BEMUTATJUK ÚJ JÁTÉKOSAINKAT – DOMOKOS DALMA

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.08.17.
Egyre markánsabb teljesítményt nyújt az MKC edzőmérkőzésein Domokos Dalma, aki az Érd csapatából érkezett Mosonmagyaróvárra a nyáron. A fiatal jobbszélső rendre gólokkal hálálja meg a Bognár Róberttől kapott játék perceket, és mozgékonyságával a védekezésben is hasznosan játszik.

"A Budapest közelében lévő Zsámbékon lakunk. Én az ottani az általános iskolában kezdtem el kézilabdázni – kezdi a bemutatkozást Domokos Dalma, aki az idén októberben lesz 18 éves. Tízéves koromtól már a Ferencváros igazolt játékosa voltam, ahol olyan egykori kiváló játékosok voltak az edzőim, mint Szarka Éva, Fiedler Erika és Pádár Ildikó. Eleinte a kapus és a beálló poszt kivételével, mindenhol próbálkoztam, de a viszonylag kis termetem és a fürgeségem miatt, végül szélső lettem. Az FTC serdülő és ifjúsági csapataiban szerepeltem, ahol már együtt kézilabdáztam, Márczy Teklával, akivel most is együtt jöttünk Mosonmagyaróvárra."


Forrás: Kisricso photo
A Ferencváros és az MKC között, az Érd felnőtt csapatában, az élvonalban is bemutatkoztál. Milyen okai voltak, ezeknek a klub cseréknek?

"Az FTC–ben sokat veszekedtek velem, de el kell ismernem, hogy én is nagyon szétszórt voltam. Ezért elsősorban, nekem volt szükségem a környezet változásra és így örültem annak, hogy Érden számítottak rám. Nagyon sok tapasztalatot is szereztem, Balogh Tünde, majd később Szabó Edina csapatában, ahol már a felnőtt kerettel készültem. Sokat köszönhetek az atléta edző, Csillag Leventének is, aki rengeteget foglalkozott velem. Három bajnoki találkozón, pályára is léphettem az élvonalban, de ez mindössze néhány percet jelentett. Én pedig ennél sokkal többet szeretnék játszani és azt remélem, hogy Mosonmagyaróváron erre több lehetőségem lesz. Jól is érzem magam az MKC – ben, ahol az idősebb játékosok nagyon barátságosak és sokat segítenek nekünk. Én a posztomon attól a Kovacsicz Mónikától tanulhatok, aki a példaképem volt a Fradiban, és így természetesen nagyon felnézek rá."

Forrás: Kisricso photo

Kovacsicz Mónika mellett, Lozsi Erna is bevethető a jobb szélen. Igaz neki nehezebb a csapatba kerülni, ha bezárod az öltözőbe...

"Azon jót nevettünk, de véletlenül történt! Az Eger elleni hazai edzőmérkőzés szünetében, én jöttem ki utolsónak az öltözőből és bezártam az ajtót. Nem vettem észre, hogy Erna visszament a mosdóba. A játékvezető már indította volna a második félidőt, amikor én szaladtam a kulccsal. Még szerencse, hogy viszonylag gyors vagyok és így időben megérkeztünk. De talán ez a történet is azt mutatja, hogy a felkészülés alatt, én a leginkább fejben fáradok el. Úgy érzem, hogy elég jó tempóban játszom, és a bal kezem is elég hosszú ahhoz, hogy gólokat szerezzek a jobb szélről. Viszont jobban kell koncentrálnom és tanulnom a taktikai elemeket, mert csak így lehetek maghatározó élvonalbeli kézilabdázó."

Forrás: Kisricso photo

Gondolom, sokat beszélgettek erről Márczy Teklával, akivel most nem csak együtt játszotok, hanem együtt is laktok.

"A Fradi és az Érd után – ahová Tekla fél évvel korábban igazolt – az MKC – ben is egy csapatban kézilabdázunk. Próbáljuk is segíteni egymást, hiszen nagyon jó barátnők vagyunk, és mindketten magántanulók az FTC sport iskolájában. Lozsi Erna és Szalai Zsuzsanna is velünk lakik és így természetesen a kézilabdázásnak, mindig nagy szerepe van a beszélgetésinkben. Tudjuk, hogy tanulnunk, fejlődnünk kell és a felnőtt mérkőzések tapasztalataira is szükségünk van. A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club pedig ezekre, tökéletes lehetőségeket ad most a számunkra."
Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó