UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 13.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.12.19.
Szépen zárta a hetet, azaz tulajdonképpen az évet a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlása. A hét közepén lejátszott, hazai bajnoki mérkőzéseken győzött az MKC U17 és az MKC U19 is a saját korosztályában. Ez sikerült szombaton, az új munkacsarnok bajnoki avatásán az MKC U22-es csapatának is az NB II-es felnőtt bajnokságban is, így ezek a csapatok kedvező helyzetekből várhatják a tavaszi folytatást. Sajnos a tizenöt éveseknek a siófoki torna sem hozott sikereket, nekik tehát nagy szükségük lesz arra, hogy alaposan felkészüljenek a 2023-as szakaszra.

Leány U17 II. osztály - Nyugat:
11. forduló: Mosonmagyaróvári KC - Tempo KSE  30 - 20 (14 -10)
MKC: Zentai - Beke 7, Telek 2, Faddi-Horváth, Horváth Zs. 3, Aszt 11, Schuttovits 1.
Csere: Szikra K. (kapus), Czigány 4, Buga R. 2, Skorcze, Lengyel A., Petz K., Bertalan, Szabó G. 
Utánpótlás edző: Farkas Veronika 


Farkas Veronika: - Az állandónak mondható csapatunk kezdett, de az első húsz percben mintha mégis az iskolapadban vagy az öltözőben maradtak volna a lányok. Nem működött a védekezésünk, a támadásainkban sem volt átütőerő, így három góllal el is lépett a nagyon ügyes, kiváló kapusokkal rendelkező ellenfelünk. Egy időkérés azonban segített, nem is igazán tüzelni, sokkal inkább megnyugtatni kellett a játéksokat, akik így az év végére érthetően fáradtak fejben és fizikálisan. Még az első félidőben sikerült egyenlítenünk, átvenni a vezetést, felvenni egy olyan ritmust, ami később az előnyünk folyamatos növekedését jelentette. Az is segített, hogy védekezést váltottunk, mert a mozgékonyabb öt-egyes formával, a jó ütemű megállító faultokkal sok labdát szereztünk. Aszt Petra, Beke Bianka és Faddi-Horváth Annamária tartotta a jó formáját támadásban, Zentai Csenge pedig jól védett. Értékes győzelemmel zártuk az évet, így a bajnoki tabella második helyéről, tehát ígéretes helyzetből várhatjuk a folytatást. 

Leány U19 I. osztály - Nyugat: 
11. forduló: Mosonmagyaróvári KC - Szombathelyi KKA  24 - 19 (13 - 15) 
MKC: Takács Lili - Uzonyi-Varga 2, Sztranyovszky 1, Ágoston 2, Benczik 6, Babinszky 6, Magyar F. 6.
Csere: Takács Liza (kapus), Baumgartner1, Szakács, Sefcsik, Magyar B., Hajczinger, Lengyel L. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 

Bognár Róbert: - Készültünk a szombathelyi csapat halogató, hosszú támadásokra épülő játékára, az első félidőben mégsem sikerült ezt jó kezelnünk. Elsősorban azért, mert a megszerzett labdákkal nagyon gyorsan, türelmetlenül, pontatlanul fejeztük be a támadásainkat. A vendégek kapujában, a volt játékosunk Fritz Noémi is jól teljesített, hiszen ismerte a játékosaink többségét. Viszont igazi fordulatot hozott a védekezésváltásunk, mert a nyitott forma ellen a vendégek tizenhét percig nem tudtak gólt szerezni. Ekkor a mi kapusunk Takács Lili remekelt, olyan hetes utáni duplázása is volt, ami elbizonytalanította a vendégeket. A második félidőben mindössze négy gólt kaptunk, mi viszont a támadásainkat elsősorban Babinszky Lara, Benczik Liza és Magyar Flóra révén jó százalékban eredményesen fejeztük be. Volt már jobb mérkőzésünk, de a játék összképét tekintve a mi akaratunk érvényesült, így megérdemelt a sikerünk. Győzelemmel fejeztük be tehát a korosztályos bajnokság 2022-es szakaszát és erre törekszünk az idei utolsó találkozónkon, a szombati NB II-es mérkőzésen is. 

Női felnőtt NB II. Észak - Nyugat - 11. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC U22 - Lébényi KSZSE  38 - 17 (20 - 7) 
MKC: Takács Liza - Dezséri 6, Baumgartner 3, Ágoston 1, Gutecz 2, Lázár 9, Lengyel L. 1. 
Csere: Takács Lili (kapus), Babinszky 6, Szabó Cs. 6, Magyar F. 2, Sefcsik 1, Sztranyovszky 1, Benczik, Forgács, Hajczinger. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 

Bognár Róbert: - Az első alkalommal játszottunk bajnoki mérkőzést az új munkacsarnokban, ezért egy kicsit tartottam a mérkőzéstől. Gyorsan kiderült viszont, hogy ez felesleges volt, mert a csarnok és a csapat is remekül vizsgázott. Rengeteg futással, olyan erős tempót diktáltunk, amit a vendégek nem bírtak. Így végig irányítottuk a játékot, sőt azt gondolom, hogy ötven percig kimondottan jó kézilabdáztunk. Többen is kimondottan gólerősen kézilabdáztak, Lázár Jázmin, Dezséri Zsófia, Szabó Csenge és Babinszky Lara így feltétlenül dicsértet érdemel. A csereként beálló kapusunk Takács Lili pedig 13 lövésből 11-et tudott hárítani, ami szintén remek teljesítmény. Az is örömteli, hogy hosszú sérülés után gólokkal tért vissza a beálló Gutecz Réka. Ez a keret az első osztályú ifjúsági bajnokságban a hatodik, a felnőtt NB II-ben pedig a harmadik helyen zárta az évet, ami egyértelműen a fiatalok fejlődését igazolja. 

Gyermekbajnokság leány U15 - I. osztály C csoport, alapszakasz: 
11.10 óra Bajnok DSE Nemesvámos - Mosonmagyaróvári KC  28 - 18 (12 - 8) 
14.40 óra Mosonmagyaróvári KC - Győri ETO KC  20 - 40 (7 - 22) 
MKC: Kiss Lilla, Varga Lili (kapusok), Csáki Anna 5, Csontos Regina 5, Csontos Viktória 12, Csőrés Panka 2, Horváth Maja 7, Lengyel Laura, Mogyorósi Csenge, Muszik Mira 1, Nagy Zille 3, Ratkay Zsófia, Rámháp Csenge 1, Buga Léna 1, Szalay Júlia 1, Varga-Kiszelka Derien. 
Utánpótlás edző: Orbán Ákos 

Orbán Ákos: - Az a lehető legjobb kifejezés, hogy mind a két mérkőzésen a csinálgattuk a dolgainkat. de úgy érzem, hogy már kicsit inkább a szünetre koncentráltunk, nem a mérkőzésekre. A teljesítményünkre jogos kifogás, magyarázat lehet a nagyon korai indulás, és a hosszú utazás, amit tulajdonképpen el is kell fogadnunk. A nehézségeket azonban a helyükön kell kezelnünk, hiszen az első osztályban szerepelünk, ahol elejétől a végéig a csúcson kell lenni. Itt sokkal jobban kell összpontosítani, ezen a szinten nem férnek bele azok a tornák, amelyek nem segítik a fejlődésünket.


Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - FTC-Rail Cargo Hungaria
2024.03.09., 17:30 óra.
Tatabánya, Multifunkciós Sportcsarnok
Videók
összes videó