TÍZGÓLOS GYŐZELEM

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.01.18.
A hazai pályán hibátlan mérlegének megtartására készült a Motherson-Mosonmagyaróvár a hétközi fordulóban. Ez pedig, több mint két hónapos szünet után, öt idegenbeli bajnoki találkozót követően, magabiztosan sikerült a Praktiker-Vác ellen.

Motherson-Mosonmagyaróvár - Praktiker-Vác 30 - 20 (14 - 8)  
NB I. bajnoki mérkőzés 11. forduló - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 900 néző 
2023 január 18. szerda 18.00 óra 
Vezette: Horváth Péter - Marton Balázs  


Mosonmagyaróvár: SZEMEREY - Mihály, Lancz, TÓTH E. 8 (3), PÁSZTOR 4, Ivancok 1, Stranigg Zs. 3. 
Csere: Mistina (kapus), Kovács P. 2, Sztankovics, ALBEK 4, Faragó 1, TÓTH N. 6, Csire 1.  
Edző: Gyurka János  

Vác: BUKOVSZKY - Diószegi 2, BALLAI B. 4 (4), Helembai 2, KUCZORA 4, Marincsák 1, Ballai A. 3. 
Csere: Csizmadia (kapus), Kurucz 1, Ferenczy 2, Kovalcsik 1, Kőszegi. 
Edző: Herbert Gábor   

Kiállítások: 6 perc, ill. 4 perc  
Hétméteresek: 4/4, ill. 5/4 

A Motherson-Mosonmagyaróvár a teljes keretét nevezni tudta a hétközi bajnoki találkozóra és az arcok is elszántak voltak a bemelegítés alatt. A vendégek három kapussal érkeztek, de a mezőnyben már egy kicsit megtizedelte őket a kettős terhelés, hiszen Pálffy Anna, Schatzl Natalie, Világos Diana, Bárdy Noémi is feliratkozott a hosszú ideje sérült Kürthy Laura mellé. Az viszont már az első percekben látszott, hogy ez a Vác egy jól felkészített, lendületes, fiatal gárda, amely ellen nagyon oda kell figyelni annak az ellenfélnek, amely le akarja győzni. Az MKC így is tett, jól kezdte a találkozót, Pásztor Noémi triplázott, Szemerey Zsófinak is több jó védése volt. Komolyabb előnyt is szerezhetett volna a hazai csapat, a gyenge helyzetkihasználás azonban megbosszulta magát. 
Magának nehezítette meg tehát a mérkőzést a Motherson-Mosonmagyaróvár, hiszen egy rövid időre még a vezetést is át tudta venni a Vác. Egy rossz csere miatti kiállítás is sújtotta a hazai együttest, így eszközölt is néhány cserét a vezetőedző Gyurka János. Ekkor kevés volt a gól és sok volt a hiba a találkozón, erőteljesen látszott, hogy két fejben meglehetősen fáradt csapat küzdött egymással. 
A hajrát azonban nagyon megnyomta az MKC és az utolsó öt percben teljesen állva hagyta a vendégeket. Az utolsó pillanatra is maradt egy hazai találat, így az ezekben a percekben remeklő MKC jelentős előnnyel zárta félidőt.  

Erős tempóban kezdődött a második játékrész is, megpróbált felzárkózni a vendégcsapat, de a gólok ebben a periódusban felváltva estek. Herbert Gábor több változtatást is végrehajtott, cserélgette az irányítókat, az átlövöket, de az MKC ekkor már sokkal pontosabban fejezte be a támadásait. 
Friss erők is érkeztek, Tóth Nikolett, Faragó Luca és Csire Fanni pedig hamar fel is vették a mérkőzés ritmusát. Így negyven perc után eldőlni látszott a találkozó, hiszen a hatgólos különbség állandósult a két csapat között. Nem érződött annyi erő a váci gárdában, amely egy izgalmasabb hajrát ígért volna, sőt az olló is tovább nyílt, nőtt a Motherson-Mosonmagyaróvár előnye. 
A mérkőzés végén már egyértelműen az MKC akarata érvényesült, ami megmutatkozott a kapott és a dobott gólok számában. Fontos két pontot szerzett tehát az MKC, amelyekkel megerősítette a helyét az élmezőnyben. A játékban is láthattunk szép dolgokat, a játékosok néhány igazán látványos góllal is megörvendeztették a szurkolókat. Egy pedig ebben a félidőben is maradt egy az utolsó másodpercre, így tízgólos lett a győzelem. 
A Motherson-Mosonmagyaróvár így nyugodtabban készülhet tovább a dán sztárcsapat, az Ikast elleni szombati Európa-Liga csoportmérkőzésre.  

Gyurka János: - Fáradtak vagyunk, felesleges ezt tagadni. Jól látszott ez az első félidőben, amikor a helyzeteinknél rendre rossz döntéseket hoztunk. A csapategységünk azonban rendben volt, a csodálatos közönségünk pedig most is segített. Kellett nekünk ez a siker, őszintén remélem, hogy egy kicsit helyreállítja az önbizalmunkat, megerősíti a hitünket.  

Herbert Gábor: - Dühös vagyok, mert egy jó kapus teljesítménnyel, huszonöt percig felépítettünk magunkat, de ezt utána leromboltuk. A súlyos vereséget pedig egyértelműen a két félidő hajrájában mutatott gyenge teljesítményünknek köszönhetjük. Ennyi, ki nem kényszerített hibával nem lehetünk sikeresek sem a magyar sem pedig a nemzetközi mezőnyben.
Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - FTC-Rail Cargo Hungaria
2024.03.09., 17:30 óra.
Tatabánya, Multifunkciós Sportcsarnok
Videók
összes videó