UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 15.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.12.10.
A hétvégi gyerektornák után a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U15-ös csapatának edzője Balogh Sándor és a tizenegyévesek mestere Vura József ugyanazokat a gondolatokat emelte ki. A két utánpótlás szakembert pedig egymástól teljesen függetlenül kérdeztük, így mindenképpen érdemes elgondolkodni a kishitűséget érintő mondataikon. A hétvégére még tervezve volt egy korosztályos torna az U13-as gyerekeknek is, de ez a veszprémi rendezvény a járvány miatt elmaradt.

Gyermekbajnokság leány U15:
Szombathely, Egyetemi sportcsarnok - 2020 december 06.
Mosonmagyaróvári KC - Szombathelyik KKA I  10 - 22 
Győri Audi ETO KC - Mosonmagyaróvári KC  9 - 28 


Balogh Sándor:
A Magyar Kézilabda Szövetség megszüntette az U15-ös korosztály I. osztály bajnokságát és helyette a régiós csoportokban szereplő csapatokkal, egy új beosztást készített. Ennek a területi elv az alapja, így mivel eddig jól szerepeltünk csoportunkban, most összekerültünk az ETO és az SZKKA akadémiák gárdáival. A hogy mondani szokták, az egyik szemem sír, a másik nevet, hiszen egyrészt örülök, hogy játszani tudunk. Másrészt viszont a győri és a szombathelyi csapatok jelenlétében a siker fogalmát át kell értékelnünk. Az eredmények ellenére azonban mégis azt mondom, hogy kellenek az ilyen mérkőzések! A teljesen más dimenzióban kézilabdázó ellenfelek ellen ugyanis a saját bőrünkön tapasztaljuk meg a hiányosságainkat. Most ezeket könyörtelenül ki is használták győriek és a szombathelyiek, de azt jó volt látni, hogy néha mi is meg tudtuk lepni őket. Egyéni és csapatszinten is új, megoldandó feladatok várnak ránk, amelyek közül az első, hogy levetkőzzük a kishitűségünket, mert akkor szebb eredményeket érhetnénk el. 


Az MKC U15 játékos kerete: 
Szikra Kata, Zentai Csenge (kapusok), Bíró Luca 1, Deutsch Dorina. Faddi-Horváth Annamária 4, Hatt Julianna 1, Lengyel Alexandra, Petró Dorina 4, Rigó Hanna, Schuttovits Kamilla 1, Szabó Edina, Telek Kiara 2, Vidra Katinka 2, Vidra Vanessza 4.

Gyermekbajnokság leány U11:
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok - 2020 december 06. 
Győri Audi ETO KC I - Mosonmagyaróvári KC 
Mosonmagyaróvári KC - Bősárkány KSE 

Vura József:
A Magvassy csarnokban megtartották az idei évünk utolsó tornáját, ahová a tatabányai csapat helyére a Bősárkány érkezett. Tizenkét játékossal vettünk részt a tornán, amelyen most is bebizonyosodott, hogy nagyon ügyes ez a korosztály. Egy edzőnek mindig az a legnagyobb öröm, amikor sokat kap vissza az edzéseken begyakorolt elemekből. Ezen a téren pedig én elégedett lehetek, mert a rendszeresen edzésre járó kislányok egyaránt sokat fejlődtek támadásban és védekezésben. Természetesen hiányzik az a néhány hónap, amikor csak otthoni munkát végeztek, de így is szépen sikerült az átmenet a szivacskézilabdázásból, a nagypályás játékra. A Bősárkány KSE ellen végig fölényben, jó egyéni teljesítményekkel játszottak. Viszont ez mindig megcsappan, amikor meghallják az ETO nevét és ezért ellenük bátortalanabbak, megilletődöttek. Ezen javítanunk kell tehát, mert a csapatok között nincs akkora különbség, amit megfelelő önbizalommal ne lehetne kezelni. 

Az MKC U11 játékos kerete: 
Fleischakker Lilla, Horváth Anna (kapusok), Cseri Gréta, Denk Hanna, Fazekas Lilla, Fazekas Réka, Fekete Maja, Lang Laura, Németh Nadin, Redeczki Dóra, Schwanner Anna, Szalay Zoé.


Következő mérkőzés:
Szombathelyi KKA- MKC
2021.05.08., 16:00 óra.