ÚJ SZEZON – RÉGI ELLENFÉL

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.08.29.
A 2019 / 2020 – as élvonalbeli kézilabda bajnokság első fordulójában a Motherson-Mosonmagyaróvár a székesfehérvári Alba FKC vendége lesz. 2019 augusztus 30. – án pénteken 18.30 órakor tehát egy olyan csapat ellen kezdi a bajnokságot, amellyel az elmúlt tíz hónapban, négyszer is megmérkőzött. Két bajnoki találkozón, egy Magyar Kupa mérkőzésén és nemrég a nyári felkészülés során is találkozott egymással a két csapat.


NB I. bajnokság 6. forduló:   Alba FKC – Eu-Fire Mosonmagyaróvár  29 – 21
MK 4. forduló:  Eu-Fire Mosonmagyaróvár – Alba FKC  29 – 23
NB I. bajnokság 19. forduló: Eu-Fire Mosonmagyaróvár – Alba FKC  29 – 28
Felkészülési mérkőzés: Alba FKC – Motherson-Mosonmagyaróvár  28 – 27

A közelmúlt nagy csatákat hozott tehát és erre számítanak most is a szakemberek, mindkét oldalon. Az Alba nagyon szerencsétlen felkészülés után vág neki a bajnokságnak, mert több olyan játékosáról is le kell mondania hosszabb időre. A Győri Audi ETO KC csapatából érkező Afentaler Sára és Varga Emőke már a nyár elején megsérült. A tapasztalt irányító Temes Bernadett és a szélső Májer Krisztina pedig bejelentette, hogy babát vár és ezért szünetelteti a pályafutását. Deli Rita vezetőedzőnek egy teljesen új szerkezetet kell felépítenie és ebben komoly szerep hárul majd az Alba újonnan érkezett és fiatal játékosaira. A bajnokság végén három alapembernek számító légiós, Alexandra Nascimento, Olga Gorshenina és Jana Zhilinskaite távozott. Az eredetileg tervezett igazolások - Afentaler Sára, Gerháth Kincső, Varga Emőke (ETO), Armelle Attingre (Nantes), Sabrina Zazai (Tolulon), Walfisch Mercédesz (Békéscsaba) – után, a kispesti Töpfner Alexandra és a Szombathelyről érkező Moutsogianni Theodóra is csatlakozott az Alba keretéhez. A francia kapus Attingre és a jobbszélső Zazai, valamint a gólerős átlövő Walfisch egyértelműen erősítés a székesfehérvári csapat számára, de azért kulcsemberek hiányoznak is a székesfehérvári csapatból.

Az Alba FKC 2019/2020–as játékos kerete és mezszámai:
Kapusok: 1. Armelle Attingre, 21. Mistina Kitty, 88. Györkös Rebeka
Mezőnyjátékosok: 4. Afentaler Sára, 8. Caludine Mendy, 9. Hudra Enikő, 11. Moutsogianni Theodóra, 13. Pelczéder Orsolya, 14. Utasi Linda, 22. Gerháth Kincső, 23. Boldizsár Bianka, 24. Besszer Borbála, 28. Töpfner Alexandra, 31. Sabrina Zazai, 44. Sztankovics Réka, 66. Walfisch Mercédesz, 73. Piller Kármen, 91. Szarka Adrienn, 98. Rózsás Josephine, 99. Varga Emőke


Átalakult tehát a székesfehérvári csapat a nyáron és így a Motherson-Mosonmagyaróvár vezetőedzője óvatosan is fogalmazott a mérkőzés esélyeit illetően.
-       Sok gondja volt a székesfehérvári csapatnak a felkészülés során – nyilatkozta Bognár Róbert. – Ez viszont nem vezet félre bennünket, mert tudjuk, hogy az Alba így is komoly játékerőt képvisel. Otthonában mindig, mindenkire veszélyes ellenfél a székesfehérvári gárda, amely most ráadásul kiszámíthatatlan. Mi tehát megpróbálunk most elsősorban önmagunkra figyelni, örülök annak, hogy már érzem a csapaton azt a "drukkot", ami szükséges egy bajnoki rajthoz. Jól sikerült a felkészülésünk, rendben vagyunk fizikálisan és mentálisan, nagyon szeretnénk egy jó eredménnyel kezdeni a bajnokságot. Tiszteljük a hazai csapatot és pontosan tudjuk, hogy milyen feszült az első bajnoki találkozó. Több olyan játékosunk is van, aki most mutatkozik be majd az első osztályban, vagy a klub színeiben szerepel első alkalommal a magyar élvonalban. A legfontosabb az a számunkra, hogy tudjunk építkezni az első találkozón elért eredményre.


Az NB I-es bajnoki mérkőzés előtt, 16 órától, a két klub ifjúsági csapatai is elkezdik a bajnoki sorozatot, az ifjúsági I. osztály nyugati csoportjában.
Következő mérkőzés:
NB I, 17. forduló
2020.02.22., 18:00 óra.
Érd Aréna, Érd, Velencei út 39-41.
X