UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 23.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.05.09.
Ismét igazán eredményes hetet zárt a Mosonmagyaróvári kézilabda Club utánpótlása, szép győzelmeket arattak a csapatok. Tökéletesen sikerült a hétközi dupla mérkőzés, hazai pályán győzött az U19-es és az U17-es gárda. Mindkét mérkőzésüket megnyerték a tizenöt évesek is a Dunaújvárosban megrendezett tornán. A kisebb korosztályokban még nem foglalkoznak az eredményekkel, viszont azokban is fejlődésről, felszabadult játékról számoltak be az utánpótlás edzők.

Leány U19 I. osztály - Nyugat 23. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC - Siófok KC 35 - 29 (15 - 12) 
MKC U19: Takács Lili - Uzonyi-Varga 1, Baumgartner 5, Babinszky 6, Benczik 8, Sefcsik 5, Magyar F. 2. Csere: Soltész, Takács Liza (kapusok), Lengyel L. 6, Sztranyovszky 4, Hajczinger, Szakács, Magyar B.
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 


Bognár Róbert: - Nagyon készültünk erre a bajnoki mérkőzésre, mert szerettünk volna visszavágni az őszi nagyarányú vereségünkért a Siófok csapatának. Az ellenfelünk a mezőny egyik leggyorsabb gárdája, kiválóan cselező kézilabdázókkal, ezért most kivételesen mi lassítottuk a játékot. Ez a taktika pedig bevált, mert a Siófok nem tudott nagy iramot diktálni, de így is nagyon sok futás jellemezte a találkozót. Egy szerencsétlen ütközés miatt sajnos Magyar Flóra megsérült, nem tudta folytatni a játékot. Szerencsére azonban ezen a napon a kezdőcsapatunk többi tagja nagyon jól játszott és a cserék is hasznosan szálltak be. Nagy fegyverténynek tartom ezt a győzelmet, örülök annak, hogy egy rossz időszak után ismét tudunk mérkőzéseket nyerni a korosztályos bajnokság első osztályában. 

Leány U17 II. osztály - Nyugat 19. forduló:
Mosonmagyaróvári KC - Pécsi SN Zrt 35 - 19 (22 - 8) 
MKC U17: Zentai - Beke 1, Telek, Faddi-Horváth 2, Czigány 4, Horváth Zs. 3, Aszt P. 7, Schuttovits 4.
Csere: Szikra K. (kapus), Skorcze 5, Buga R. 3, Bertalan 2, Szabó G. 2, Lengyel A. 2, Faddi-Horváth 2., Petz K.
Utánpótlás edző: Farkas Veronika 

Farkas Veronika: - Kötelező győzelemre készültünk, ami pontosan tudjuk, hogy nehéz, de szerencsére ez most csak az első öt percben mutatkozott meg. A lányok utána már nagyon jól oldották meg azokat a részfeladatokat, amelyeket kértem tőlük. Megfelelő tempóban futották végig a találkozót, több védekezési formát is jól alkalmaztak. Már az első félidőben nagyarányú vezetést szereztünk, így később a játékidőt is el tudtam osztani a játékosok között. A kapott gólok számát kicsit soknak tartom, de örülök, hogy motiváltnak láttam a lányokat. Önbizalmat adhat ez a siker, viszont a következő mérkőzés lesz az igazi értékmérő. Idegenben, egy jó csapat ellen derül ki igazán, hogy a hosszú bajnoki szünet után milyen formában vagyunk.   

