TÜRELMES TEHETSÉG

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.09.22.
Az idei szezonban néhány tehetséges fiatal kézilabdázó is helyet kapott a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es keretében. Közülük most a tizenkilenc éves Török Rebekával ismerkedünk meg. A mindig mosolygós átlövő az Érd elleni bajnoki mérkőzésen góllal mutatkozott be a mosonmagyaróvári csapatban.


- Kézilabdás családban nőttem fel Budapesten, hiszen egykor a szüleim is játszottak és az öcsém, Török Ákos is aktív kézilabdázó a Ferencváros ifjúsági csapatában - mondta bemutatkozásként Török Rebeka. - Így nem csoda, hogy én is ezt a sportágat választottam, pedig korábban megpróbálkoztam az úszással, a vívással és a tenisszel is. A szivacskézilabdát Angyalföldön, a Hort SE utánpótlás nevelő egyesületben kezdtem már az általános iskola alsó tagozatában. Onnan pedig a gyermekbajnokságban a Gödöllő SE, majd két év után a Vasas SC csapatához kerültem. Öt évig játszottam a piros-kékeknél, ahol szerepet kaptam a serdülő, az ifjúsági és a felnőtt másodosztályú felnőtt sorozatokban. Nagyon hálásan gondolok vissza az ottani edzőmre, a volt kiváló átlövő Varga Mártára, aki bizalmat szavazott nekem. A 2020/2021-es szezont azonban már Szombathelyen töltöttem, ahol folyamatosan szerepeltem az NB I B bajnokságban és a Győri Audi ETO KC ellen az élvonalban is bemutatkoztam. Úgy gondolom, hogy minden változás előrelépést jelentett a számomra, segítette a fejlődést a pályafutásomban. 

- Ugyanezt gondolod a mosonmagyaróvári szerződésről is? 
- Az MKC másodedzőjével, Stranigg Ferenccel beszéltem erről, ami után a tavalyi szezon végén egy próbanapon, két edzésen is részt vettem az MKC-nál. Akkor nagyon jó benyomásokat szereztem, jól éreztem magam Mosonmagyaróváron és Soltész Kíra is bíztatott, akivel csapattársak voltunk a Vasasban. Szombathelyen is ígérték, hogy a felnőtt kerettel fogok készülni, de úgy éreztem, hogy itt az MKC-nál jobban bíznak bennem, számítanak rám és igazából ez döntött az átigazolásomban. Egy plusz két éves szerződést kötöttem, ami azt jelenti, hogy ebben a szezonban be kell bizonyítanom, hogy olyan hasznos játékosa leszek az MKC-nak, akire hosszabb távon lehet építeni. Nekem ez a célom, eltökélt vagyok, mert itt van az ideje annak, hogy valóban élvonalbeli kézilabdázó legyek. Mosonmagyaróváron kiválóak a feltételek, a szakmai munka, így már eddig is nagyon sokat léptem előre. Nekem nagyon hasznos, hogy itt mindenre maximálisan odafigyelnek, megterveznek, sőt fontos elméleti oktatást is kapunk. Az edzésmunkában még vannak lemaradásaim, fizikálisan, erőnlétben mindenképpen javulnom kell, hogy az élvonal gyors tempójában is jó döntéseket tudjak hozni és azokat meg is tudjam valósítani. 

- Egy fiatal játékos esetében nagyon fontos a türelem kérdése is… 
- Úgy gondolom, hogy nekem most megéri türelmesnek lennem, ezért nagyon örülök azoknak a játékperceknek, amelyeket kapok. Ezeket pedig úgy szeretném növelni, hogy érdemes legyen a pályára küldeni, mert fel tudom venni azt a ritmust, amire az élvonalban szükség van. Nagyon élvezem az edzéseket, remekül érzem magam a csapatban, ahol az edzők, a lányok mindenben segítenek nekem. Szuper közösség a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata, sokat segített ebben a nyári felkészülés, a csapatépítő programok, amelyeken én eddig még nem vettem részt. Mi fiatalok persze hozzuk-visszük a felszerelést, a labdákat, de szívesen tesszük, mert itt mindenki játékostársnak tekint bennünket. Ha szükség van rá, akkor játszhatunk a korosztályos bajnokságokban vagy az NB II-ben, ahol szintén igazolhatjuk, hogy meg tudjuk oldani a feladatunkat. Nincs gond tehát a türelemmel, mert én eddig sokkal többet kaptam már Mosonmagyaróváron, mint amire számítottam!