UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 15.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.02.27.
Sajnos nem nevezhető igazán sikeresnek a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás hétvégéje. Győzelmet ugyanis csak a tizenhét évesek szereztek a hétközi, hazai bajnoki mérkőzésükön. Igazán értékes az MKC U15 pontszerzése is az első osztályban, de a tizenhárom évesek hazai tornájától mindenki többet várt. Az U19-es keretre nehéz mérkőzések vártak, ott tehát inkább a súlyos sérülések miatt szomorkodunk. Jól jön tehát a most a szünet az utánpótlásban is, ahol ezen a héten csak egy mérkőzésre kerül sor.

Leány U17 II. osztály - Nyugat:  
14. forduló: Kispest NKK - Mosonmagyaróvári KC 
2023 március 02. (csütörtök) 16.50 óra - Inárcs, Inárcsi Kézilabdacsarnok   

Leány U17 II. osztály - Nyugat 13. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC - Gyömrői KA  43 - 16 (20 - 6) 
MKC U17: Zentai - Beke 2, Skorcze 2, Czigány 6, Horváth Zs. 2, Aszt 10, Bertalan 2. 
Csere: Szikra K. (kapus), Faddi-Horváth 5, Szabó G. 5, Petz K. 4, Telek 4, Buga R. 1, Lengyel A. 
Utánpótlás edző: Farkas Veronika 


Farkas Veronika: Idénykezdésnek jó volt ez a mérkőzés, hiszen egy nagyon fiatal csapat volt az ellenfelünk. Azt kértem tehát a lányoktól, hogy erős tempót diktáljunk, a védekezésben szerezzünk sok labdát, amelyekkel sok, gyors támadást indítsunk. Ezt gyakorlatilag meg is valósítottuk, sok gólt dobtunk, kevés technikai hibát vétettünk. Többet nem lehetett kihozni ebből a találkozóból, így csak azt sajnálom, hogy nem szerzett gólt valamennyi játékosunk. Kemény volt a téli felkészülésünk, sokat dolgoztak a lányok januárban és februárban, most azonban jól látszott, hogy élvezték a kézilabdát. Jelenleg a tabella harmadik helyén állunk, a következő mérkőzésünk pedig a második helyezett Kispest otthonában lesz, tehát rangadóra készülünk. 

Leány U19 I. osztály - Nyugat17. forduló: 
Dunaújvárosi KKA - Mosonmagyaróvári KC  31 - 23 (11 - 12) 
MKC U19: Soltész - Uzonyi-Varga, Babinszky 3, Ágoston 2, Benczik 2, Sefcsik 1, Magyar F. 4.
Csere: Takács Lili, Takács Liza (kapusok), Hajczinger 6, Sztranyovszky 3, Lengyel L. 2, Baumgartner, Forgács. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert   

Bognár Róbert: - Az első félidő tökéletesen rendben volt, szinte uraltuk a mérkőzést, ami érezhetően megzavarta a jelenleg a bajnokság harmadik helyén álló dunaújvárosi csapatot. Sajnos az utolsó másodpercekben Ágoston Lilla nagyon fájdalmas, súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett. A második félidő elején pedig Benczik Lizának törött el az ujja, így két alapemberünket veszítettük el. Megbomlott az egységünk, a védekezésünk, nagyon megfogta a lányokat ez a két sérülés, így a folytatásban már a hazai gárda dominált. Az első félidő alapján sokkal többet reméltünk ettől a mérkőzéstől, de igazán a sérülések miatt avygon nagyon szomorú. Soltész Kyra nagyon jól védett és mindenképpen meg kell dicsérni Hajczinger Dalmát is, aki cserkeént beállva sokat segített a csapatnak.   

Női felnőtt NB II. Észak - Nyugat 13. forduló: 
Veszprém Pannon SE - Mosonmagyaróvári KC U22  31 - 28 (16 - 11) 
MKC U22: Soltész - Dezséri, Baumgartner, Sztranyovszky 2, Gutecz 2, Babinszky 8, Lengyel L. 2. 
Csere: Takács Lili, Takács Liza (kapusok), Magyar F. 6, Lázár 6, Szakács 1, Uzonyi-Varga 1, Sefcsik, Forgács.
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 

Bognár Róbert: - Sérülések és betegségek miatt többen hiányoztak, ehhez képest nagyon szoros mérkőzést játszottunk a több volt élvonalbeli játékossal rendelkező, második helyezett otthonában. Dicséret illeti a lányokat, küzdöttek, harcoltak, többször az eredmény tekintetében is fel tudtak zárkózni. Sajnos nagyon sok kétperces büntetést ítéltek ellenünk, nem vagyok biztos abban, hogy jogosan. A mérkőzés végére elfáradtunk, ami ennyi probléma esetében törvényszerű volt. A legerősebb ellenfelekkel találkoztunk az elmúlt időszakban, ráadásul idegenben játszottunk velük. Ebben az állapotunkban azt gondolom, hogy megtettünk mindent, kihoztuk a maximumot ezekből a találkozókból. 

Gyermekbajnokság leány U15 - I. osztály C. csoport, alsóházi rájátszás: 
Mosonmagyaróvári KC - Moyra-Budaörs Handball  25 - 26 (13 - 10) 
Váci NKSE - Mosonmagyaróvári KC  28 - 28 (15 - 11) 
MKC U15: Kiss Lilla, Varga Lili (kapusok), Aszt Petra 17, Buga Léna, Csáki Anna 11, Csőrés Panka 3, Heszkó Panka 1, Horváth Maja 9, Lengyel Laura, Mogyorósi Csenge, Nagy Zille, Rámháp Csenge 3, Ratkay Zsófia 2, Sebők Janka 7, Szalay Júlia, Varga-Kiszelka Derien. 
Utánpótlás edző: Orbán Ákos   

Orbán Ákos: - Elkezdtük az első osztályú bajnokságunk alsóházi rájátszását, amelyben a Moyra-Budaörs Handball, a Váci NKSE, a Tisza Volán SC, az Érd, az Alba Fehérvár KC és a DKKA Dunaújváros az ellenfeleink. A hétvégén, Érden volt az első forduló, amit egy döntetlennel és egy minimális vereséggel zártunk. A Budaörs ellen jól játszottunk, de nagyon küzdöttünk a hatosfaluk ellen, ami sajnos egygólos vereséget eredményezett. A Vácnak hatalmas előnyt adtunk, de ezt nagy munkával ledolgoztuk, nem sokkal a vége előtt sikerült egyenlíteniük. Egészében nézve ezen a találkozón igazságos döntetlen született és örülök, hogy végre pontot tudtunk szerezni. Viszont fontos lenne, hogy több játékosunk bátrabb, felelősségteljesebb legyen a pályán, mert ez viszi majd őket, minket előre. 

Gyermekbajnokság leány U13 - VIII. csoport: 
Mosonmagyaróvári KC - Alba Fehérvár KC  20 - 22 (12 - 14) 
Mosonmagyaróvári KC - Budaörsi KSE  10 - 21 (8 - 13)   
MKC U13: Fleischakker Lilla, Papp Anna (kapusok), Andorka Boglárka, Baltová Liana, Fazekas Lilla, Fazekas Réka, Kovács Panna, Lang Laura, Papp Hanna, Pfeiffer Lotti, Redeczki Dóra, Szalay Zoé.   
Utánpótlás edző: Balogh Sándor   

Balogh Sándor: - Hazai környezetben, a mosonmagyaróvári munkacsarnokban kezdtük az U13-as bajnokság idei szakaszát. Sajnos nagyon sok beteg, sérült volt és van a csapatunkban, ezért az elmúlt két hétben nem tudtunk teljes értékű edzést csinálni. Ennek ellenére a vasárnapi két vereség hatalmas pofon volt... Mindkét ellenfelünk jó csapat volt, ügyes játékosok alkották, több ilyen mérkőzés kellene ahhoz, hogy fejlődjünk. Most azonban a lányok megtartottuk a „ki tudja alulmúlni magát és a társait” háziversenyt. Ezért csalódott vagyok, hiszen a valós tudásuk alatt játszottunk, ami ezeken a meccseken vereségekhez vezetett. Viszont azt gondolom, hogy kellenek az ilyen helyzetek, kudarcok és az ilyen ellenfelek, mert ebből is tudunk tapasztalatokat szerezni. Nem dőlt össze a világ, csináljuk tovább amit elkezdtünk! 

Gyermekbajnokság leány U11 - VI. csoport: 
Ácsi Kinizsi SC - Mosonmagyaróvári KC II. 
Celldömölki VSE - Mosonmagyaróvári KC I. 
Mosonmagyaróvári KC I. - Mosonmagyaróvári KC II.   
MKC U11 I: Lipovics Lia, Vadász Nóra (kapusok), Bolla Dorka, Egyed Nóra, Fazekas Fanni,  Handl Nóra, Keresztély Írisz, Légrádi Panka, Neuberger Róza, Sipőcz Anna, Szalay Hanna, Urbán Bíborka. 
MKC U11 II: Fares Nóra (kapus), Baltová Aliz, Bognár Nóra, Csáki Veronika, Haskó Viola, Horváth Borbála, Kozma -Szabó Szófia, Óvári Bianka, Rigó Bianka, Szalay Luca, Wojnisek Loretta. 
Utánpótlás edző: Halász Kristóf   

Halász Kristóf: - A Répcelakon rendezett első idei tornán most is kettő csapattal versenyeztünk. Az MKC U11 I. a Celldömölk csapatával, az MKC U11 II. pedig az Ácsi Kinizsi csapatával mérkőzött meg, illetve volt egy egymás elleni találkozó is. Ezután a rendezvény után is azt gondolom, hogy a gyerekek rengeteget fejlődtek, ami a leginkább a támadások kivitelezésében mutatkozik meg. Viszont védekezésben most mindkét csapatunknál több hibánk volt, amire a jövőben jobban kell figyelni. Voltak kiváló egyéni teljesítményeink, az első csapatból Keresztély Írisz és a kapuban Vadász Nóra remekelt, a másik gárdában pedig az U12-vel edző kislányok mind kiemelkedően kézilabdáztak. Rengeteg munkánk van még, de egyre többen csatlakoznak klubunkhoz ezekben a korosztályokban is. Most is volt olyan kislány, aki először volt velünk ezen a tornán és nagyon szépen teljesített. Szeretném megköszönni az edzőkollégáknak, hogy mindig jó felkészültséggel adják a játékosaikat az U11es tornákra és be is segítettek az egymás közötti találkozón.
Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó