UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 1.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.09.09.
A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U19-es és U17-es csapata is újonc csapat ellen lépett a pályára ebben a bajnoki fordulóban. Mindkét gárda nagyon magabiztosan hozta is a győzelmeket, így Bognár Róbert tanítványai a második találkozójukat is megnyerték, Farkas Veronika csapata pedig sikerrel debütált a bajnokságban.

Leány U19 I. osztály - Nyugat - 02. forduló:  
Mosonmagyaróvári KC - Csepel DSE  45 - 21 (25 - 8) 
MKC: Takács Lili - Varga-Uzonyi 5, Baumgartner 2, Ágoston 12, Forgács, Babinszky 8, Lengyel L. 2.
Csere: Takács Liza (kapus), Magyar F. 9, Sefcsik 6, Hajczinger 1., Magyar B. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 


Bognár Róbert: - Nem sokat tudtunk az első osztályban újonc csepeli gárdáról, a melegítésnél viszont az látszott, hogy négy-öt kiváló fizikai adottságokkal bíró játékosuk van. A mérkőzésen azonban az is kiderült, hogy még szokatlan a számukra az élvonal sebessége, tempója. Így az első félidőben azzal, hogy sokat futottunk remekül védekeztünk, a labdaszerzéseink után pedig a gyors lerohanás gólokat szereztünk, el is döntöttük a találkozót. Az egyértelmű, hogy lesznek ennél nehezebb bajnoki mérkőzéseink, de a csapat hozzáállása így is dicséretet érdemel. Ágoston Lilla, 12, Babinszky Lara 8 és a még serdülőkorú Magyar Flóra 9 gólja kiváló egyéni teljesítmény, de annak is örültem, hogy a szünet után mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni. Szombaton az NB II-ben rajtol ez a keret a tavalyi ezüstérmes Bük otthonában, ami viszont egy nagyon komoly megméretés lesz. 

Leány U17 II. osztály - Nyugat - 01. forduló: 
Gyömrői KA - Mosonmagyaróvári KC  14 - 35 (6 - 19) 
MKC: Zentai - Bertalan 3, Faddi-Horváth 1, Czigány 5, Hotváth Zs. 4, Telek 3, Schuttovits 5. 
Csere: Petz, Szikra K. (kapusok), Aszt P. 7, Szabó G. 3, Skorcze 3, Buga R. 1, Beke, Lengyel A. 
Utánpótlás edző: Farkas Veronika 

Farkas Veronika: - A mi csapatunk is egy újonc ellen játszott ebben a bajnoki fordulóban, igaz a gyömrői gárda többször szerepelt már a másodosztályban. Most egy nagyon fiatal csapattal fogadtak bennünket, így talán inkább az volt a kérdés, hogy miként tudjuk megnyerni ezt a találkozót. Ez végül azért sikerült magabiztosan, mert végig a saját tempónkban kézilabdáztunk, így pedig minden kézilabdázónk pályára is tudott lépni.  A magabiztos sikerünk értékét pedig az is növeli, hogy nálunk is nagyon sok az új kézilabdázó, akik közül sokan az előző idényben még szintén a harmadik vonalban szerepeltek. Szokniuk kell tehát a napi két edzést, azt hogy az otthonukból kollégiumba költöztek, de mivel jó közösséget alkotnak, szorgalmasan dolgoztak egész nyáron, így bízhatunk a jó folytatásban. A jövő pénteken, a Gárdony-Pázmánd csapatát fogadjuk az UFM Arénában, akik ellen további pontokat szeretnénk szerezni.