UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 11.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.12.06.
Az elmúlt héten az Európa-Ligában szereplő felnőtt csapatra irányult a figyelem, amely győzni tudott a román SCM Gloria Buzau elleni első találkozón. Érdekes, izgalmas mérkőzést láthattunk a nemzetközi sorozatban, amely egyértelműen megmutatta, hogy az Motherson-Mosonmagyaróvár fiatal csapatának nagy szüksége van az ilyen találkozókra. A csapat és a klub ezúton is szeretné megköszönni a szurkolóknak a buzdítást, azt a remek hangulatot, amit az UFM Arénában teremtettek. Az utánpótlás csapatok közül a felnőtt NB II-ben szereplő U22-es csapat, valamint az U15 és az U11 lépett pályára.

NB II. osztály - Észak-Nyugat - 09. forduló:  
Mosonmagyaróvári KC U22 - Répcelaki SE  35 - 21 (20 - 8)
MKC: Takács Lili - Uzonyi-Varga 4, Baumgartner 1, Stranyovszky 4, Benczik 12, Babinszky 5, Szabó Cs. 4. Csere: Bognár R., Takács Liza (kapusok), Magyar F. 3, Sefcsik 2, Lázár, Forgács.
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 


Bognár Róbert: - Az utóbbi hetek váltakozó, többször gyengébb teljesítménye után most végre ismét nagyon fegyelmezetten, koncentráltan játszott a csapat. A védekezésünk nagyon jól működött, rengeteg megállító faultot csináltunk, sok labdát szereztünk és a támadásainkat is jó százalékban tudtuk gólra váltani. Több kiváló egyéni teljesítmény is volt ma nálunk, Uzonyi-Varga Adélt és Sztranyovszky Laurát mindenképpen ki szeretném emelni. Benczik Liza tizenkét kísérletéből szerzett tizenkét gólja és huszonegy ütközése pedig igazán extra mutató. Úgy látszik, hogy eredményesek azok a változtatások, amelyeket megbeszéltünk, végrehajtottunk az edzéseken. Nagyon fontos lenne tehát, hogy ezzel a szemlélettel játsszuk le a hátralévő négy bajnoki mérkőzésünket. 

Gyermekbajnokság leány U15 - I. osztály C. csoport, alapszakasz: 
Mosonmagyaróvári KC - Bajnok DSE Nemesvámos  23 - 29 (9 - 11) 
Mosonmagyaróvári KC - Kozármisleny SE  29 - 29 (12 - 13) 
MKC: Kiss Lilla, Varga Lili (kapusok), Aszt Petra, Buga Léna 1, Csáki Anna 13, Csőrés Panka 2, Heszkó Panka 3, Horváth Maja 8, Lengyel Laura, Mogyorósi Csenge 2, Nagy Zille 7, Rámháp Csenge 1, Ratkay Zsófia 5, Sebők Janka 10, Szalay Júlia, Varga-Kiszelka Derien.
Utánpótlás edző: Orbán Ákos   

Orbán Ákos: - Ebben a fordulóban a tabella elején álló csapatokkal játszottunk, így minden tudásunkat be kellett vetnünk, hogy tartani tudjuk a lépést ezekkel a nagyon erős ellenfelekkel. Sajnos a Nemesvámos ellen a szokásos bátortalansággal kezdtünk, kapkodó volt a játékunk, de ezúttal viszonylag hamar kijöttünk a gödörből, így a félidő végére felzárkóztunk. Lendületes támadásokat vezettünk, és ami külön öröm, hogy a védekezésünk sokat javult a két héttel ezelőtti tornához képest. Szoros mérkőzésen igaz végül alulmaradtunk, viszont azt gondolom ez volt idén az egyik legjobb mérkőzésünk, egyáltalán nem adtuk meg könnyen magunkat. A második találkozón pedig végre megtört a jég és pontot is tudtunk szerezni, ráadásul a bajnoki tabellát holtversenyben vezető Kozármisleny SE ellen. Rendkívül küzdelmes mérkőzés volt, nagyon büszke vagyok a csapatomra, amiért nem adták fel egy pillanatra sem. A lányok végre elhitték, hogy az akarattal bármit el tudnak érni, mindenkivel fel tudják venni a versenyt. Ez a mérkőzés volt az, amikor a támadásunk és védekezésünk is jól működött, nagyon fegyelmezetten, tudatosan kézilabdáztunk. Ez az első pontunk idén az alapszakaszban és nagyon bízom abban, hogy ez lendületet fog adni a lányoknak, mert én töretlenül hiszek bennük! 

Gyermekbajnokság leány U11 - VI. csoport:
Mosonmagyaróvári KC I. - Győri ETO KC II.
Mosonmagyaróvári KC I. - Győri ETO KC III.
Mosonmagyaróvári KC II. - Győri ETO KC I.
Mosonmagyaróvári KC II. - Sárvári Kinizsi SE 
MKC I: Vadász Nóra (kapus), Barassevich Hanna, Bolla Dorka, Egyed Nóra, Egyházy Laura, Fazekas Fanni, Handl Nóra, Keresztély Írisz, Légrádi Panka, Szalay Hanna, Zalavári Réka.
MKC II: Fares Nóra, Óvári Bianka (kapusok), Baltová Alíz, Csáki Veronika, Haskó Viola, Kiss Hanna, Koltai Gréta, Kozma-Szabó Szófia, Rigó Bianka, Rónaszéki Napsugár, Szalay Luca, Wojnisek Loretta. 
Utánpótlás edző: Halász Kristóf 

Halász Kristóf: - A hét közben tudtuk meg, hogy Répcelakon lesz U11-es torna, ahová két csapattal utaztunk el. Az MKC I. a győriek második és harmadik gárdájával találkozott, az MKC II. pedig a Győri ETO KC első és a Sárvári Kinizsi SE csapataival mérte össze az erejét. Nagy öröm volt látni, hogy a kislányok támadásban nagyon sok szép dolgot mutattak be, gyakorlatilga maradéktalanul végrehajtották azokat a dolgokat, amiket a mérkőzések előtt megbeszéltünk. A védekezés már kissé kritikusabb pont volt, kiváltképp a beálló elleni játék, ami viszont nem volt meglepő, mert ezeknek a lányoknak nem kellett még beálló ellen védekezniük. Sok tanulsággal szolgáltak tehát ilyen szempontból is a mérkőzések, nekem is megmutatták, hogy nem csak a pozitívumokra, bizonyos estekben a negatívumokra is jobban rávilágítanak, mint az edzések. Én is tudom tehát, hogy a jövőben mire kell több hangsúlyt fektetni azért, hogy a csapat, a játéksok fejlődése töretlen legyen. Az MKC I. csapatából külön kiemelném a kapusunkat Vadász Nórát, illetve Zalavári Rékát, az MKC II. együttesében pedig Csáki Veronika, Baltová Alíz, Szalay Luca és Wojnisek Loretta nyújtottak kiemelkedő teljesítményt. A dicséret azonban természetesen minden kislánynak jár, sőt nagy gratuláció, elismerés a tornán mutatott játék és hozzáállás miatt.Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó