UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 16.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.03.07.
Tanulságos mérkőzéseket játszottak a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatai a hétvégén. Elsősorban ezeket emelték ki az edzők az U14-es vereségek és az U12-es győzelmek után. Sokat kell még tanulni, tapasztalni a mosonmagyaróvári utánpótlásnak, ezért rendkívül fontosak ezek következtetések. Ahogy természetesen az is örömteli hogy a lekisebbek körében törtlenül népszerű a játék és a klub.Gyermekbajnokság leány U14 - I. osztály B. csoport, alapszakasz: 
Mosonmagyaróvári KC - Érd 15 - 21 (9 - 14) 
Mosonmagyaróvári KC - Kozármisleny SE 12 - 16 (8 - 8) 
MKC U14: Kovács Eszter, Zeck Flóra (kapusok), Baltová Liana, Csáki Viola 1, Csontos Regina 3, Csontos Viktória 9, Fazekas Lilla 1, Fazekas Réka 1, Kanka Szilvia 4, Kerényi Emma, Pfeiffer Lotti 2, Redeczki Dóra 1, Smuk Lara 1, Szalay Zoé 4. 
Utánpótlás edző: Farkas Veronika   


Farkas Veronika: - A hazai rendezésű tornán élcsapatokkal játszottunk, egymástól nagyon eltérő mérkőzéseket. Az Érd ellen bátortalanul kézilabdáztunk, féltünk az ütközésektől és a az a visszatérő problémánk is jelentkezett, hogy túlizgultuk a találkozót. A második találkozón viszont sokkal keményebbek voltunk, támadásban kimondottan jól teljesítettünk. Így az első helyezett Kozármisleny ellen egy nagyon szoros, sokáig döntetlen körüli eredményt értünk el. Végre játszottuk a kézilabdát, igazi csapatot alkottunk és remélem, hogy a lányok is érezték, hogy ezen az úton kell tovább mennünk. Ezzel a fordulóval lezárult az alapszakasz, amelyet öt győzelemmel zártunk, ami elfogadható, reális szereplés volt. Az alsóházi rájátszásban folytatjuk a sorozatot, ahol sokkal bátrabb játékot várok a csapattól.   

Gyermekbajnokság leány U12 - VIII. csoport: 
Mosonmagyaróvári KC - Győri ETO KC III. 16 - 16 (6 - 5) 
Mosonmagyaróvári KC - Bősárkány KSE 24 - 13 (8 - 6) 
MKC U12: Formanek Karolina, Molnár Noémi (kapusok), Andrássy Karolina, Bognár Nóra, Gősi Liza, Horváth Borbála, Kerényi Lilla, Légrádi Jázmin, Makó Mietta, Mészáros Kata, Nagy Nikol, Rédling Anna, Sásdi-Nagy Dóra, Szacsuri-Németh Réka, Szalay Luca. 
Utánpótlás edző: Orbán Ákos 

Orbán Ákos: - A hétvégi U12-es torna helyszíne Komárom volt, ahol a Győri ETO KC harmadik és a Bősárkány csapataival találkoztunk. A győriek ellen, nagyon szoros izgalmas mérkőzésen döntetlen értünk el. Bátran, keményen küzdöttek a lányok, de a gólhelyzeteink kihasználásán mindenképpen dolgoznunk kell. Nagyon sok ziccerünk, lövésünk volt, de ezekből  viszonylag kevés gól született. Az utolsó másfél percet különösen sajnálom, mert oda háromgólos előnnyel érkeztünk, de abban az időszakban nem tudtunk a kapuba találni. A Bősárkány ellen egy küzdelmes mérkőzést játszottunk, amit azonban magunknak köszönhettük. Ez pedig így is marad egészen addig, amíg nem tudunk egy kicsit jobban koncentrálni, nem kézilabdázunk tisztább fejjel. A mérkőzés végére igaz sima lett a győzelmünk, de azért maradt bennem hiányérzet. Összességében azonban nem lehetek elégedetlen, mert az a két siker a fejlődésünket mutatja, hiszen legutóbb vereséget szenvedtünk a mostani ellenfeleinktől.   

Gyermekbajnokság leány U10 - IX. csoport: 
Mosonmagyaróvári KC I. - Bősárkány KSE 
Győri ETO KC III. - Mosonmagyaróvári KC II. 
Mosonmagyaróvári KC I. - Győri ETO KC IV. 
Mosonmagyaróvári KC II. - Győri ETO KC III. 
MKC U10 I: Cseke Noémi, Lipovics Lia (kapusok), Baltova Aliz, Csáki Veronika, Handl Nóra, Hegedűs Alexandra, Kanka Regina, Kelemen Dorka, Makó Norina, Nagy Léna, Papp Luca, Ratkay Júlia. 
MKC U10 II: Katona Maja (kapus), Bazsó Boglárka, Fodor Borbála, Fördős Annabella, Kovács-Lang Alexandra, Rigó Bianka, Szalay Hanna, Szalontai Kira, Szaló Natasa, Tóth-Zsiga Zsuzsanna, Wiedemann Vivienn Kata, Wojnisek Loretta. 
Utánpótlás edző: Bognár Evelin 

Bognár Evelin: - A mosonszolnoki tornán két csapattal vettünk részt, négy mérkőzése volt a tízéves kislányoknak. Hibátlan teljesítménnyel zártuk a napot és külön öröm, hogy szinte minden játékosunk gólt is tudott szerezni. A korábban tapasztalt félelem, ijedtség már nem volt érezhető, nagyon felszabadultan kézilabdáztak a gyerekek. Nagyon összetartó, jó közösséget alkot ez a csapat, segítik, bíztatják egymást, ami most a játékban is megmutatkozott. Telt ház volt a mosonszolnoki sportcsarnokban, a szülők, a családtagok óriási hangulatot teremtettek.
Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - FTC-Rail Cargo Hungaria
2024.03.09., 17:30 óra.
Tatabánya, Multifunkciós Sportcsarnok
Videók
összes videó