UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 12.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.12.13.
Összességében jónak mondható hetet zárt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlása is, hiszen több volt a sikeres mérkőzése. Az U22-es csapatnak az NB II-ben sikerült legyőzni a Győri ETO KC huszonkét év alatti gárdáját, az U17 pedig a korosztályos bajnokságban győzött. A tízévesek rendkívül ügyesen kézilabdáztak a Magvassy Mihály Sportcsarnokban, így csak az U19 siófoki bajnoki mérkőzése és az első osztályban szereplő U14 tornája volt sikertelen.

Leány U19 I. osztály - Nyugat - 10. forduló: 
Siófok KC - Mosonmagyaróvári KC  44 - 34 (26 - 13)
MKC: Takács Liza - Uzonyi-Varga 4, Baumgartner, Sztranyovszky 1, Benczik 4, Babinszky 2, Magyar F. 8. Csere: Takács Lili (kapus), Sefcsik 8, Ágoston 6, Szakács 1, Magyar B.
Utánpótlás edző: Bognár Róbert   


Bognár Róbert: - Sajnos annyira gyengén kezdtük a mérkőzést, hogy azzal még annak az esélye is elúszott, hogy szoros meccset tudunk játszani a Siófokkal. Tíz perc elteltével, tíz gólt kaptunk és mindössze egyet tudtunk dobni. Akkor egyáltalán nem működött a védekezésünk, a visszarendeződés, mindent elrontottunk, amit csak lehetett. Az elvárhatót sem sikerült megoldanunk, így az már csak szépségtapasz, hogy a második félidőt három góllal megnyertük. Sima vereséget szenvedtünk, annak ellenére, hogy idegenben több mint harminc gólt szereztünk. Magyar Flóra és Sefcsik Nóra ebből sokat vállalt, de egyre jobban érezhető, hogy fogy az erőnk, a lendületünk a bajnokság végére. Vannak sérültek, betegek, ami az edzéslétszámban is megmutatkozik, tehát nehéz elvégezni a szükséges munkát. A téli szünetig azonban vannak még mérkőzéseink, amelyeket a nehézségek ellenére is meg kell oldanunk. 

Leány U17 II. osztály - Nyugat - 10. forduló:
Szigetszentmiklós NKSE - Mosonmagyaróvári KC 28 - 36 (17 - 23) 
MKC: Zentai - Beke 4, Telek 5, Faddi-Horváth 2, Horváth Zs. 2, Aszt P. 6, Schuttovits 4. Csere: Szikra K., Varga L. (kapusok), Buga R. 3, Petz K., Bertalan 3, Szabó G. 1, Skorcze 2, Czigány 4, Lengyel A.
Utánpótlás edző: Farkas Veronika 

Farkas Veronika: - Jól kezdtük a mérkőzést, rendben volt a védekezésünk, támadásban pedig megvalósítottuk azokat a taktikai elemeket, amelyeket megbeszéltünk. Sokat futottunk, mi diktáltuk a tempót, de ha arra volt szükség, akkor türelmesen, sok pontos átadással jutottunk el gólhelyzetekig. Így végig kézben tartottuk a mérkőzést, nem fáradtunk, nem kényelmesedtünk el. Tudunk kétszer harminc percet megfelelő intenzitással kézilabdázni, anit most be is bizonyítottunk. Az egész csapat jó teljesítményt nyújtott, de a nagyon gólerős Beke Bianka, a társait remekül helyzetbe hozó Faddi-Horváth Annamária és a rendkívül hasznosan védekező Telek Kiara egyéni teljesítményét külön is ki kell emelni. Szerdán, hazai pályán zárjuk a bajnokság 2022-es szakaszát egy erős ellenfél ellen. Nem lesz tehát könnyű mérkőzésünk, de ezzel a játékkal azonban esélyünk lesz arra, hogy szépen búcsúzzunk az évtől.   

Gyermekbajnokság leány U14 - I. osztály B. csoport, alapszakasz:
Mosonmagyaróvári KC - Győri ETO KC  14 - 19 (8 - 12)
Mosonmagyaróvári KC - Alba Fehérvár KC  19 - 20 (11 - 9)
MKC: Kovács Eszter, Zeck Flóra (kapusok), Baltová Liana, Csontos Regina 6, Csontos Viktória 8, Fazekas Lilla 1, Fazekas Réka 1, Fekete Maja 6, Kanka Szilvia 4, Katona Mira, Kerényi Emma 3, Redeczki Dóra 1, Smuk Lara 1, Szalay Zoé 2.
Utánpótlás edző: Farkas Veronika 

Farkas Veronika: - Az előző fordulóhoz képest feltétlenül javult a teljesítményünk, de a kislányok még mindig túlizgulják ezeket a mérkőzéseket. Próbáljuk őket oldani, sokat beszélgetünk, de amíg ők maguk nem hiszik el, hogy meg tudják oldani, addig ez nagyon nehéz feladat. Persze vannak tényezők, amelyek nem segítenek, ezen a héten többen betegséggel küszködtek. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ez az első osztály, ahol nagyon jó ellenfelekkel találkozunk, amelyek már kimondottan készülnek is ránk. Nálunk sok a fiatalabb, U13-as játékos és ilyen életkorban ez az egy év is sokat számít, de ezek ellenére sokkal jobban teljesítenénk, ha nem lennénk ennyire görcsösek. Ebben a fordulóban a második mérkőzés elvesztését sajnálom, mert akkor a mérkőzés nagyobb részében jól játszottunk. A kapuban Kovács Eszter, a mezőnyben pedig Fekete Maja kiválóan teljesített, de sajnos a hajrában egy kicsit elfáradtunk. 

Gyermekbajnokság leány U10 - IX. csoport: 
Mosonmagyaróvári KC I. - Győri ETO KC I. 
Mosonmagyaróvári KC II. - Győri ETO KC IV. 
Mosonmagyaróvári KC I. - Bősárkány KSE 
Mosonmagyaróvári KC II. - Bősárkány KSE
MKC I: Kiss Hanna, Lipovics Lia (kapusok), Baltová Aliz, Csáki Veronika, Handl Nóra, Hegedűs Alexandra, Kanka Regina, Kelemen Dorka, Koltai Gréta, Makó Norina, Nagy Léna, Papp Luca Viola, Ratkay Júlia. 
Utánpótlás edző: Bognár Evelin 
MKC II: Fares Nóra, Katona Maja (kapusok), Bazsó Boglárka, Fördős Annabella, Kovács-Lang Alexandra, Rigó Bianka, Selling Blanka, Szaló Natasa, Szalay Hanna, Tóth Luca, Tóth-Zsiga Zsuzsanna, Wojnisek Loretta. Utánpótlás edző: Kránitz János 

Bognár Evelin: - A kicsiknél nem számoljuk az eredményeket, viszont a játék képe alapján végig fölényben kézilabdáztak a csapataink, a jó képességű ETO és Bősárkány ellen. Az első csapatunkban igazi vezérek voltak a „visszajátszók”, Csáki Veronika és Baltová Aliz, de a többiek, sőt azok is, akik eddig kevesebbet játszottak, nagyon jó megoldották a feladatukat. Jó volt a védekezésünk, sok labdát szerzetünk és a kapusaink is rendkívül ügyesen védtek. A második csapatunkat két hónapos betegség után ismét Kránitz János irányította, ami nagyon jó hír a számunkra. Ők egy kicsit megilletődötten kezdtek, hiszen a legtöbben csak szeptemberben kezdtek kézilabdázni. A nagyon tehetséges Wojnisek Loretta egy ideig a hátán vitte a csapatot azzal, hogy minden helyzetből gól dobott. Idővel azonban a többiek is bátrabbak lettek és akkor már igazi csapatjátékot játszottak, náluk is remek kapus teljesítményekkel. Érződött a kislányokon, hogy az előző napi adventi díszítéssel, a kis karácsonyi ünnepséggel nagyon jól ráhangolódtak erre a tornára. 

Női felnőtt NB II. Észak – Nyugat - 10. forduló: 
Győri ETO KC U22 - Mosonmagyaróvári KC U22  29 - 33 (11 - 13)
MKC: Takács Lili - Dezséri 1, Babinszky 2, Ágoston 11, Benczik 6, Lázár 3, Magyar F. 1. Csere: Takács Liza (kapus), Szabó Cs. 8, Sztranyovszky 1, Szakács, Uzonyi-Varga, Baumgartner, Sefcsik, Gutecz, Forgács.
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 

Bognár Róbert: - Nem várt, nagyon szép siker született a győriek utánpótlásának első csapata ellen, de az edző, aki hölgyekkel dolgozik, néha ilyennel is szembesül. Az utóbbi hetekben hullámzó volt a teljesítményünk, de a vasárnapi, győri találkozón már tizenöt perc elteltével irányítottuk a találkozót, uraltuk a játékot. Az ETO - MKC mérkőzéseknek minden korosztályban van egy kis pikantériája, hiszen sok szülő, néző előtt kerülnek lebonyolításra. Nálunk több olyan játékos van, aki Győrből érkezett, de a szomszédvári rangadó izgalmát, hangulatát most mi tudtuk jobban kezelni. Ágoston Lilla, Szabó Csenge és Benczik Liza nagyon gólerősen kézilabdázott, a legnagyobb dicséret azonban Lázár Jázminnak jár, aki remekül fogta össze a csapatot. Ezzel a bravúr győzelemmel feljöttünk a bajnokság harmadik helyére, ami külön öröm a számunkra.


Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó