TEHETSÉGEK

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.09.04.
A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club a héten profi szerződést kötött két tehetséges, fiatal, immár évek óta a saját utánpótlásában nevelkedő játékosával. A nyári felkészülést már az élvonalbeli felnőtt csapattal kezdő Babinszky Lara és Soltész Kíra két éves, meghosszabbítási opciókat tartalmazó kontraktust írt alá az MKC klubvezetőivel.


- Nagyon megtisztelő a számomra ez a szerződés, mert nagyon jól érzem magam Mosonmagyaróváron - nyilatkozta a kapus Soltész Kíra, aki 2019-ben a Vasasból igazolt az MKC csapatába. - Ez az első profi szerződésem, ami természetesen arra ösztönöz, hogy még többet tegyek, megpróbáljak élni a lehetőséggel. Remek a közösségünk, a mi kapushármasunk az MKC-ban, ahol Mistina Kittytől és Szemerey Zsófitól nagyon sokat tanulok. Tudom, hogy türelmesnek kell lennem, ami persze nem mindig könnyű, de ebben is sokat segítenek a tapasztalt társaim.

- Szép pillanat az, amikor fiatalok kapnak lehetőséget az élsportban és ez a két kislány valóban a jövő játékosa lehet Mosonmagyaróváron - folytatta Gyurka János az MKC edzője. - Nagyon jó csapatba kerültek, ahol mindenki segíti a beilleszkedésüket és ők is becsületesen elvégzik a kiszabott, nem könnyű munkát. Sok feladathoz fel is nőttek, nagyon hasznos, hogy itt testközelből látják, tapasztalják azt a szintet, amit el kell érniük. 

- Egyáltalán nem számítottam ilyen szerződésre, hiszen én még serdülőkorú játékos vagyok - kapcsolódott a beszélgetésbe az irányító-átlövő Babinszky Lara, aki a negyedik szezonját kezdi Mosonmagyaróváron. - Nagyon szeretek kézilabdázni és ez a lehetőség most rendkívül sok erőt ad nekem, hogy valóban profi kézilabdázó legyek. Mosonmagyaróváron minden feltétel adott ehhez a számomra, sokat is tanultam a felnőtt csapatban a nyári felkészülés alatt. Egyértelmű, hogy elsősorban erőben és gyorsaságban kell még rengeteget fejlődnöm, ami meg is lesz, mert mindent meg fogok tenni ezért. 

- Örülünk annak, hogy az MKC utánpótlás kézilabdázói már ezen a szinten is képesek csatlakozni - mondta Guntram Thurnher az MKC elnöke. - Őszintén reméljük, hogy Lara és Kíra példát mutatnak, üzennek a többi tehetséges játékosnak, az MKC-ben sportoló fiataloknak. Nekünk pedig azzal kell és lehet precedenst teremtenünk, hogy lehetőséget adunk nekik. A fiatalok beépítése nem egyszerű ebben a könyörtelenül eredménycentrikus bajnokságban, ahol hétről-hétre kimagasló teljesítmény szükséges. Az edzésekkel, a tapasztalatszerzéssel, a hasznosan eltöltött játékpercekkel azonban ez a két kislány elindult a legjobb úton. 

- Sokan elfelejtik, hogy valamikor a legnagyobb sztárok is csak gyerekek, tehetségek voltak, akiket fel kellett fedezni, lehetőséget kellett nekik biztosítani - fejezete be a beszélgetést Dr. Hoffmannn László az MKC szakmai igazgatója. - Persze tudjuk, hogy önmagában a tehetség nem elég, hiszen ahhoz még sok egyéb kvalitásnak is párosulnia kell. Mi úgy látjuk, hogy Babinszky Larában és Soltész Kírában most megvan az a kitörölhetetlen szenvedély, alázat, kitartás és „ütésállóság”, ami a legnehezebb, következő lépéshez kell. A klubhoz is kötődnek, hiszen több éve kézilabdáznak Mosonmagyaróváron, így bízunk abban, hogy valóban prototípusai lesznek annak a törekvésünknek, hogy a saját utánpótlásunkból is építsük az MKC NB I-es csapatát.