Gyermekbajnokság leány U15 - I. osztály alsóházi rájátszás: 
Mosonmagyaróvári KC - Érd 34 - 27 (18 - 13) 
Dunaújvárosi KKA - Mosonmagyaróvári KC 12 - 28 (3 - 18) 
MKC U15: Kiss Lilla, Varga Lili (kapusok), Aszt Petra 13, Buga Léna, Csáki Anna 12, Csontos Regina 4, Csontos Viktória 5, Heszkó Panka 2, Horváth Maja 2, Mogyorósi Csenge 3, Muszik Mira 1, Nagy Zille 2, Rámháp Csenge 2, Sebők Janka 15, Szalay Júlia, Varga-Kiszelka Derien 1. 
Utánpótlás edző: Orbán Ákos  

Orbán Ákos: - Az Érd elleni első mérkőzésén a hosszú utazás, valamint a dunaújvárosi csarnokban lévő nagy meleg kicsit álmosabbá tett minket. Ezért nem olyan tempót diktáltunk, amire képesek vagyunk, amit szerettem volna. A mérkőzés egészét nézve azonban elégedett voltam, azt gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. Csapatként egységesebbek voltunk, sőt több jó egyéni teljesítményt is láttam. Második mérkőzést nagyon jól kezdtük a hazai gárda ellen, folyt a labda kézről kézre, szép kézilabdát játszottunk. Védekezésben azonban a labdaszerzéseknél volt hiányérzetem, azoknak a lehetőségeit jobban ki kellene használnunk. A támadásaink viszont gyorsak voltak, egyszerű megoldásokat választottunk, de kimondottan hatékonyak voltunk. A második félidőre egy kicsit kényelmesek lettünk, talán egy kicsit el is fáradtunk a nyomasztó hőségben, de ezúttal ennyi is elég volt a győzelemhez. 

Gyermekbajnokság leány U13 - VIII. csoport: 
Mosonmagyaróvári KC - Moyra-Budaörs Handball 15 - 22 (6 - 9) 
Mosonmagyaróvári KC - Pázmánd NKSE 30 - 20 (15 - 11) 
MKC U13: Fleischakker Lilla, Horváth Anna, Papp Anna (kapusok), Andorka Boglárka, Baltová Liana, Denk Hanna, Fazekas Lilla, Fazekas Réka, Fekete Maja, Kovács Panna, Németh Nadin, Pfeiffer Lotti, Redeczki Dóra, Szalay Zoé. 
Utánpótlás edző: Balogh Sándor   

Balogh Sándor: - A hazai rendezésű torna első mérkőzést a Budaörs csapatával játszottunk, egy olyan masszív gárda ellen, amely februárban 21-10 arányban győzött le bennünket. Szerettünk volna visszavágni nekik, de ez sajnos nem sikerült, csak közelebb kerültünk hozzájuk. Érdekes csapatom van, mert mindig találnak egy csapatot, akivel szemben fóbiájuk lesz, nem tudják a saját árnyékukat ellenük átlépni. A Pázmánd ellen egy teljesen megkevert összeállításban kezdtünk, ami rányomta a bélyegét az első félidőre. A második játékrészben módosítottam a két sor összetételén, ez pedig a játék képében is javulást mutatott. Azonban be kell látni, hogy vannak olyan játékosaink, akiket még fel kell hozni a megfelelő szintre. Azon kell tehát dolgoznunk, hogy ezt úgy tudjuk áthidalni a mérkőzéseken, hogy közben eredményesek legyünk. 

Gyermekbajnokság leány U11 - VI. csoport: 
Mosonmagyaróvári KC I. - Répcelaki SE 
Celldömölki VSE - Mosonmagyaróvári KC II.
Sárvári Kinizsi SE - Mosonmagyaróvári KC I. 
Répcelaki SE - Mosonmagyaróvári KC II. 
MKC U11 I: Vadász Nóra (kapus), Barassevich Hanna, Egyházy Laura, Egyed Nóra, Fazekas Fanni, Gerebenics Eszter, Keresztély Írisz, Légrádi Panka, Sipőcz Anna, Szalay Hanna. 
MKC U11 II: Kiss Hanna, Óvári Bianka (kapusok), Baltová Alíz, Bognár Nóra, Haskó Viola, Horváth Borbála, Rigó Bianka, Rónaszéki Napsugár, Szalay Luca, Wojnisek Loretta. 
Utánpótlás edző: Halász Kristóf   

Halász Kristóf: - Répcelakon volt forduló, ahol mindkét csapatunk remekül teljesített, az eddigi tornák közül tehát most lehetek a legelégedettebb. Az MKC I az a csapatunk, amelyben a rövidebb ideje kézilabdázó kislányok játszanak. Nálunk hatalmas fejlődést mutat - igaz hivatalosan nem számolunk eredményeket - de én tudom, hogy egy szoros vereség után, a második mérkőzést 13 - 10 arányban sikerült megnyerni. A kapott gólok mennyisége jól mutatja a védekezésben elvégzett remek munkát, a támadások során pedig valóban nagyon szép dolgokat is láttam. A „tapasztaltabb” játékosokból álló MKC 2-es csapatunk újra két szép, egyértelműen domináns mérkőzést tudott játszani. Támadásban sokrétűek voltak, szélről, indításból, beállóból, átlövésből is sikerült gólokat szerezni. Az U12-es csapattal edző Bognár Nóra, Szalay Luca, Horváth Borbála, Baltová Aliz négyes pedig kifejezetten ügyesen kézilabdázott.   

Gyermekbajnokság leány U9 - XVII. csoport:
Mosonmagyaróvári KC II. - Győri ETO KC IX. 
Lébényi KSZSE - Mosonmagyaróvári KC II. 
Győri ETO KC VII. - Mosonmagyaróvári KC I. 
Bősárkány KSE - Mosonmagyaróvári KC I. 
MKC U9 I: Tornóczi Lili, Varga Szonja (kapusok), Csiszár Natália, Kovács Júlia, Molnár Eszter, Nagy Laura, Szamosi Borbála, Vida Ramóna.
MKC U9 II: Orsós Maja, Urvald Jázmin (kapusok), Cseresnyés Hanna, Dombi Dorina, Elek Mirella, Győrig Liza, Író Latinka, Rigó Dorka.
Utánpótlás edző: Balogh Sándor

Gyermekbajnokság leány U8 - XVII. csoport:
Győri ETO KC IV. - Mosonmagyaróvári KC II. 
Győri ETO KC VI. - Mosonmagyaróvári KC I.
Győri ETO KC III. - Mosonmagyaróvári KC II.
Mosonmagyaróvári KC I. - Lébényi KSZSE   
Mosonmagyaróvári KC III. - Győri ETO KC III. 
Mosonmagyaróvári KC III. - Győri ETO KC I.
MKC U8 I: Horváth Júlia (kapus), Árvai Rubina, Dugovic Viktória, Gutori Júlia, Németh Lilla, Tóth Melitta. MKC U8 III: Liszkai Dorina (kapus), Farkas Lorina, Kovács Blanka, Liszkai Dorina, Lőcsei Júlia, Moldován Zoé, Sidó Nóra, Papp Katinka.
Utánpótlás edző: Mayer Rebeka 
MKC U8 II: Haszonits Lilien (kapus), Bedő Csenge, Bokányi Bella, Csehi Nóra, Danka Vivien, Lobesz Laura, Patyi Zselyke.
Utánpótlás edző: Blahovits Eszter   

Balogh Sándor:
- A hétvégén, Lipóton került megrendezésre az utolsó U8 - U9-es forduló, ahol a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club több csapattal is szerepelt. Most is remekül éreztük magunkat, hiszen nagyon jó érzés olyan gyerekekkel foglalkozni, akik mosolyogva, élvezettel képesek játszani. Külön öröm volt a számunkra, hogy már azok a kislányok is felszabadultan kézilabdáztak, akik eddig még alig-alig mertek játszani. Ezért sajnálom igazán, hogy nincs több játéknap, mert a kicsik most kezdtek ráérezni az edzéseken elsajátított dolgok mérkőzésen való használatára!Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - NEKA
2023.12.20., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó