Történelmet írnának

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2024.01.29.
A Motherson Mosonmagyaróvár az Esztergomi Vitézekkel mérkőzik meg.
Történelmi lehetőség előtt áll a Motherson Mosonmagyaróvár, amely még sohasem szerepelt a Magyar Kupa négyes döntőjében (az MKC jogelődje a Veszprém Barabás 2014-ben negyedik lett a kupában Tóth Eszterrel, Tóth Gabriellával és Szemerey Zsófival). Gyurka János együttesét már csak egy lépés választja el attól, hogy ott legyen a legnagyobb négy között. Az óváriak ellenfele a másodosztályú Esztergom lesz a negyeddöntőben.

„Elkezdődött számunkra az erőltetett menet, a következő időszakban heti két mérkőzést játszunk - mondja Gyurka János, a Motherson Mosonmagyaróvár vezetőedzője. Fokozatosan próbálunk visszatérni korábbi önmagunkhoz, hiszen a betegség sokat kivett a lányokból. Az Eztergom elleni mérkőzésen is a legjobbunkra lesz szükség, hogy történelmi tettet végrehatjva ott lehessünk a Magyar Kupa négyes döntőjében. Könnyű találkozóra biztosan nem számíthatunk, hiszen a hazaiak már két élvonalbeli ellenfelüket is búcsúztatták saját közönség előtt."

Az Esztergom a Budaörs (30-25) és az Alba Fehérvár (32-26) gárdáját is búcsúztatta a kupában. Elek Gábor együtességben két korábbi óvári játékos is fontos szerepet tölt be. Herczeg Lili a kapuban, Hajtai Vanessza pedig a balszélen erősíti az esztergomi csapatot. Az Esztergomi Vitézek - Motherson Mosonmagyaróvár mérkőzést január 30-án 18 órakor rendezik.
Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - FTC-Rail Cargo Hungaria
2024.03.09., 17:30 óra.
Tatabánya, Multifunkciós Sportcsarnok
Videók
összes videó