TRADICIONÁLIS ELLENFÉL

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.09.30.
Nyugodtan használhatjuk ezt a szót a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia esetében, hiszen évek óta remek mérkőzéseket játszik egymással a két csapat. Október elsején pénteken a mosonmagyaróvári UFM Aréna lesz a helyszín, ahol 18.00 órakor kezdődik majd az MKC-DKKA bajnoki találkozó. Felhívjuk a szurkolók figyelmét, hogy erre a mérkőzésre még a következő helyszíneken, időpontokban lehet jegyeket vásárolni.

2021 szeptember 30. csütörtökön 05.00 - 17.00 óra között a Szellőrózsa ABC-ben 
2021 október 01. pénteken 05.00 - 16.00 óra között a Szellőrózsa ABC-ben 
2021 október 01. pénteken 17.00 - 17.50 óra között az UFM Aréna jegypénztárában 


Az idén februárban, márciusban, áprilisban és májusban is megmérkőzött egymással a Motherson-Mosonmagyaróvár és a Dunaújvárosi KKA női kézilabda csapata. A dunaújvárosi és mosonmagyaróvári bajnoki találkozók mellett, ugyanis az oda-visszavágós Liga-kupa negyeddöntőben is találkoztak.  

Dunaújvárosi KKA - Motherson-Mosonmagyaróvár  29 - 34  (11 - 15)  
NB I felnőtt bajnoki mérkőzés - 12. forduló  
2021 február 06. szombat 17.00 óra - Dunaújváros, Városi Sportcsarnok, zárt kapus  

Motherson-Mosonmagyaróvár - Dunaújvárosi KKA  24 - 31  (12 - 12)  
Liga-kupa negyeddöntő első mérkőzés  
2021 március 30. kedd 18.00 óra - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, zárt kapus  

Dunaújvárosi KKA - Motherson-Mosonmagyaróvár 32 - 27  (16 - 12)  
Liga-kupa negyeddöntő visszavágó mérkőzés  
2021 április 10. szombat 13.00 óra - Dunaújváros, Városi Sportcsarnok, zárt kapus  

Motherson-Mosonmagyaróvár – Dunaújvárosi KKA 28 - 25  (9 - 12)  
NB I felnőtt bajnoki mérkőzés - 22. forduló  
2021 május 14. péntek 18.00 óra - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 600 néző  

A bajnokságban az Mosonmagyaróvár, a Liga-kupában pedig a Dunaújváros volt sikeresebb az előző szezonban. A nyáron pedig abban hasonlított, a két csapat helyzete, hogy jelentősen átalakult kerettel kezdte el a felkészülést. Az mostani idénynek is Vágó Attila vezetőedző irányításával vágtak neki, akinek Győri Ágnes kapusedző, valamint Horváth Tibor erőnléti edző segíti a munkáját. A házi góllövőlista első három helyezettje - Bulath, Kazai, Szalai B. - pedig maradt, sőt Bulath Anita immár szakmai igazgatói posztot is betölt a klubban. Dunaújvárosba is érkeztek külföldi játékosok, a 26 éves horvát kapus Gabrijela Bartulovic, a 31 éves német beálló Saskia Weisheitel, valamint két átlövő, a 27 éves szlovén Dominika Mrmolja és a 23 éves cseh Jana Sustková mindannyian rutinos kézilabdázók. A szélső Kukucska Viktória, az irányító Farkas Johanna, az átlövő Polics Tímea és szintén átlövő Borgyos Panna pedig fiatal, de már NB I-es múlttal rendelkező új tehetségek. 

A Dunaújvárosi KKA 2021/2022-es játékos kerete: 
Kapusok: Gabrijela Bartulovic (horvát), Hlogyik Petra, Wéninger Alexa 
Szélsők: Fodor Neszta, Horváth Gréta, Kazai Anita, Kiss Csenge, Krupják-Molnár Beatrix, Kukucska Viktória  Irányítók: Farkas Johanna, Szalai Babett, Takács Cecilia 
Beállók: Matucza Gabriella, Nick Viktória, Saskia Weisheitel (német) 
Átlövők: Borgyos Panna, Bulath Anita, Dominika Mrmolja (szlovén), Polics Tímea, Jana Sustková (cseh) 
Edző: Vágó Attila   

A bajnokság első három fordulójában négy pontot gyűjtött a Dunaújváros, amely hazai pályán legyőzte 26-23 arányban a Szombathely gárdáját és idegenben 31-19-re a Budaörsi csapatot. Az előző játéknapon azonban Dunaújvárosban tíz gólos, 33-23 arányú vereséget szenvedett a Váci NKSE ellen. 

Mindezeket persze Gyurka János is pontosan tudja, aki így nyilatkozott a pénteki bajnoki találkozó felvezetéseként: - Az előző szezonban is nagy csatákat vívtunk a Dunaújvárossal, hiszen a bajnokság mellett a Liga-kupában is megmérkőztünk egymással. Igaz mindkét csapat alaposan átalakult a nyáron, de ettől függetlenül az izgalmas, kiélezett találkozó most is borítékolható. Mindkét gárda alakulófélben, a vendégeknél is megmaradt a nagyon eredményesen kézilabdázó Bulath, Szalai, Kazai tengely, akik mellé több külföldi és fiatal játékos érkezett. Az eredményeiken is látszik a bajnokság elejére jellemző hullámzás, ami azonban még a mi csapatunkra is jellemző. Elsősorban azt várom tehát, hogy stabilizáljuk a teljesítményünket, mert a saját magunk által megfogalmazott célok eléréséhez hazai pályán meg kell szereznünk a két pontot. Az előző héten több sérülés, betegség is zavarta a felkészülésünket, így az elmúlt napokban volt dolgunk bőven, hogy a lehető legjobb állapotba kerüljenek a játékosaink. A hazai pályát pedig nem véletlenül emeltem ki, az UFM Arénában nagyon számítunk a szurkolóink, a „nyolcadik játékosunk” segítségére. Az előző szezonban a sikereinket sajnos jórészt nélkülük értük el, most azonban velük együtt szeretnénk ünnepelni a találkozó végén.