U14, U12, U10, U8: pályán az utánpótlás

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.12.13.
Az elmúlt napokban négy korosztályunk is hasznos mérkőzéseken lépett pályára.

Szombaton Székesfehérváron járt a Motherson Mosonmagyaróvár U14-es csapata. Balogh Sándorék a Győri ETO KC, valamint a hazai csapat ellen léptek pályára.

Motherson Mosonmagyaróvár U14 - Győri ETO KC II. 32-9
Alba Fehérvár - Motherson Mosonmagyaróvár U14 19-17

Balogh Sándor, edző: „Az ETO ellen volt lendületünk, amit elterveztünk, hogy gyakorolni szeretnénk, azt nagyjából meg is valósítottuk. Talán a nap legszebb pillanata ez volt: ellenfelünk játékosa védekezés közben elesett és láthatóan megsérült, játékosunk azonban ott lőtt gólt az ő pozíciójában. Csapatunk ezt érzékelve a gól után megállt az ellenfél támadásánál, hogy tudjanak gólt dobni. Számomra ez a SPORT! Nagyon büszke vagyok a lányokra! A második meccs minden volt, csak nem kézilabda mérkőzés! A két játékvezető hölgy mindent engedett a hazai csapatnak. Volt itt fejre ütés, nyaknál történő lerántás, levegőben történő kétkezes lökés, hátulról történő visszahúzás… ez számomra nem kézilabda! Az ilyen játékvezetésnek nem lenne helye a sportban! Három játékosom sérült meg és esik ki rövidebb- hosszabb időre! Az esetből tanulnunk kell, hiszen ahol eltörünk, ott leszünk erősebbek. Gratulálok a csapatnak és a szülőknek a sportszerű biztatásért!”
Halász Kristóf, edző: „Rossz előjelekkel vágtunk neki ennek a hétvégének is, hiszen már régóta eléggé erős betegség és sérülés hullám sújtja a korosztályunkat. Annak ellenére, hogy kevesen voltunk mindkét csapatunkban kifejezetten szépen teljesítettek a lányok, hiszen 4 mérkőzésből hármat sikerült megnyernünk. MKC I.-es csapatunk sorozatban a második fordulójára kényszerült úgy elmenni, hogy nem  vagy maximum egy cserénk volt. Első mérkőzésünkön az Emericus ellen ez még nem jelentett problémát, hiszen bár védekezésben nem voltunk az igaziak, de támadásban kompenzálni tudtuk ezt a gyorsaságunkkal. A második mérkőzésén ugyanakkor már kijött, hogyha egy hasonló képességű csapat ellen játszunk, mint mi, mennyit számít a cserélési lehetőség. Itt már kiütközött a fáradtság és a jóképességű ellenfél ezt kíméletlenül kihasználta. Második csapatunk két szép győzelmet aratott. Az első még egy kicsit döcögősebb sok technikai hibával teletűzdelt meccs volt, de a másodikon sikerült leredukálni a hibáinkat, és ennek köszönhetően könnyedebb győzelmet tudtunk aratni. Összességében azt gondolom a 2023-as év U12-es korosztályunknak jól sikerült, dolgoznunk kell tovább ugyanilyen elszántsággal, hogy 2024-ben is hasonló eredményeket tudjunk elérni.”

MKC II - Lébény 19-16
MKC I - Emericus 34-24
SZKKA II - MKC II 10-25
MKC I - SZKKA 18-26

MKC I. : Óvári Bianka, Cseke Noémi (Kapusok), Fördős Annabella, Bognár Nóra,Egyed Nóra, Barassevich Hanna, Csáki Veronika, Szalay Luca , Horváth Borbála 

MKC II. : Vadász Nóra (Kapus), Keresztély Írisz, Gerebenics Eszter, Sipőcz Anna, Wojnisek Loretta, Bolla Dorka, Handl Nóra, Haskó Viola, Rigó Bianka, Légrádi Panka

Edzők: Orbán Ákos, Halász KristófA Motherson Mosonmagyaróvár U10-es korosztálya vasárnap Győrben, a Magvassy Mihály Sportcsarnokban lépett pályára az ETO I, II, IV és VII ellen.

Bognár-One Evelin, edző: „Amennyire gyenge volt a szezonkezdet, annyival jobb volt ma a helyzet. Sajnos betegség miatt többen hiányoztak, de akik részt tudtak venni a meccseken nagyon szerettek volna bizonyítani. Még most is tengernyi tanulnivalónk van, de már bizakodóbb vagyok a jövőt illetően. Az eredményszámolás nélküli meccseken négy mérkőzésből kettő jó volt. Több gyereken már látni a fejlődést magához képest, az ellenfelekhez képest, a kezdethez képest.”A Motherson Mosonmagyaróvár U8-as csapata hétfőn, Lébényben pados mikulás tornán vett részt két csapattal. Az MKC „A” csapata a 10. helyen végzett, az MKC „B” csapata pedig 7. lett.

MKC U8: Pethő M., Cseke N., Wolf E., Mayer F., Varga Zs., Jámbor K., Sidó N., Dobos Cs., Bertalan S., Hegyi B., Pénzes L. Edző: Rendi Olívia, Mayer Rebeka

Rendi Olívia, a Motherson Mosonmagyaróvár U8-as edzője: Nagyon büszke vagyok mindenkire. Az előző tornához képest nagyon sokat fejlődtek a lányok és ez a helyezéseken is meglátszik. Mindenki tudott gólt szerezni, van, aki nem is egyet, és kapuban is szépen helyt álltak a lányok. Rebekának köszönöm a segítséget.”

 

Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó