ÚJRA VÁLASZTOTT ELNÖK - NYÍLT EDZÉS

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.10.21.
Hétfőn este éves beszámoló és vezetőválasztó közgyűlést tartott a Mosonmagyaróvári Kézilabda Szurkolók Egyesülete. A tagság újra választotta, azaz megerősítette a pozíciójában Vitéz Pétert, aki 2015 óta látja el az elnöki feladatokat az egyesületben.

- A pénzügyi beszámolók elfogadásával kezdődött a közgyűlés, ismertettük a könyvelésünk adatait, a gazdasági helyzetünket - számolt be a közgyűlésről a régi-új elnök Vitéz Péter. - Van egy kis tőkéje az egyesületnek, de természetesen a tagsági díjak befizetése továbbra is alapvető feltétele annak, hogy működni tudjon. A közel két órás közgyűlésen ezt követte a vezetőválasztás, amelyen megerősítettek engem és Roll Zsuzsát, az egyesület titkárát a tisztségünkben. Koblné Ambrus Ildikó viszont elnökhelyettesként nem kívánt tovább tevékenykedni, így a helyét Hencz János vette át. Ildikónak itt is szeretnénk megköszönni a munkáját és azt a felajánlását, hogy továbbra is mindenben számíthatunk rá. Mi vezetők pedig a tagságnak köszönjük a bizalmat, amit a szurkolók és a klub közötti tartalmas együttműködéssel szeretnénk meghálálni.


- Milyen rövidebb és hosszabb távú célokat, kéréseket fogalmaztak meg a szurkolók a közgyűlésen? 
- A járvány legnagyobb vesztesei mi szurkolók voltunk, hiszen szinte egy teljes év esett ki az életünkből. Ez pedig nyilvánvalóan megtépázta a létszámunkat, hiszen a mai napig vannak olyan társaink, akik nem tudnak mérkőzésekre járni. Szeretnénk tehát növelni a tagságunkat, főként az ultra szurkolók számát, hogy segíteni tudjuk a csapatot, amelynek az idei szereplésével is nagyon elégedettek vagyunk. Nyitott, őszinte kommunikációval szeretnék a kapcsolatunkat is erősíteni a klubbal, hiszen rendkívül izgalmas hónapok elé nézünk. Első körben arról beszéltünk, hogy rendezni akarjuk a buszos utazások kérdését az idegenbeli találkozókra. Pontosan meg akarjuk tervezni a Győrben sorra kerülő Európa-liga találkozókon való részvételt, sőt azt tervezzük, hogy az egyik idegenbeli mérkőzésre is szervezünk majd külföldi utat. A jótékonysági tevékenység rendkívül fontos a számunkra Karácsonykor és a klubbal közösen kitalált, személyes találkozásokra épülő szurkolói délutánok ötletét is rendkívül jónak tartjuk. Sajnos azonban még mindig hozzá kell tenni ezekhez, hogy a terveinket a járványügyi lehetőségekhez kell igazítanunk. 

- Egy nagyon tartalmas megbeszélésen már túl van a klub és a szurkolói egyesület vezetése, amelynek az egyik közös ötlete a napokban me is fog valósulni.  
- Egy nyílt edzésről beszélgettünk az elnök Guntram Thurnherrel és a Gyurka János vezetőedzővel és erre már időpontot is kaptunk. Október 25.-én hétfőn este 18.00 órakor örömmel várja a csapat és a szakmai stáb a mosonmagyaróvári szurkolókat. Lehetőség nyílik tehát arra, hogy az érdeklődők, a szurkolók az UFM Arénában lelátójáról nézzenek végig egy foglalkozást. Ez biztosan érdekes lesz a számunkra, sőt a reményeink szerint a jelenlétünk extra motivációt is adhat a csapatnak a Siófok elleni nagyon fontos mérkőzésre készülve. A bejutás a bajnoki mérkőzésekhez hasonló protokoll szerint történik, tehát a védettségi igazolványok használatához kötött. 

- A klub nevében is szeretnénk megerősíteni, hogy hétfőn szívesen látjuk a szurkolókat, örömmel mutatjuk meg a csapat egy hétköznapi felkészülését. Az elnöknek pedig gratulálunk az ismételt kinevezéséhez és jó munkát kívánunk az egyesület vezetőjeként. 
- Én szeretek emberekkel foglalkozni és lokálpatriótaként a város sokat jelenet nekem, így az MKC immár évek óta az életem egyik legfontosabb része. Ezért hosszú távra tervezek, így a mostani öt évre tervezett ciklust is boldogan vállalom. Az elmúlt években sok ismeretet, tapasztalatot is szereztem, hiszek tehát abban, hogy át tudjuk vészelni a Covid nehézségeit, sőt még erősödni is fogunk. A szeretetünkkel, a jelenlétünkkel segíteni tudjuk a számunkra legkedvesebb klubbot, talán néhány terhet is át tudunk vállalni. Nagyon örömteli volt, hogy az egyesületünk idősebb tagjai még most a közgyűlésén is kiemelték, hogy mennyire jól esett nekik az egyesület segítsége a járvány idején. Évek óta örömet, elismerést és rangot jelent MKC szurkolónak lenni, amit a jövőben még tovább akarok, akarunk erősíteni.