TOTÁLIS SIKER

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.03.09.
Hazai pályán játszottunk a Népfürdő utcai csarnokban, ahol közel száz mosonmagyaróvári szurkoló buzdította folyamatosan a csapatot.
A komoly tét, a feszültség pedig az első félidő minden mozzanatán látszott és örömmel írhatjuk le, hogy ezt az MKC csapata dolgozta fel jobban. Pedig nem volt könnyű helyzetben a mosonmagyaróvári gárda, hiszen az első harminc percből, tizenkettőt emberhátrányban játszott. Viszont így is sikerült végig vezetni és kézben tartani ezt a félidőt, sőt a hajrában tekintélyesnek mondható, öt gólos előnyt is szerezni.

Várható volt, hogy a fővárosiak mindent egy lapra tesznek fel a második harminc percben és ezért támadásban rendre a kapusukat is lehozták. Az MKC azonban állta a rohamokat és kimondottan kombinatív, látványos gólokkal tartotta a három-négy gólos előnyét. 18 - 23 - as MKC vezetést mutatott a csarnok eredményjelzője, amikor a mérkőzés az utolsó tíz percéhez érkezett. Az MKC csapata azonban pontosan annyit fejlődött az elmúlt hetekben, mint a Békéscsaba - Budapest távolság. Magabiztosan győzött tehát a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapata és ez a siker olyan sokat érhet az MKC számára, hogy azt most még le sem merjük írni.
Forrás: mtk.hu/Makó Éva

MTK Budapest- Eu-Fire Mosonmagyaróvár 21 - 29 (10 - 15)
NB I bajnoki mérkőzés 17. forduló
Budapest, Elektromos csarnok, 300 néző
Jv.: B. Pech - Vágvölgyi 

MTK:
Győri - Slakta, KARNIK 8 (2), TÓTH E. 3, Dakos 2, Termány 4, Fekete B. 4. Csere: Lajtos (kapus), Nonn, Mihálffy, Stranigg, Erdélyi, Kovács G., Horváth N., Bánfai K., Zsiborás L. Vezetőedző: Vlagyimir Golovin

MKC: HERCZEG L. - KOVACSICZ 2, GYIMESI 1, TILINGER 4 (2), HORVÁTH B. 2, SZARKOVÁ 6, HAJTAI. Csere: GUBIKOVA, DÁNYI (kapusok), KOPECZ 3, VUKCEVIC, BÍZIK R. 9 (1), KATONA 2, HUDÁK, BARDI, BÍZIK B. Vezetőedző: Bognár Róbert

Hétméteres:
2/2 ill. 3/3
Kiállítás: 8 ill. 18 perc
Forrás: mtk.hu/Makó Éva

Vlagyimir Golovin az MTK vezetőedzője:
"Sajnos sokkal jobban izgultunk ezen a mérkőzésen, mint kellett volna és így nagyon sok olyan hibát vétettünk, ami döntően befolyásolta a végeredményt. A mosonmagyaróvári csapat nagyon agresszíven kézilabdázott, sőt a játékuk többször súrolta a durvaság határát. Fontos két pontot vesztettünk, de megyünk tovább, hogy elérjük a célunkat."
Forrás: mtk.hu/Makó Éva

Bognár Róbert az MKC vezetőedzője: "Szinte hiba nélkül kézilabdáztunk és ez ma nem csak a védekezésünkre, hanem a pontos és eredményes támadójátékunkra is igaz volt. Egy szintet ugrottunk ismét és mindezt egy nagyon masszív, jó játékerőt képviselő csapat otthonában tettük. Igaz ma a szurkolókat tekintve hazai pályán kézilabdáztunk és ezt nagyon köszönjük, mert rengeteget segített nekünk ezen a rangadón."
Forrás: mtk.hu/Makó Éva

Következő mérkőzés:
NB I, 7. forduló
2019.10.25., 18:00 óra.
Elek Gyula Aréna, Budapest, Kőbányai út 47/B