TOVÁBBI PONTOKÉRT…

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.09.26.
A Motherson-Mosonmagyaróvár vasárnap 18 órakor a Békéscsaba gárdáját fogadja az UFM Arénában, az NB I-es bajnokság hetedik fordulójában. A csütörtöki pihenőnap után, a csapat a megszokott módon, edzésekkel, mérkőzések elemzésével készül a vasárnapi találkozóra. Az MKC vezetőedzője Gyurka János is azt emelte ki, hogy a szakmai stáb és a játékosok is mindent megtesznek azért, hogy eredményesen zárják le a bajnokság első szakaszát.

- A számunkra mindegyik mérkőzés nagyon fontos, tehát alaposan felkészünk a vasárnapi Békéscsaba elleni találkozóra - nyilatkozta a mérkőzés előtt Gyurka János. - Tudjuk, hogy a viharsarki gárdának sok gondja van, de azzal is tisztában vagyunk, hogy milyen veszélyes ellenfél az, amelyik teher nélkül játszhat. Az elmúlt két találkozón már éreztem a fáradtságot a játékosokon, ezért próbáltuk sokat forgatni a csapatot. Jókor jön tehát a bajnoki szünet, de előtte még maximális odafigyeléssel akarjuk megoldani a vasárnapi feladatunkat. Nagyon jó, hogy ezt a sorozatot hazai pályán zárjuk le, mert jó játékkal, biztos győzelemmel szeretnénk örömet szerezni a fantasztikus közönségünknek. 


A nyári felkészülés során találkozott egymással a két csapat és akkor a tatai edzőtáborban öt gólos (30-25) mosonmagyaróvári győzelem született. Az azóta eltelt időszakban azonban sok probléma merült fel a viharsarki együttesnél. A bajnoki rajton vereséget szenvedtek a Boglári Akadémia ellen, majd a járvány miatt, több mérkőzésük is elmaradt. Az FTC elleni bajnoki találkozó után karanténba vonultak és a negatív koronavírus teszteket csak csütörtökön reggel  kapták meg, így ezen a héten aznap délutántól tudtak edzeni. Különböző sérülések miatt, több játékosukat is elveszítették, hiszen például a kölcsönben szereplő, 11 gólos Vámosi Pannát visszarendelte a DVSC. A másik debreceni kölcsönjátékost Borgyos Pannát keresztszalag szakadással fogják műteni, a szerb válogatott átlövőnek, Ivana Mitrovicnak pedig már meg is operálták a vállát. 

Nincs könnyű helyzetben tehát a békéscsabai lila-fehérek új vezetőedzője a 35 éves Vida Gergő, aki egy nagyon fiatal csapattal vágott neki a bajnokságnak. A Horváth Roland helyét átvevő szakember az utóbbi időben a Debreceni VSC másodedzőjeként dolgozott Köstner Vilmos mellett. Van azonban vezetőedzői tapasztalata is az élvonalban, mert 2018 tavaszán, beugróként irányította néhány találkozón a hajdúságiak első osztályú gárdáját. Nagyon számított tehát a Debrecenből kölcsönbe érkező Pannákra, akik közül viszont most már csak a balszélső Szabó Panna maradt. Az átigazolási elképzeléseiben egyértelműen a fiatalításra szavazó Előre SE, Debrecenből még a junior Európa-bajnok kapus Szabó Dórával, a klubhoz visszatérő kapussal Mistina Kittyvel, a 190 cm magas horvát korosztályos válogatott balátlövő Tena Petikával és első osztályú rutinnal is rendelkező balkezes lövő Iván Emesével erősödött. Bakonyi Dóra, Bencsics Bojána, Török Csenge és Török Fanni pedig a tavalyi félbemaradt ifjúsági bajnokság megnyerésére is esélyes békéscsabai csapatból került fel a felnőtt keretbe. 

A távozókat - Balog Judit, Alexandra Vukajlovic, Kovács Anett, Mézes Laura, Dombi Kata, Marincsák Nikolett, Barján Bianka, Kopecz Barbara - azonban nehéz ennyi probléma közben pótolni. A klub tehát bejelentett, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel, új kézilabdázók leigazolását tervezi, sőt több játékossal már konkrét egyeztetéseket folytat. A vasárnapi találkozón, a másodosztályú Tempo KSE-ből érkező, 22 éves átlövő Csepregi Anita is szerepelni fog az Előre csapatában. 

Az előjelek így egyértelmű mosonmagyaróvári győzelmet jósolnak, de az MKC nem véletlenül nem foglalkozik ezzel. A csapatnak sikerült az elmúlt hat fordulóban, öt győzelmet szereznie és ezekből négyszer idegenben tudta begyűjteni a két pontokat. A bajnoki szünet előtt lesz még egy hazai mérkőzése, amely remek lehetőség arra, hogy ezt a mindenki számára felejthetetlen hónapot szépen zárja le. A csapat várja tehát a szurkolókat, mert a jelenlétük, a buzdításuk most is nagyon kell a sikerhez!


Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök