TILINGER TAMARA, AZ MKC CSAPATKAPITÁNYA ÉRTÉKELT

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.09.17.
A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club tapasztalt játékosai nagyon hasznosan játszottak a hétvégi Eszterházy KESC elleni bajnoki mérkőzésen. Közülük is kiemelkedett Tilinger Tamara, aki tíz góljával, a legeredményesebb kézilabdázó volt ezen a fontos találkozón. Így a mérkőzés után, a csapatkapitányunkat kértük meg arra, hogy értékelje ezt a mérkőzést, és a csapatunk helyzetét.
"Az elmúlt héten, nagyon alaposan felkészültünk az Eszterházy KESC elleni bajnoki mérkőzésre kezdi a beszélgetést Tilinger Tamara, az MKC csapatkapitánya. Több alkalommal video felvételekről elemeztük az egriek játékát és így építettük fel a taktikánkat. Tudtuk, hogy szervezetten és keményen kell védekeznünk, hogy a kapusaink is magabiztos, jó teljesítményt tudjanak majd nyújtani. A támadásinkban pedig sokat gyakoroltuk a labdaszerzések utáni lerohanásokat, a gyors és pontos befejezéseket. Bíztunk abban, hogy idegenben is le tudjuk győzni az egri csapatot, hiszen ennek a két pontnak, komoly jelentősége lesz a folytatásban. A találkozó elején viszont, egy kicsit kapkodtunk és nem találtuk a játék ritmusát. Az első félidő második felében azonban, már minden a helyére került, és ettől meg is nyugodtunk. Az egyenlítés után pedig, sikerült olyan előnyt szereznünk, amelyet a mérkőzés hátralévő részében már meg tudtunk őrizni."

A kézilabda mérkőzések végén, rendszeresen megválasztják a csapatok legjobb játékosait. Az egri találkozó végén, téged választottak az MKC legjobb játékosának. Te magad is elégedett voltál az ezen a találkozón mutatott játékoddal?

"Elsősorban a csapatnak, a játékos társaimnak köszönhetem, hogy sikerült tíz gólt dobnom. Remek passzokat kapatam tőlük és olyan remek elzárásokat is sikerült megvalósítanunk, amelyek után gólokat tudtam szerezni. Nem is beszélve a hétméteresek kiharcolásáról, amelyeket most gólokra tudtam váltani. Ennek ellenére, én most sem vagyok maradéktalanul elégedett a saját teljesítményemmel, mert maximalista vagyok és tudom, hogy ennél jobban is tudok játszani. Inkább a győzelemnek örülök tehát és annak, hogy a csapatunk egyre jobban kezd összeállni. Most is mindenki kivette a részét a győzelemből, és úgy érzem, hogy mérkőzésről - mérkőzésre javul a teljesítményünk."

Vannak azonban hullámvölgyek az MKC csapatának játékában, tehát olyan gyengébb periódusok, amelyek befolyásolják a mérkőzéseink menetét. Hogyan lehetne ezeket az időszakokat csökkenteni?

"Újonc csapat vagyunk az élvonalban, tehát valamennyire érthető, hogy ezen a szinten még nem játszunk egyenletesen. Dolgozunk azon, hogy ezeket a gyengébb periódusokat kijavítsuk, különösen a mérkőzések elején. Azokon a találkozókon, ahol esélyünk van a pontszerzésre, nem ragadhatunk be az első percekben, mert sok energiát emészt fel, visszajönni a mérkőzésekbe. Mindenre figyelnünk kell az első osztályú bajnokságban, mert ebben az NB I - ben rendkívül nehéz sikeresen szerepelni. Most nagyon értékes győzelmet arattunk Egerben, és az önbizalmunk szempontjából is fontos ez a két pont, mert így végre mi is elindultunk a bajnokságban."
Forrás: Kakuk Dániel

Pénteken egy hazai mérkőzés következik, hiszen az MTK Budapest csapata lesz az ellenfelünk az UFM Arénában. Tovább tudjuk gyűjteni a bajnoki pontokat ezen a találkozón?

"A fantasztikus szurkolóink segítségével és így egymásért küzdve, az MTK Budapest ellen is sikeresek lehetünk. Az akarattal az eddigi mérkőzésinken sem volt probléma és azt is megígérhetem, hogy soha nem fogunk feladni, egyetlen mérkőzést sem. Pénteken is maximálisan küzdeni fogunk a sikerért, és én bízom a csapatunkban. Nagyon nehéz találkozóra számítok, a jó formában lévő és több egészen kiváló játékost felvonultató budapestiek ellen. Okos és fegyelmezett játékkal azonban legyőzhetjük őket."

ROKOB PÉTER
A MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG FELFÜGGESZTETTE A VERSENYEIT!

Megértéseteket köszönjük!

Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök

A Motherson-Mosonmagyaróvár kézilabdázói is egyéni edzésekkel tartják formában magukat. A játékosoktól kapott felvételekből pedig készítettünk egy összeállítást.

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 1., szerda