UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 18.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.03.21.
Ezen a héten a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlásának kisebb korosztályai teljesítettek jobban, az U17-es csapat pedig bravúros győzelmet aratott. Az MKC U19 játékoskeretének azonban továbbra sem hozott sikert az elmúlt hét, vereséget szenvedtek a korosztályos és az NB II-es találkozón is. Szerencsére a tizennégy éveseknek nem kellett Kisvárdára utazni, az országos fordulók állandó helyszíne, a minden csapat számára megközelíthető Dömsöd lett. Fontos tudnivaló még, hogy az MKC nyári táborának létszáma betelt, így felhívjuk az olvasók, a szülők figyelmét, hogy oda már nem lehet jelentkezni.

Leány U19 I. osztály - Nyugat 19. forduló: 
Szent István SE - Mosonmagyaróvári KC 26 - 21 (13 - 11) 
MKC U19: Bognár R. - Uzonyi-Varga 1, Baumgartner 3, Sztranyovszy, Magyar B. 1, Sefcsik 9, Magyar F. Csere: Soltész, Takács Lili (kapusok), Hajczinger 3, Babinszky 2, Lengyel L. 2, Szakács, Forgács. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 


Bognár Róbert: - Sajnos most nincs a kezemben sok minden, amivel változtatni tudok, jelenleg ennél többre nem igazán képes a csapat. Próbálom űzni-hajtani a lányokat, de sok a sérült, beteg játékosunk, így cserélni sem nagyon tudok, többen pedig nem is a posztjukon játszanak. Sajnos a mérkőzés elején egy rosszul elvégzett büntető után, piros lapot kapott Baumgartner Evelin, akinek a kiválása döntő tényező lett. Az élvonalbeli tagságunk szempontjából nyugodt helyzetben vagyunk, a lányokkal nincs gond, mennek, harcolnak, nem adják fel. Viszont azoknak, akik most több lehetőséget kapnak, jobban ki kellene ezt használni. Arra pedig jobban kell figyelnünk, hogy ez előre megbeszélt dolgokból, azokból a helyzetekből, amelyekre felkészülünk, ne kapjunk gólokat.   

Leány U17 II. osztály - Nyugat 15. forduló:
Mosonmagyaróvári KC - VS Dunakeszi 30 - 23 (15 - 10) 
MKC U17: Zentai - Beke 4, Faddi-Horváth, Czigány 5, Horváth Zs.3, Aszt 11, Schuttovits 3.
Csere: Szikra K. (kapus), Szabó G. 2, Buga R. 1, Skorcze 1, Lengyel A., Petz K., Bertalan. 
Utánpótlás edző: Farkas Veronika   

Farkas Veronika: - Két nagyon rosszul sikerült mérkőzés után az volt a legnagyobb feladat, hogy ismét lelkes, küzdeni tudó csapatot alkossunk. Sokat beszélgettünk erről a lányokkal és nagyon örülök, hogy ez hatott és így le tudtunk győzni egy nagyon erős ellenfelet, amelytől az első mérkőzésen sima vereséget szenvedtünk. Hatvan percig remekül összpontosítottak a lányok, türelmesek voltak, egyénileg és csapatként is kiválóan teljesítettek. Ez egy bravúros győzelem volt tehát, de meg kell találnunk a nagyon hullámzó játékunk okát. A bajnokságunk első felében lévő csapatok között mindössze néhány pont a különbség, így annak a csapatnak, amely az élmezőnyben akar végezni, ennyit nem lehet hibázni. Le kell vonni tehát a tanulságokat, mert ha meglenne a sok elveszített pontunk, az idei bajnokságban is bármi megtörténhetett volna. 

Női felnőtt NB II. Észak - Nyugat 15. forduló: 
KK Ajka - Mosonmagyaróvári KC U22 26 - 24 (12 - 11) 
MKC U22: Soltész - Dezséri 4, Baumgartner, Babinszky 2, Gutecz, Lázár 6, Lengyel L. 6. 
Csere: Bognár R., Takács Liza (kapusok), Sefcsik 6, Sztranyovszky, Uzonyi-Varga, Magyar F., Szakács, Forgács, Hajczinger. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 

Bognár Róbert: - Elég mély gödörben vagyunk, amit igaz nem mi ástunk magunknak, de semmiképpen sem szeretném ezt a vereséget a sérülésekre, betegségekre fogni. Ez ugyanis nem lenne igaz, mert az NB II-es bajnokságban többen vagyunk, mint az ifjúsági korosztályban. Azt gondolom, hogy elsősorban a szélsőjáték döntötte el ezt a találkozót, ahol az ellenfelünk 11 kísérletből 10 gólt tudott szerezni. Ezen a téren a kapusaink sem remekeltek, a mi 18/6-os mutatónk pedig nagyon gyenge, tehát ebben döntő különbség volt a két csapat teljesítményében. Harcoltak, küzdöttek a lányok, megtettek mindent, ezzel most sem volt probléma, de a jelenlegi helyzetükben a szerencse is elpártol tőlünk. Nehéz túllépni ezeken a vereségeken, ráadásul sorra jönnek a mérkőzések a két bajnokságban, erős ellenfelekkel találkozunk. Ezzel azonban nem szabad foglalkoznunk, még többet kell dolgoznunk, hogy kilábaljunk ebből a rossz sorozatból.

Gyermekbajnokság leány U14 - I. osztály B. csoport, alsóházi rájátszás: 
Mosonmagyaróvári KC - Várda KKFT Kisvárda 25 - 20 (16 - 9) 
Mosonmagyaróvári KC - Váci NKSE 16 - 12 (5 - 6) 
MKC U14: Kovács Eszter, Zeck Flóra (kapusok), Baltová Liana, Csontos Regina 4, Csontos Viktória 5, Fazekas Lilla 2, Fazekas Réka 2, Fekete Maja 7, Kanka Szilvia 2, Katona Mira, Kerényi Emma 3, Pfeiffer Lotti 2, Redeczki Dóra 5, Smuk Lara, Szalay Zoé 9. 
Utánpótlás edző: Farkas Veronika   

Farkas Veronika: - Ezen a két mérkőzésen egy kicsit felemás képet kaptam a lányokról, hiszen az első félidőben a csapat második sora, a másodikon pedig az első hetes játszott jobban. Ezeken a mérkőzéseken tízpercenként kötelező a sorcsere, amit mi így tulajdonképpen jól használtuk ki. Összességében a csapategységünkkel, a teljes játékoskeretünkkel tudtuk megszerezni a két fontos győzelmet. A bajnokságunk következő szakaszában olyan rangos, tradicionális utánpótlással rendelkező klubok lesznek az ellenfeleink, mint a Dunaújváros, a Szombathely, a Székesfehérvár és a keleti részről a Kisvárda, a Vác, a Budaörs és a Miskolc, tehát nagyon jó képességű csapatok. Jól rajtoltunk az alsóházi rájátszásban és külön öröm a számomra, hogy a lányok végre élvezték a játékot, mosolygósan, csillogó szemekkel kézilabdáztak. 

Gyermekbajnokság leány U12 - VIII. csoport: 
Mosonmagyaróvári KC - Győri ETO KC I. 9 - 22 (4 - 11) 
Mosonmagyaróvári KC - Esztergomi Oroszlánok KSC 21 - 5 (10 - 3) 
MKC U12: Formanek Karolina, Molnár Noémi (kapusok), Andrássy Karolina, Berki Kíra, Bognár Nóra, Horváth Borbála, Kerényi Lilla, Légrádi Jázmin, Mészáros Kata, Nagy Nikol, Sásdi-Nagy Dóra, Szacsuri-Németh Réka, Szalay Luca. 
Utánpótlás edző: Orbán Ákos 

Orbán Ákos: - A Győri ETO KC elleni első mérkőzésen bátortalanul, lendület nélkül, kicsit megszeppenve, félve kézilabdáztunk. Bosszús voltam ezért, mert sokkal többet tudunk, de most megijedtünk az ellenféltől, amit a győriek azonnal kihasználták. Rengeteg lerohanás gólt kaptunk, nem futottunk időben vissza, a védekezésünk a megszokottnál sokkal puhább volt. Az akarat helyenként rendben volt, de ezt is kevésnek éreztem ez is hiányzott a teljesítményünkből. Talán az egyik leggyengébb mérkőzésünk volt ez idén, de tanulni fogunk belőle, a hibákat ki fogjuk javítani. A második Esztergom elleni találkozó esetében szorosabb mérkőzésre számítottam, de sikerült szintet lépnünk az előző mérkőzéshez képest. Sokkal lendületesebb, bátrabb, pontosabb és így eredményesebb kézilabdát játszottunk. Örülök, hogy össze tudtuk szedni magunkat, magabiztosan játszottunk, de legközelebb mindkét mérkőzésre hasonló mentalitással kell érkezünk.