UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 17.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.03.14.
Szinte minden korosztályban pályára léptek az elmúlt héten a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatai. Időbe telik tehát majd végigolvasni a beszámolókat, de bizonyára érdemes lesz azoknak, akik figyelemmel kísérik a fiatalok, a gyerekek mérkőzéseit. Az eredmények között egyaránt megtalálható a bíztató siker és sajnos a váratlan vereség, de ezeknél talán fontosabb, hogy egyre nagyobb létszámmal működik az MKC utánpótlása.

Leány U19 I. osztály - Nyugat 18. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC - Alba Fehérvár KC 39 - 45 (17 - 23)
MKC U19: Soltész - Uzonyi-Varga 3, Baumgartner 5, Babinszky 7, Szakács 1, Sefcsik 10, Lengyel L. 5.  Csere: Bognár Réka, Takács Lili (kapusok), Sztranyovszky 5, Magyar B. 2, Hajczinger 1, Forgács, Magyar F.
Utánpótlás edző: Bognár Róbert   


Bognár Róbert: - Talán még soha ez edzői pályafutásom során nem kapott egyetlen csapatom sem 45 gólt. Nem volt kapusteljesítményünk, de ahhoz képest, hogy mennyi sérült van, ez nem volt olyan rossz, egy jobb csapattól kaptunk ki. Teljes kerettel erősebbek lettünk volna, de Uzonyi-Varga Adél és Babinszky Lara például lázas betegen játszott, szinte csere nélkül, hiszen olyan kevesen voltunk. Magyar Flóra felrepedt állal játszott, nagyon sok helyen kényszerből, nem a posztjukon szerepeltek. Így voltunk 14-en, abból három kapussal, szinte az egész utánpótlásunkban ez van, pont most amikor a legtöbb mérkőzés, torna van. Ha így vesszük, akkor emelt fővel veszítettünk, teljes kerettel egy ki - ki mérkőzés is lehetett volna. Edzeni is nehéz így, a tízgólos Sefcsik Nóra, Baumgartner Evelin és Babinszky Lara is jól játszott. Tulajdonképpen dobtunk 39 gólt, amivel bőven meg lehet nyerni egy mérkőzést, de azok, akik most hiányoztak a védekezésben is alapemberek és most ennyi találkozó közben nehéz is összerakni egy új védekezést. Az Alba FKC tudjuk, hogy előttünk jár az utánpótlás terén, nagyobb kiválasztása, megyeszékhely. Nehéz ez a helyzet, nem a vereség a gond, mert olyan jó őszünk volt, hogy nincs gondunk a tabellával. Viszont sok idő szükséges, hogy kiegyenesedjünk, mert nem a közeljövőben fognak visszatérni a sérültek. 

Leány U17 II. osztály - Nyugat 14. forduló: 
Gárdony-Pázmánd NKK - Mosonmagyaróvári KC 35 - 31 (15 - 14) 
MKC U17: Zentai - Beke 1, Telek 4, Czigány 5, Horváth Zs. 6, Aszt 5, Schuttovits 4. 
Csere: Szikra K. (kapus), Faddi-Horváth 3, Bertalan 2, Buga R. 1, Szabó G., Lengyel A., Petz. 
Utánpótlás edző: Farkas Veronika   

Farkas Veronika: - Nehéz bármit is mondani, mert nem a megfelelő koncentráltsággal érkeztünk erre a mérkőzésre, a lányok talán azt gondolták, hogy ugyanolyan könnyű lesz, mint volt a hazai pályán. Videóztunk előtte, én felkészítettem őket, hogy ez nem így lesz, de úgy látom, hogy az nekünk nem működik, ha ennyire felkészülünk. Nekünk ez az úgyis nyerünk gondolat nem jó, akkor a szerencse sem annak segít, amely csapat csak harminc százalékkal teljesít. Rettenetesen kiszolgáltatott érzés volt, bármit cseréltem, mindenki hibázott, rohantunk az eredmény után, sőt a végén sokkal higgadtabbak voltak. Kaotikus meccs volt, kapkodtunk, nem voltunk ott fejben és sajnos én sem jöttem rá, hogy mi lehet a probléma, kapus teljesítményünk sem volt, a védekezésünk is volt már sokkal jobb, támadásban pedig több mint harminc gólt dobtunk, de türelmetlenek voltunk abban is. A zavart teljesítményünk miatt, a sajnos az önbizalmunk is gyorsan elillant. A végjáték miatt is mérhetetlenül csalódott vagyok, mi nem ott tartunk, hogy csak a mezünket visszük a pályára, nagyon keresem a hibát magamban is, mert ez nem áll jól nekünk. Itthon megvertük őket tízzel, de most a lelkesebb csapat visszavágott, ez látszott a hatvan perc alatt, hiába próbálkoztunk mindennel, igazából nem vettük fel a kesztyűt. Nem mondom, hogy rosszul játszottunk, de sokkal több kellett volna, és most nem tudom, hogy mennyire érzik ennek a súlyát a lányok. Koncentráció, fegyelem, megfelelő intenzitás kell ahhoz, hogy NB I-es játékosok legyenek, mert oda akarnak eljutni.   

Női felnőtt NB II. Észak - Nyugat 14. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC U22 - VKL SE Győr  36 - 35 (14 - 16) 
MKC U22: Bognár R. - Dezséri 5, Hajczinger, Lázár 9, Gutecz 4, Sefcsik, Szabó Cs. 3. 
Csere: Soltész, Takács Liza (kapusok), Baumgartner 4, Sztranyovszky 2, Lengyel L. 1, Uzonyi-Varga 1, Magyar F., Szakács, Forgács. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert   

Bognár Róbert: - Ezen a mérkőzésen búcsúztattuk el Szabó Csengét, aki külföldre költözik, így ez volt az utolsó mérkőzése a klubban. Örömteli volt az is, hogy a rengeteg hiányzó, sérült ellenére sikerült győznünk. Nagyon harcos, küzdelmes, néha szenvedős találkozót játszottunk, sok gondot okozott az ellenfelünk nagyon türelmes támadójátéka. Alapembereket nélkülözünk a védekezésünkből, amit nagyon nehéz így összerakni, megszervezni. A sikerünket így inkább a jó egyéni teljesítményeknek köszönhetjük, Bognár Réka jól védett, a mezőnyben pedig Dezséri Zsófia, Sefcsik Nóra, Lázár Jázmin és Baumgartner Evelin is átlagon felül teljesített. Ezen a héten is két mérkőzésünk lesz, kedden és szombaton is játszunk, előbb az U19-es, majd az NB II-es bajnokságban. Nem lesz könnyű a sok sérülés, betegség miatt, de meg kell oldanunk. Elsősorban ezért tartom értékesnek az ilyen egygólos győzelmet, amiért nagyon sokat dolgoztak a lányok. 

Gyermekbajnokság leány U15 - I. osztály C. csoport, alsóházi rájátszás: 
Érd - Mosonmagyaróvári KC 28 - 24 (14 - 13) 
Mosonmagyaróvári KC - Dunaújvárosi KKA 21 – 19 (7 – 11) 
MKC U15: Kiss Lilla, Kovács Eszter (kapusok), Buga Léna 1, Csontos Regina 5, Heszkó Panka 2, Horváth Maja 3, Lengyel Laura, Mogyorósi Csenge 2, Muszik Mira 1, Nagy Zille 4, Rámháp Csenge 1, Ratkay Zsófia 2, Sebők Janka 24, Varga-Kiszelka Derien. 
Utánpótlás edző: Orbán Ákos   

Orbán Ákos: - Azt gondolom, hogy ha az első Érd elleni mérkőzésen a lányok közül többen elhiszik, hogy képesek helyzeteket kialakítani, akkor pontot is szerezhettünk volna. Sajnos azonban továbbra is vannak olyanok, akik nem bíznak eléggé önmagukban, ez pedig megakadályozza őket egy bizonyos szint fölé lépésben. Bízom abban, hogy nemsokára át fog szakadni ez a gát, mert én minden elfogultság nélkül hiszek mindegyikükben. Annak viszont örültem, hogy voltak olyan játékosaink, akik vezérré léptek elő ezen a napon, az ő magabiztosságuk bíztató a jövőre nézve. A Dunaújvárosi KKA elleni második találkozón a saját dolgunkat nehezítettük meg a rengeteg kimaradt helyzettel. Nem tudtunk megnyugtató előnyt kialakítani pedig volt rá nem is egy lehetőségünk, a Dunaújváros pedig vérszemet kapott, könyörtelenül büntetett bennünket. A második félidőben a helyzetkihasználás valamelyest javult, az a „csapdázós” védekezés, amit sokat gyakoroltunk, viszont végre kellően agresszívan működött. Így végül egy igazán izgalmas mérkőzésen nyertünk, ami nagy löketet adhat nekünk, olyan megnyugtató érzést a lelkeknek, amire már hatalmas szükségünk volt. A kapusaink is átlagon felül teljesítettek, ezért összeségében büszke vagyok a csapatra, hiszen több pozitívuma volt ennek a székesfehérvári tornának.   

Gyermekbajnokság leány U13 - VIII. csoport: 
Pázmánd NKSE - Mosonmagyaróvári KC 19 - 23 (7 - 14) 
Alba Fehérvár KC - Mosonmagyaróvári KC 18 - 17 (7 - 7) 
MKC U13: Fleischakker Lilla, Papp Anna (kapusok), Andorka Boglárka, Baltová Liana, Denk Hanna, Fazekas Lilla, Fazekas Réka, Fekete Maja, Kovács Panna, Papp Hanna, Pfeiffer Lotti, Redeczki Dóra, Szalay Zoé.
Utánpótlás edző: Balogh Sándor   

Balogh Sándor: - Sajnos az U13-as csapatunk most elég mélyen van, aminek egyelőre keresem az okát. Önmagunkhoz, a tudásunkhoz képest ezen a tornán is nagyon sokat hibáztunk. A Pázmánd NKSE elleni mérkőzésen végig egyértelmű volt a fölényünk, de a magabiztos, első félidőben szerzett hétgólos vezetésünkből, ezen a találkozón is leadtunk. Az ALBA FKC keményebb ellenfél volt, a mérkőzés első szakaszában fej - fej mellett haladtunk. A folytatásban pedig el is lépett 3 -4 góllal a székesfehérvári együttes. Innen igaz sikerült felállnunk, de pontszerzéshez már nem volt elég idő, az tehát nem sikerült. A legnagyobb gondunk most a helyzetkihasználással volt, rengeteg ziccert hagytunk ki. Ettől függetlenül azért lehetett jó dolgokat is látni, amik közül a gyors középkezdésből és a kapusaink közvetlen indításai után szerzett gólok üde színfoltjai voltak a meccseinknek. Megyünk, dolgozunk tovább, igyekszünk hamar rátalálni a megfelelő útra, a régi önmagunkra! 

Gyermekbajnokság leány U11 - VI. csoport: 
Győri ETO KC II. - Mosonmagyaróvári KC II. 
Győri ETO KC I. - Mosonmagyaróvári KC I. 
Mosonmagyaróvári KC II. - Győri ETO KC III. 
Mosonmagyaróvári KC I. - Győri ETO KC II.   
MKC U11 I: Lipovics Lia, Vadász Nóra (kapusok), Barassevich Hanna, Bolla Dorka, Egyed Nóra, Egyházy Laura, Fazekas Fanni, Gerebenics Eszter, Handl Nóra, Keresztély Írisz, Légrádi Panka, Neuberger Róza, Sipőcz Anna, Szalay Hanna, Urbán Bíborka.   
MKC U11 II: Fares Nóra, Kiss Hanna (kapusok), Baltová Aliz, Bognár Nóra, Csáki Veronika, Haskó Viola, Horváth Borbála, Kozma -Szabó Szófia, Óvári Bianka, Rigó Bianka, Rónaszéki Napsugár, Szalay Luca, Wojnisek Loretta.   
Utánpótlás edző: Halász Kristóf   

