TANULNUNK KELL A HIBÁKBÓL! – BOGNÁR RÓBERT ÉRTÉKELT

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.09.10.
A Motherson-Mosonmagyaróvár, NB I-es női kézilabdacsapatának vezetőedzője elmondta, hogy néhány nap szükséges a Vác elleni vereség feldolgozására. Egyértelműen látszott is Bognár Róberten, hogy nagyon megviselte ez a találkozó, ezért vártunk is hétfőig a bajnoki találkozó értékelésével.


-
Vissza kellett néznem a Vác elleni mérkőzésünk felvételét – kezdte a beszélgetést az MKC vezetőedzője. – A játékosoknak is ugyanezt kellett tenniük, sőt egy írásos beszámolót is kértem tőlük, a saját teljesítményükről. Ezután pedig közösen is elemeztük a védekezésünket és a találkozó utolsó tizenhárom percét. Azt gondolom, hogy egyértelművé váltak a hibáink, amelyekből tanulnunk kell! A legtöbb gondunk valóban a védekezésben volt, mert ott voltak figyelmetlenségeink, elkövettünk tempó valamint ütem hibákat. Sokszor a visszarendeződésünk sem volt jó és ezért elmaradtak a nagyon fontos megállító ütközések. Azt akarjuk elérni, hogy a jövőben sokkal jobban megszenvedjenek az ellenfeleink és ne tudjanak ilyen könnyen gólokat szerezni ellenünk.

- Az utolsó percben hosszan támadhatott az MKC az egyenlítésért. Hogyan lehet és kell értékelni a végjátékot?

- Halottam, olvastam ezzel kapcsolatban kritikákat és el kell mondanom, hogy így utólag már van, amiben másképpen döntenék. Talán meg kellett volna próbálnunk hét a hat ellen támadnunk, vagy a pályára lehetett volna küldeni a gólerősen játszó Laura Popát. A román átlövőnk azonban lázas beteg volt a mérkőzés előtt, ezért a hajrára elkészült az erejével. Hudák Emmát pedig a pályán ápolták, így a szabályok nem engedték, hogy visszatérjen. Maradt tehát De Souza, Lancz Barbora és Kellermann Dóra, hiszen a belső posztokról eleve hiányzott Tilinger, Szarková és Gyimesi. Felesleges panaszkodni, de ennyi hiányzó már sok volt, a teljes csapatát felvonultató Vác ellen, ahol ugyan valóban fiatalok játszanak, viszont ilyen kiélezett helyzetekben sokkal nagyobb az élvonalbeli tapasztalatuk. Nekünk kell még idő, hogy megéljük, megtanuljuk az ilyen utolsó perceket. Viszont ezzel igyekeznünk kell, mert vélhetően sok ilyen találkozónk lesz a közel jövőben.

- Két nagyon tanulságos mérkőzést játszott a Motherson-Mosonmagyaróvár a bajnokságban, és egyiken sem vallott kudarcot. Viszont úgy kell folytatni a bajnokságot Békéscsabán, hogy még nincs pont…

- Nehéz mérkőzés vár ránk szombaton, hiszen az ellenfelünknek sincs még pontja és nagyon régen győzött a bajnoki találkozón. Mi ezért szeretnénk úgy kezelni ezt a találkozót, hogy a tét inkább a hazai csapatot nyomja. Pontokat akarunk szerezni Békéscsabán, ezért nagyon alaposan fel fogunk készülni a mérkőzésre. Szoros, kemény csatára számítunk, ahol alighanem ismét a végjáték lehet a döntő, azt sokat fogjuk gyakorolni. Tudjuk, hogy javítanunk kell a kapusaink teljesítményén, mert a Vác elleni védési arány kevés lesz szombaton. A mezőnyben pedig egységesnek kell lennünk és legalább három-négy kiemelkedően jól játszó kulcsjátékosra is szükségünk lesz a sikerhez. A hibáink kijavítása mellett, meg kell tehát találnunk a csapatunkat, a vezéreinket is ezen a héten. A bajnoki tabellán elfoglalt helyezésünk szempontjából és az önbizalmunkat illetően is fontos lenne a győzelem számunkra.

Következő mérkőzés:
NB I, 14. forduló
2020.01.24., 18:30 óra.
UFM Aréna, Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.
X