TÓTH ESZTER - "SZERETNÉNK MÉG HASONLÓ MEGLEPETÉSEKET OKOZNI”

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.09.05.
Az nyilvánvaló volt, hogy a Motherson-Mosonmagyaróvár debreceni győzelmének komoly hírértéke lesz majd a sportsajtóban. A győztes gólszerző Tóth Esztert kereste a Nemzeti Sport és felvétel készül vele az M4 Sport Televízió hétfői kézilabda magazinjába. A mindig nagyon készséges, mosolygós átlövő azonban elsőként a honlapunknak nyilatkozott.


- Hihetetlenül izgalmasak voltak a debreceni találkozó utolsó percei. Tudni szeretnénk tehát, hogy pontosan mire emlékszel ezekből?   
- Arra, hogy sikerült ledolgoznunk a három gólos hátrányunkat, sőt Herczeg Lili bravúros védései után támadhattunk a vezetésért - mondta Tóth Eszter, aki kilenc gólt dobott a debreceni találkozón. - Ezt elsőre nem tudtuk gólra váltani,  de az utolsó másodpercekben én kerültem lövő helyzetbe és tudtam, hogy ezt ki kell használnom. Olyan kilenc - tíz méterről, a felső sarkot vettem célba, mert egyrészt ez az egyik kedvenc lövésfajtám, másrészt a mérkőzés előtt alaposan kielemeztük a debreceni kapust és így tudtuk, hogy az a gyengéje. Utána már csak a mérkőzés utáni extázisra emlékszem, ami már nagyon hiányzott és még sokszor szeretném átélni a mosonmagyaróvári csapattal, ahol nagyon jól érzem magam.   

- Bizakodva utazott az MKC Debrecenbe, ahol nagyon szép sikert ért el a csapat. Minek köszönhető, hogy sikerült legyőzni az otthonában rendkívül erős DVSC gárdáját?   
-  Elsősorban annak, hogy alaposan felkészültünk az ellenfélből, elszántak voltunk, hittünk a győzelemben. Ebből pedig sem a kiállítások, sem a megítélt hetesek aránya sem zökkentett ki, a higgadtságunk pedig azt eredményezte, hogy végig a mérkőzésben tudtunk maradni. A Debrecen erős csapat és nem gondolom, hogy gyengébb napot fogtak ki, mert extra teljesítmények is voltak náluk. Mi azonban ki tudtuk zárni a lerohanásaikat, a felállt falas védekezésünk pedig nem kedvezett nekik. Jó volt látni a honlapon, hogy minden játékosunk ki lett emelve, mert egyértelműen csapatmunkával értük el ezt a szép győzelmet.   

- Magasra emelte a mércét az MKC ezzel a sikerrel, de a folytatás sem ígérkezik könnyűnek a szerdai Ferencvárosi elleni bajnoki találkozóval… 
- Biztos vagyok abban, hogy kevés csapat hoz majd el két pontot Debrecenből, de hétfőtől nekünk már ezzel nem szabad foglalkoznunk. Két lábbal a földön kell maradnunk, hiszen rendkívül sűrű a mérkőzés programunk. Az a célunk, hogy minden bajnoki találkozóból kihozzuk a maximumot, tehát szeretnénk még hasonló meglepetéseket okozni a bajnokságban. Tudjuk, hogy az FTC kiváló csapat, alaposan meg is erősödött a nyáron és nagyon magabiztosan kezdte el az idei bajnokságot. Megpróbálunk majd felszabadultan kézilabdázni ellenük, hiszen nincs semmi veszíteni valónk ellenük, ami reméljük, hogy egy kis esélyt is ad majd a szerdai bajnoki mérkőzésen.





Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök