Tisztes helytállás a világ legjobbjai ellen

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.01.18.
Telt ház és remek hangulat fogadta a Mosonmagyaróvár és a Győr csapatát az NB I 13. fordulójában.

A megyei rangadón mindkét csapat sok játékosát volt kénytelen nélkülözni. A mosonmagyaróváriak nem számíthattak a csapatkapitány Tilinger Tamarára, Simona Szarkovára, Gyimesi Kittire, Zana Maricsra és Kopecz Barbarára sem, míg a győri csapatból Eduarda Amorim és Nora Mörk hiányzott sérülés miatt.

A hazaiak jó iramban kezdték a találkozót és Hudák Emma bombagóljaival és Scholtz Andrea bravúrjaival tapadtak a világ legjobb csapatára. Az ETO 8-8-ig nem tudta leszakítani az MKC, és negyed óra elteltével is csak egy góllal, 10-9-re vezetett. A folytatásban már érvényesült a két játékoskeret közti különbség, a szünetben magabiztosan 21-13-ra vezetett Danyi Gábor csapata.

Forrás: Győri Audi ETO KC facebook

A játék képe nem változott a második félidőben. Az óváriak próbáltak tízen belül maradni, de ez csak a 39. percig sikerült, ekkor Fodor Csenge góljával 27-17-re alakult az állás. A hazaiaknál egyre több hiba csúszott a játékba, - elől pontatlanok voltak Hudákék, hátul pedig nem volt elég feszes a védekezés, - ezt pedig a Győr könyörtelenül kihasználta. Ráadásul időközben Farkas Veronika is megsérült hazai oldalon, az ETO pedig tovább növelte előnyét. Tomori Zsuzsannáék végül 39-19-re győztek, és ezzel továbbra is hibátlanok az NB I-ben.
Forrás: Győri Audi ETO KC facebook

Eu-Fire Mosonmagyaróvár-Győri Audi ETO KC 19-39 (13-21)
Női NB I-es mérkőzés
Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 1400 néző
Jv.: Őri, Pozdena

MKC: Scholtz – Kovacsicz 1, FARKAS 4 (1), Bízik B. 3, Vukcsevics 1, HUDÁK 5, Bízik R. 1. Csere: Gubiková (kapus), Hajtai 1, Horváth B., Domokos, Szalai, Márczy 1, Bardi, Tóth M., Katona 2 (2). Vezetőedző: Bognár Róbert

ETO: Kiss É. – Knedliková 4, GROOT 7 (1), Brattset 3, Hansen 2, OFTEDAL 4 (1), Puhalák 2. Csere: GRIMSBÖ, Leynaud (kapusok), Afentáler, Görbicz, Kristiansen 3, TOMORI 5, Fodor 3, Bódi 3, Pintea 3. Vezetőedző: Danyi Gábor

Hétméteresek: 3/3, ill., 2/2
Kiállítások: 6 perc, ill., 6 perc
Forrás: Győri Audi ETO KC facebook

Bognár Róbert, az Eu-Fire Mosonmagyaróvár vezetőedzője: „Öt játékosom hiányzott a mai mérkőzésen, így pedig még nehezebb volt helytállni. Örülök, hogy Hudák Emma remekül játszott. A mai napon megmutatta azt, hogy jobban kell bíznom benne. Néhány játékosom jól teljesített, de nem voltunk egy súlycsoportban az ETO-val.”

Danyi Gábor, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője: „Az volt a célunk, hogy minimalizáljuk a hibákat, ez nagyrészt sikerült is. Nem volt tökéletes a játékunk, de összességében elégedett lehetek a csapat teljesítményével. Két meccset is játszottunk a héten, ez fárasztó volt, de örülök, hogy most van egy hetünk felkészülni a Bukarest elleni Bajnokok Ligája rangadóra.”
Forrás: Győri Audi ETO KC facebook

Következő mérkőzés:
NB I, 5. forduló
2019.10.12., 18:00 óra.
Városi Sportcsarnok, Dunaújváros, Eszperantó út 4.