Halász Kristóf: - A Magvassy Mihály Sportcsarnokban tartott tornán is két csapattal vettünk részt, az U11 I-es csapatot én, az U11 II-es gárdát pedig Orbán Ákos irányította. A házigazda Győri ETO KC csapatai voltak az ellenfeleink mindegyik mérkőzésen. Erős ellenfelekkel találkoztunk tehát, így sok tapasztalatot szereztünk ezen a rendezvényen is. Feltétlenül előrelépést mutat, hogy a kislányok egyre inkább felismerik azt, hogy melyik játék szituációban, mit kell cselekedni. Pozitívumkent értékelem azt is, hogy egyre többen mernek gólra törően játszani, ezért sokkal jobban megoszlott a góljaink száma köztük, mint az előző tornákon. Viszont most gyengébb volt a csapatvédekezésünk, igazán jól csak az első mérkőzés első félidejében védekeztünk. Utána sajnos sok hibát vétettünk, ami elsősorban abból fakad, hogy sokszor elkalandozik a gyerekek figyelme, nem a játékra összpontosítanak. Ebben rengeteget kell fejlődnünk, hiszen koncentráció nélkül a jövőben sem fogunk érvényesülni. Külön kiemelni Gerebenics Esztert szeretném, aki első tornáján, az első gólját is megszerezte a balszélről. Ákos csapata „tapasztaltabb kézilabdázókból” áll, akik ezen a tornán is hozták a jó formájukat. Lehettek volna kicsit talán bátrabbak, lendületesebbek, de így is nagyon élvezetes találkozókat vívtak a győriekkel.   

Gyermekbajnokság leány U9 - XVII. csoport: 
Győri ETO KC VI. - Mosonmagyaróvári KC I. 
Győri ETO KC IV. - Mosonmagyaróvári KC I. 
Győri ETO KC I. - Mosonmagyaróvári KC II.   
Győri ETO KC VII. - Mosonmagyaróvári KC II. 
MKC U9 I: Varga Szonja (kapus), Csiszár Natália, Kovács Júlia, Molnár Eszter, Nagy Laura, Szamosi Borbála, Vida Ramóna. 
MKC U9 II: Orsós Maja, Urvald Jázmin (kapusok), Cseresnyés Hanna, Dombi Dorina, Elek Mirella, Győrig Liza, Író Latinka, Rigó Dorka. 
Utánpótlás edző: Balogh Sándor   

Balogh Sándor: - A kilencévesek korosztályában ez volt ez első idei torna, amit a Lipóti Sportcsarnokban rendeztek meg. Az MKC I. a délelőtt folyamán szerepelt és nagyon ügyes játékkal, mindkét mérkőzését meg is nyerte. Mindkétszer a Győri ETO KC kilenc évesei voltak az ellenfelek, így az első kétgólos siker is értékes, a második tizenkétgólos győzelem pedig különösen bíztató. A délutáni csoportban szereplő MKC II. a gyakorlatilag kezdőkből álló csapatunk. Ők is a győriekkel mérkőztek meg két találkozón, amelyek közül az első verséggel ért véget, a második viszont nekik is sikerült, ráadásul elég simán, megnyerni a meccset. Minden kislány nagy akarattal játszott, sok szülő kísért el bennünket, akik nagyon élvezték a mérkőzéseket. Sok mosolygós arcot láttam és ebben a korcsoportban ez a legfontosabb.   

Gyermekbajnokság leány U8 - XVII. csoport:
Győri ETO KC II. - Mosonmagyaróvári KC II.
Győri ETO KC I. - Mosonmagyaróvári KC II.
Bősárkány KSE - Mosonmagyaróvári KC I.
Mosonmagyaróvári KC I. - Jánossomorja SE
Lébényi KSZSE - Mosonmagyaróvári KC III.
Győri ETO KC VI. - Mosonmagyaróvári KC III. 
MKC U8 I: Dugovic Viktória (kapus), Horváth Júlia, Szabados Lia, Tóth Melitta.

MKC U8 III: Papp Katinka (kapus), Kovács Blanka, Liszkai Dorina, Lőcsei Júlia, Urvald Mira.
Utánpótlás edző: Mayer Rebeka

MKC U8 II: Haszonits Lilien (kapus), Bedő Csenge, Csehi Nóra, Danka Vivien, Lobesz Laura, Patyi Zselyke.
Utánpótlás edző: Blahovits Eszter

Mayer Rebeka: -
A legkisebbek, az U8-asok számára is elkezdődött a szezon, három csapattal vettünk részt a hétvégi Lipóton megrendezett tornán. Két - két mérkőzést játszottak a kislányok és ezeken nagyon ügyesen kézilabdáztak, remekül teljesítettek. A szülök, a nézők sok olyan elemet láthattak, amelyeket az edzéseken gyakoroltunk. Büszke vagyok a gyerekekre, nagyon jó volt látni a boldog, mosolygós arcokat egy - egy gól után.
Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó