TÁBOROZÁSOK MINDEN SZINTEN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.07.11.
Az MKC felnőtt csapatának edzőtáborozása mellett, a gyermek táborok is zajlanak az UFM Arénában. Ezen a héten az általános iskolák felső tagozatos tanulói töltenek el egy hetet Mosonmagyaróváron. Kránitz János és Vura József az MKC utánpótlás edzői vezetik a foglakozásokat és ebben a korosztályban már komoly kézilabda edzéseket tartanak.


-
Elsősorban az életkori különbségek miatt, két csoportba osztottuk a gyerekeket – mondta Kránitz János – és így velem tizenkilenc, Vura Józsefnél pedig tizenhat kislány dolgozik. Nyugodtan használhatjuk ezt a szót, mert az én U12 – es és U13 – as játékosaim és kollégám U 15 – ös kézilabdázói, el is várják a kemény, szakmai edzéseket. Ezek a kislányok nagyon szeretnek kézilabdázni és bennük már kialakult egy teljesen egészséges versenyszellem is. Ezeket ötvözzük ebben az öt napos, tehát hétfőtől – péntekig tartó táborban, ahol reggel nyolc órától, délután négyig vannak velünk a gyerekek. Hozzám két új kislány érkezett és Vura Józsefnél is van három „külsős” táborozó, aki közül már volt, aki jelezte, hogy szeptembertől az MKC csapatának edzéseire is járni fog.


Milyen szabadidős programokat sikerült szervezni a lányoknak, hiszen a nyáron a számunkra is fontos, hogy élményeket is gyűjtsenek.- Szerdán ez a korosztály is volt a győri kalandparkban, ahol ők már a kicsikhez képest merészebb és így érdekesebb feladatokat is megoldottak. Pénteken pedig a sárkány hajózni fognak a Mosoni Dunán, ami szintén izgalmas programnak ígérkezik. Nagyon örültek annak is, hogy az MKC képviseletében ők is részt vesznek majd a Junkerwerk és a TEKA családi napokon. Büszkék arra, hogy ehhez a klubhoz tartoznak és ezért mindig örömmel azokat a feladatokat – a zászlók behozatalára és a játékosok bekísérése gondolok – amelyeket rájunk bízunk. Fontosak ezek a valóban jó hangulatú táborok, hiszen tavaly egy ilyen után igazolt hozzánk az a Babinszky Lara, aki ma már meghatározó játékosa serdülő csapatunknak. Az utánpótlásunk egyik kiemelkedő tehetsége Tolnai Fanni pedig az idén is a legszorgalmasabbak közé tartozik a nyáron. Azt pedig szeretném kiemelni, hogy Csáki Viola és Strobl Rebeka a város kiváló tanulói kitűntetésben is részesültek a tanulmányi eredményeikért.  

Következő mérkőzés:
NB I, 7. forduló
2019.10.25., 18:00 óra.
Elek Gyula Aréna, Budapest, Kőbányai út 47/B