UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 2.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.09.17.
Hibátlanul teljesítette eddig a mérkőzéseit a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U19-es és U17-es csapata a korosztályos bajnokságokban. Az idősebbek három győztes bajnoki találkozóval indították a szezont, Farkas Veronika csapata pedig az első két mérkőzését nyerte meg a bajnokságban.

Leány U19 I. osztály - Nyugat - 03. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC - Pénzügyőr SE  35 - 27 (15 - 13)
MKC: Takács Lili - Magyar F. 7, Baumgartner 3, Babinszky 4, Magyar B. 2, Sefcsik 11, Lengyel L. 1.
Csere: Bognár R., Takács Liza (kapusok), Varga-Uzonyi 3, Hajczinger 2, Szakács 2, Forgács. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 


Bognár Róbert: - Tartottam ettől a találkozótól, mert voltak hiányzóink, sérültjeink, viszont ezeket a gondokat most csapatszinten remekül pótoltuk. Egységesek voltunk, nagyon sokat futottunk, sok gólt szereztünk és ezek komoly pozitívumok az idei szezonban. Takács Lili extra kapusteljesítményt nyújtott, tizenhat védése volt, de nagyon szép szám a tizenegy lerohanás gól is, amelyeket a támadásaink során szereztünk. Sefcsik Nóra tizenegy, Magyar Flóra hét találata is elismerésméltó, ahogy a csapatot nagyon jól összefogó Babinszky Lara játéka is kiemelkedő volt. Nem reménykedtünk abban, hogy három mérkőzés után, három győzelmünk lesz, viszont erre most már próbálunk építkezni. Jó volt így indítani a szezont, mert most vasárnaptól-vasárnapig három fontos találkozó vár ránk a felnőtt NB II-ben és a korosztályos bajnokságban. 

Leány U17 II. osztály - Nyugat - 02. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC - Gárdony-Pázmánd NKK  40 - 29 (20 - 9) 
MKC: Zentai - Beke 1, Faddi-Horváth 6, Czigány 6, Horváth Zs, 1, Aszt P. 7, Schuttovits 6.
Csere: Petz, Szikra K. (kapusok), Skorcze 6, Bertalan 5, Buga R. 2, Lengyel A., Szabó G. 
Utánpótlás edző: Farkas Veronika 

Farkas Veronika: - Ellentétes félidőket produkáltunk, mert az első játérészben kimondottan jól védekeztünk, eredményesen támadtunk, gyors gólokat lőttünk. Sajnos a folytatásról ez már nem mondható el, talán a vezetésünk is rányomta a bélyegét, de akkor nem kézilabdáztunk okosan. Pedig nagyon kértem a lányokat, hogy úgy folytassuk a találkozót, mintha nulla-nulla lenne. Mégsem védekeztünk feszesen, sok gólt kaptunk, ezért a nagyarányú győzelem ellenére sem vagyok igazán elégedett. Egyénileg a helyzeteit hibátlanul értékesítő Skorcze Vivien és hasznosan játszó Faddi-Horváth Annamária érdemel dicséretet. Annak természetesen örülök, hogy két győzelemmel kezdtük a szezont, de ezeket az értékén kell kezeljük. Új csapatunk van, amely sokat tanul, fejlődik, így erőt, önbizalmat meríthetünk a sikerekből. Szerencsések voltunk a sorsolásnál, viszont nehezebb feladatok várnak ránk a következő mérkőzéséken.