Újabb rangadó, újabb két pont

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.09.28.
A Motherson Mosonmagyaróvár harmadik hazai mérkőzésén a Vác csapatát fogadta. Az óvári együttesbe ezen a találkozón tért vissza Stranigg Zsófia.
Gólerősen kezdtek a csapatok, a 3. perc végén 3-2-re vezetett az MKC. 3-3 után Pásztor remeklésének köszönhetően egy 3-0-ás szériával ellépett az MKC (6-3), de a Vácot nem lehetett leszakítani. Marincsák góljaival 9-9-nél egyenlítettek a vendégek, sőt a 17. percben először vette át a vezetést a Vác (9-10), időt is kért Gyurka János. Udvardi Laura a 19. percben már a harmadik találatát szerezte, ezzel egyenlített Mosonmagyaróvár, Tóth Nikolett pedig az előnyt is visszavette a hazaiaknak. A születésnapos Hadfi Gréta remekül szállt be, így az időkérés utáni öt percben egy 5-0-ás rohanással el is lépett az MKC. A négygólos hazai előny a szünetig meg is maradt, a félidőben 16-12-re vezetett a Mosonmagyaróvár.

A folytatásban is végig a hazaiak vezettek, a Vác általában 3-4 gólos hátrányban volt, de végig szívósan kézilabdázott. A találkozó az 51. percben dőlt el, amikor egy újabb 3-0-ás óvári széria után 26-20 lett az eredmény. Udvardi a legjobb meccsét játszotta óvári színekben, hét gólt szerzett, Pásztor Noémi hatszor, Albek Anna négyszer volt eredményes, de kiemelhető a visszatérő Stranigg Zsófia három gólja is. A végén a Vác még kozmetikázott az eredményen, végül a Motherson Mosonmagyaróvár öt góllal, 31-26-ra győzött.

Az MKC október 6-án a Vasas otthonába látogat.

Motherson Mosonmagyaróvár - Praktiker-Vác 31-26 (16-12)
V.: Altmár K., Horváth M.
Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 900 néző  

MKC:
Szemerey - UDVARDI 7, ALBEK 4, Tóth G. 2, PÁSZTOR 6, Tóth E. 3 (1), Schatzl 3. Csere: Hadfi (kapus), Ivancok 1, Faragó, Tóth N. 1, Varga E. 1 (1) STRANIGG ZS 3., Bardi. Vezetőedző: Gyurka János

Vác: Csizmadia - Such 2, Ferenczy 2, Kuczora 5 (5), TYISKOV-HELEMBAI 3, Marincsák 4, Csire 3. Csere: Bukovszky (kapus), Kovács A. 2, CSÍKOS 4, Bánfai, Kovalcsik 1. Vezetőedző: Herbert Gábor

Kiállítások: 4 perc, ill., 8 perc.
Hétméteresek: 2/3, ill., 5/5.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 3-3, 9.p: 6-3, 17.p: 9-10, 21.p: 12-10, 23.p: 14-10, 27.p: 16-12, 34.p: 19-14, 41.p: 21-18, 51.p: 26-20, 55.p: 28-21, 57.p: 28-24  

Gyurka János, a Motherson Mosonmagyaróvár vezetőedzője: „Gratulálok az ellenfélnek. A Vác fegyelmezett volt, igazi rangadót játszott a két csapat. Az ilyen mérkőzéseket nem a szép játékkal, hanem akarattal, küzdéssel lehet megnyerni. Jól felkészült csapatok találkoztak egymással. Részünkről sok volt az eladott labda, a technikai hiba, ezeket csökkentetni kell, pontosabb kell kézilabdázni. Arra készültünk, hogy a Vác húzójátékosaikra épülő taktikát meg tudjuk akasztani, és ez sikerült is, hiszen voltak labdaszerzések, irányítottuk a játékot. Az első félidőben jó kapusteljesítmények is segítettek minket. Nem volt tökéletes a játék, de örömteli, hogy a szélsőinket sokat foglalkoztattuk, ebben előre tudtunk lépni. Örülök, hogy a küzdeni tudásunk rendben van. Jó dolgog, hogy Stranigg Zsófia jó játékkal tért vissza, reméljük, hogy hamarosan Lancz Barbora is csatlakozhat, őt is nagyon várjuk. Gratulálok a lányoknak, igazi csapatként játszottak."

Herbert Gábor, a Praktiker-Vác vezetőedzője: „Gratulálok a Mosonmagyaróvárnak, megérdemelt győzelmet arattak. Nem adtuk könnyen magunkat, örülök, hogy megnehezítettük az ellenfél dolgát. Elégedett vagyok, de kis hiányérzetem is van, néhány egyéni extra teljesítmény ugyanis elmaradt a részünkről. A ki nem kényszerített hibák nem fértek bele, de csapaszinten jók voltunk. Az előző, két meccses kisiklást ezzel a teljesítménnyel feledtetni tudtuk."

Udvardi Laura, a Motherson Mosonmagyaróvár játékosa:
"Eddig ez volt a legjobb mérkőzésem mosonmagyaróvári színekben. Ehhez persze kellettek a lányok is, akik remek passzokkal szolgáltak ki. Védekezésben is jól teljesítettünk. Örömteli volt ez a mai győzelem. Kemény volt a szeptember, de úgy gondolom jöttünk ki belőle."

Csíkos Luca, a Praktiker-Vác játékosa:
„Felkészülten jöttünk ide, és érzésem szerint többet tudtunk kivinni a pályára, mint az elmúlt meccseken. Megmutattuk, hogy küzdős csapat vagyunk. Támadásban sajnos többet hibáztunk a kelleténél, ebben fejlődnünk kell."
Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó