Túl a bajnokság harmadán

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.11.04.
Bár az EU-FIRE Mosonmagyaróvárra vár még egy Magyar Kupa találkozó a válogatott szünet előtt (november 8., csütörtök 18:30, MKC-Alba Fehérvár), ennek ellenére csapatunk túl van a bajnokság első harmadán. Nézzük az ezzel kapcsolatos érdekességeket.

Példátlan sérüléshullám Mosonmagyaróváron
Elképesztő balszerencse sújtja a csapatot ebben az idényben. Azt már a szezon előtt tudtuk, hogy Dányi Bernadett és Hudák Emma csak később lesz majd bevethető, de rajtuk kívül is sokan kiestek a csapatból az elmúlt időszakban. Bízik Réka a szezonnyitón, Kisvárdán sérült meg, egy hónapot kellett kihagynia. Tilinger Tamara térdét éppen egy hete műtötték meg, ő hat hétre dőlt ki. Bízik Boglárka, Zana Marics, Tóth Melinda, Domokos Dalma, Kopecz Barbara, Lozsi Erna, Gyimesi Kitti, Farkas Veronika – a listája azon játékosoknak, akik sérülés vagy betegség miatt bajnokit mulasztottak a szezonban. Az MKC 23 fős keretéből tizenketten bajlódtak már valamilyen egészségügyi problémával, így pedig Bognár Róbert ritkán tudta a legerősebb csapatot pályára küldeni a mérkőzéseken.


Tilinger Tamara és Kopecz Barbara a vezér
A két kiváló átlövő vezeti az Mosonmagyaróvár házi góllövőlistáját. Tilinger hét mérkőzésen 46 gólt lőtt, ez 6,5 találat meccsenként. Kopecz Barbara 27 gólnál jár, ő 3,3-as átlagot produkál. A harmadik legeredményesebb játékos Kovacsicz Mónika 24 találattal. Az MKC 176 gól lőtt eddig a szezonban, ebből a Tilinger-Kopecz-Kovacsicz trió 97-et vállalt, ami az óvári gólok 55%-a.

Fordulóról-fordulóra

1. Kisvárda-MKC 19-16
Nagyszerű védekezés, visszafogott támadás a nyitómérkőzésen, ahol bravúrközelben volt a Mosonmagyaróvár. Kevés hiányzott a pontszerzéshez a légiósokkal teletűzdelt Kisvárda ellen, a kezdés tehát nem volt rossz, Bízik Réka viszont már a mérkőzés elején megsérült.

2. MKC-FTC 13-24
A jó védekezés maradt, és a kevés lőtt gól is. Az alapemberek közül többen hiányoztak, de a tisztes helytállás így is sikerült Európa egyik legjobb klubcsapata ellen.

3. Eger-MKC 22-28
Fontos győzelem Egerben az újoncok csatáján. Tilinger, Kovacsicz és Gubiková remekelt, a Mosonmagyaróvár pedig első győzelmét ünnepelhette a feljutás után.

4. MKC-MTK 29-31
Elképesztő hangulat, nagy küzdelem, sok hiba és fájó vereség hazai pályán. Közel voltunk a pontszerzéshez, de nem tudtuk átlépni az árnyékunkat.

5. Érd-MKC 40-26
A győztes kiléte egy percig sem volt kérdés. Az előző szezon bajnoki bronz és Magyar Kupa ezüstérmese hazai pályán érvényesítette erőfölényét.

6. Alba Fehérvár-MKC 29-21
Vállalható vereség Székesfehérváron. Az Alba egyelőre más súlycsoportot képvisel.

7. MKC-Budaörs 25-24
Heroikus küzdelemben megszerezzük az első hazai győzelmünket a szezonban. Tilinger Tamara 5 másodperccel a vége előtt szerezte a győztes gólt. A csapat és a szurkolók egy sokáig felejthetetlen estét produkáltak

8. DVSC-MKC 28-18
Pazar első 20 perc, 11-8-as vezetés, és meglepett debreceniek. Az átlövő nélkül felálló Mosonmagyaróvár jól kezdett, de nem bírta el Tilinger és Kopecz hiányát, így a hazaiak rendezték a sorokat és végül magabiztosan győztek.

/Szerző: HORVÁTH PÉTER/


Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó