyesen is sáfárkodott a hazai együttes, ami nagyon értékes sikert eredményezett egy rendkívül szívós ellenféllel szemben. Nagyon sokat dolgozott a Motherson-Mosonmagyaróvár ezért a győzelemért, ami így igazán szép és értékes.  

Gyurka János: - Nem szabad úgy elkezdeni egy mérkőzést, ahogyan ezt most mi tettük és az is zavart, hogy később elherdáltuk az ötgólos előnyünket. Így inkább a nézők számára volt izgalmas ez a találkozó, mi edzők kevésbé élveztük. Jó formában lévő, kimondottan jó fizikai adottságokkal rendelkező ellenfél az Alba FKC, amely ellen végig kerestük a megfelelő lehetőségeket támadásban. Így sokáig ki - ki mérkőzést játszottunk, de hajrában voltak vezéreink, kapusbravúrok segítettek és feltétlenül jár az elismerés a csapatnak azért, hogy tiszta szívvel végig harcolta, küzdötte a találkozót.  

Józsa Krisztián: - Azzal a céllal érkeztünk Mosonmagyaróvárra, hogy játszunk egy jó mérkőzést, megnehezítsük a hazai csapat dolgát. Azt gondolom, hogy ez sikerült is, a hagyományoknak megfelelően, most is egy nagyon színvonalas meccset játszott a két csapat. Nem vagyok tehát elégedetlen, de van bennem hiányérzet, mert egy kicsit több figyelemmel, pontot is szerezhettünk volna. Viszont a folytatásban, a bajnokság hajrájában, a tanulságok mellett, erőt is meríthetünk ebből a találkozóból.Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - FTC-Rail Cargo Hungaria
2024.03.09., 17:30 óra.
Tatabánya, Multifunkciós Sportcsarnok
Videók
összes videó