UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 14.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.02.21.
A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U19-es csapatának elmaradt a Pénzügyőr SE elleni találkozója, mert az ellenfél anyagi okok miatt vélhetően visszalép a bajnokságtól. Ezen a héten így az NB II-es nyitófordulóban lépett pályára Bognár Róbert csapata, amelyből a 2007-es születésű szélső, Magyar Flóra meghívást kapott az ifjúsági válogatottba. Nagy elismerés ez, hiszen a MKC történetében ő lesz az első, aki ebben a korosztályban bemutatkozhat a nemzeti csapatban. A gyermekbajnokságokban két fölényes U12-es sikerről és két nagyon bosszantó, egygólos U14-es vereségről számolhatunk be.

Magyar Flóra

Leány U19 I. osztály - Nyugat:

16. forduló: Pénzügyőr SE - Mosonmagyaróvári KC - ELMARADT

NB II. osztály - Észak-Nyugat - 12. forduló:
Mosonmagyaróvári KC U22 - Büki TK  34 - 37 (17 - 16)
MKC U22: Soltész - Uzonyi-Varga 3, Baumgartner, Ágoston 14, Benczik 3, Babinszky 5, Szabó Cs. 1. Csere: Bognár R., Takács Lili (kapusok), Lengyel L. 6, Lázár 2, Dezséri, Gutecz, Hajczinger, Magyar F., Sefcsik.
Utánpótlás edző: Bognár Róbert   

Bognár Róbert: - A hétközi U19-es budapesti mérkőzésünk elmaradt, így az NB II-es mezőnyben a listavezető Bük csapatára fokuszáltunk, akiket vasárnap este fogadtunk. Az volt a célunk, hogy egy szoros mérkőzést játszunk, megnehezítsük a veretlen ellenfelünk dolgát. Ez tulajdonképpen sikerült is, a küzdőszellemért, az akartért dicsértet érdemelnek a lányok. Sajnos ezt a tempót azonban a hajrában már nem bírtuk, akkor már a cserék sem segítettek, elmaradt a kapusteljesítmény és ezt a rutinos Bük azonnal kihasználta. Egyre közelebb kerülünk a bajnokság legjobb csapatához, de a legyőzésükhöz hatvan perc egyenletes jó játék kell és több jó egyéni teljesítmény Most pedig csak a 14 gólos Ágoston Lilla, a nagyon hasznosan kézilabdázó Babinszky Lara és a csereként beálló Lengyel Lilla játékát lehet kiemelni. 

Gyermekbajnokság leány U14 - I. osztály alapszakasz: 
Szombathelyi KKA - Mosonmagyaróvári KC  25 - 24 (17 - 14) 
Dunaújvárosi KKA - Mosonmagyaróvári KC  20 - 19 (9 - 9) 
MKC U14: Kovács Eszter, Zeck Flóra (kapusok), Csáki Viola 3, Csontos Regina 8, Csontos Viktória 13, Fazekas Lilla 3, Fazekas Réka 1, Fekete Maja 2, Kanka Szilvia 1, Kerényi Emma 1, Kovács Panna 3, Redeczky Dóra 1, Smuk Lara 1, Szalay Zoé 4. 
Utánpótlás edző: Farkas Veronika   

Farkas Veronika: - Dunaújvárosban kezdtük a bajnokságunk 2023-as szakaszát, ahol a hazai csapat és a Szombathelyi KKA voltak az ellenfeleink. Két hozzánk hasonló tudású gárdával játszottunk és az egyértelműen látszott, hogy az előző fordulókhoz képest előre léptünk. A vereségeinket elsősorban a rutintalanságunk okozta, hiszen az utolsó másodpercekben kaptuk a mérkőzéseket eldöntő gólokat. Támadásban jobban teljesítettünk, de nagyon sok ziccert hibáztunk, a védekezésünk pedig nem volt elég stabil, ott keveset segítettek egymásnak a lányok. Sajnos még mindig nagyon izgulunk, nem hiszünk magunkban, így az a tűz, az a sebesség is csak percekre jelentkezik, amire pedig képesek lenne a csapat. A téli felkészülésünk pedig jól sikerült, az edzőmérkőzéseken is jól játszottunk, tehát akkor is jobban kell teljesítenünk, ha nagyobb a tét.   

Gyermekbajnokság leány U12 - VIII. csoport: 
Lébényi KSZSE - Mosonmagyaróvári KC  2 - 22 (1 - 10) 
Mosonmagyaróvári KC - Komárom VSE  15 - 7 (6 - 4) 
MKC U12: Formanek Karolina, Molnár Noémi (kapusok), Andrássy Karolina, Gősi Liza, Horváth Borbála, Kerényi Lilla, Légrádi Jázmin, Makó Mietta, Mészáros Kata, Nagy Nikol, Rédling Anna, Sásdi-Nagy Dóra, Szalay Luca. 
Utánpótlás edző: Orbán Ákos   

Orbán Ákos: - Mindkét mérkőzésen nagyon ügyesen, magabiztosan játszottunk a hétvégi Lipóton rendezett tornán, amely az első tavaszi forduló volt. Lendületesek, kombinatívak voltunk, jók voltak a páros kapcsolataink a beállóval és a kapusaink is jól védtek. Az elmúlt hetekben pedig betegségek miatt sokan hiányoztak az edzésekről, ami nem volt jó előjel. A tornára azonban már szinte teljes létszámban el tudtunk menni és azt gondolom, hogy talán az eddigi legjobb teljesítményt láttam a csapattól. A Lébény és a Komárom csapatainál lesznek fizikálisan erősebb ellenfeleink a következő tornákon, de ezzel a dinamikus játékkal szép eredményeket érhetünk el jövőben is.Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó