TÚL A MŰTÉTEN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.10.08.
A honlapunkon már beszámoltunk arról, hogy a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es gárdájának csapatkapitányára ismét műtét vár. Tilinger Tamara már túl van a sebészeti beavatkozáson, így megkönnyebbülve nyilatkozott nekünk.


-
Hétfőn reggel nyolc órakor került sor a műtétre, amelyet Dr. Erdélyi Gábor végzett el a Tatai kórházban - mondta Tilinger Tamara. - A már hatszor operált jobb térdemet kellett kezelni, amely rendszeresen feldagadt az elmúlt időszakban. Azt tudtam, hogy tisztító műtétre szükségem lesz, de sajnos menet közben kiderült, hogy több beavatkozást is el kell végezni. Kaptam egy vérplazmás kezelést és fel is kellett fúrni a jobb térdkalácsomat, hogy minden rendben legyen. A doktor úr ezeknek ellenére nem észlelt különösebb komplikációt, tehát összességében a műtét jól sikerült, az állapotom pedig kielégítő. 

- Milyen hosszú lehet most a felépülésed, mikor kezdhetsz el ismét mozogni, majd edzeni?  
- Most még nagyon erős fájdalmaim vannak, alig tudtam aludni egy-két órát, de már otthon vagyok Csákváron, ahol a családom, a barátaim mindenben segítenek. Három hétig mankóznom kell, majd kezdődik a gyógytorna, a rehabilitáció. Úgy gondolom, hogy a teljes felépülésem három hónapot vesz majd igénybe és mivel ez már a hetedik térdműtétem, elég pontosan meg tudom ítélni a szükséges időt. Egy hét múlva kell visszajönnöm varratszedésre, akkor egy kontroll vizsgálat is lesz, majd utána türelmesen kell elkezdenem a mozgást. Nagyon bízom abban, hogy játékra alkalmas lesz még ez a térdem, de erre a műtétre már az egészséges életminőség biztosításához is feltétlenül szükségem volt.

- A klub, a csapat és a szurkolók nevében is gyors gyógyulást kívánunk!  
- A lányok is hívtak már, ők is jobbulást kívántak, én pedig mondtam, hogy szombaton, ha csak egy mód lesz rá, ott leszek, szurkolók nekik Érden. Ismét egy kemény sorozat következik a bajnokságban, de a mi csapatunk most nagyon egységes, biztos vagyok tehát a jó folytatásban. Továbbra sem kell a tabellával, a sorsolással foglalkozni, hanem ugyanúgy a következő ellenfélre kell készülni, mint ahogyan eddig tettük.Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök