U19 GYŐZELEM, FELKÉSZÜLŐ UTÁNPÓTLÁS

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.01.30.
Az élcsapatok elleni vereségek után javított a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U19-es csapata, amely hazai pályán magabiztosan győzte le a középcsapatnak számító Kozármisleny SE gárdáját. Az ifjúsági csapat edzőjeként elégedetten nyilatkozott tehát Bognár Róbert, de a szakembert most, a klub utánpótlás szakmai igazagatójaként is kérdeztük.

Leány U19 I. osztály - Nyugat - 14. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC - Kozármisleny SE  26 - 19 (13 - 9) 
MKC: Takács Liza - Uzonyi-Varga 4, Baumgartner 7, Babinszky 4, Benczik 2, Sefcsik 3, Magyar F. 2. 
Csere: Bognár Réka, Takács Lili (kapusok), Sztranyovszky 3, Bertalan 1, Szakács, Magyar B., Forgács, Hajczinger. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert   


Bognár Róbert: - Nem jó előjelekkel vártuk azt a bajnoki találkozót, mert több játékosunkra betegség miatt nem számíthattunk. A csapat azonban most a jobbik arcát mutatta, a küzdőszellemünk, a harcosságunk szép győzelemhez vezetett. Nagyon jól működött a nyitott védekezésünk és többen kiváló egyéni teljesítménnyel, vezérei voltak a társaságnak. Baumgartner Evelin eredményesen kézilabdázott, Uzonyi-Varga Adél hasznos szélsőjátékkal segített és Bognár Réka is remek védésekkel szállt be a mérkőzésbe. Támadásban viszont voltak hibáink, foglalkoznunk kell a helyzeteink kihasználásával és a páros kapcsolatokkal. Annak azonban nagyon örülök, hogy a hétközben volt egy tartalmas beszélgetésem a játékosokkal, aminek a pozitív hatása látszott a bajnoki meccsen. Már az utolsó edzésen is éreztem, hogy most rend a fejekben, megfelelő a lányok hozzáállása és ez bíztató a folytatást illetően. 

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U19-es csapata már a harmadik bajnoki találkozóján van túl 2023-ban. Mi a helyzet viszont az MKC utánpótlásának többi csapatával?   

- Szerencsére az utánpótlásunk téli felkészülése rendben zajlik, néhány betegségen kívül, semmi sem zavarja a munkát. Optimálisak a csapatlétszámok, sőt tizenöt új kislány is érkezett hozzánk a télen. Szépen „belaktuk” már az új edzőcsarnokot, ami valóban komoly segítség az edzések beosztásában, lebonyolításában. Már minden korosztályban zajlik a munka, készülnek tehát a csapataink az idénykezdésre, ami elsőként az U17-es és az NB II-es bajnokságokban lesz február végén. Próbálunk néhány felkészülési találkozót is beiktatni a Győri ETO KC korosztályos gárdáival, illetve folyamatosak az egymás közötti gyakorló mérkőzések. Az elmúlt heti U13-as tornát, most egy Dunaszegen megrendezésre kerülő U8-as rendezvény követi, ahol öt csapattal indulunk. Kedden, szerdán és csütörtökön pedig alsó tagozatos tanulóknak tartunk toborzó napokat iskolákban és az UFM Arénában.    


Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó