UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 25.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.05.23.
A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlásának hazai zárófordulója sajnos csak az MKC U17-es gárdájának sikerült, amely a győzelmével bajnoki bronzérmes lett. Az ifjúsági kerettől a helytállás volt elvárható a NEKA ellen, valamint bizakodással vártuk az ETO U22 elleni bronzcsatát, amely azonban győri sikerrel zárult. Két győztes mérkőzést játszottak viszont az idegenben szereplő tizenötévesek, akik a második helyen zárták az első osztályú bajnokság rájátszását. Az MKC U13 pedig szintén két sikerrel fejezte be a szezont, ebben a korosztályban legyőzve a Győri ETO KC fiataljait.

Leány U19 I. osztály - Nyugat: 
25. forduló: Mosonmagyaróvári KC - NEKA 24 - 32 (9 - 19) 
MKC U19: Soltész - Uzonyi-Varga 1, Hajczinger 1, Sztranyovszky 4, Benczik, Sefcsik 5, Lengyel L. 2.
Csere: Takács Lili, Takács Liza (kapusok), Babinszky 10, Baumgartner 1, Szakács, Magyar B.

Utánpótlás edző: Bognár Róbert   


Bognár Róbert: - Nem vagyok, nem is lehetek elégedetlen, hiszen az első osztályú bajnokság listavezetője nemrég egy híján, húsz góllal verte meg a második Dunaújvárost. Viszont azt gondolom, hogy ennél több volt ebben a találkozóban, egy kicsit bátrabb, figyelmesebb játékkal szorosabb lehetett volna a végeredmény. Voltak azonban hullámvölgyek a teljesítményünkben és ezeket egy ilyen képességű ellenfél azonnal ki is használta. Az is érezhető, hogy a szezon végén már fogy az erőnk, az energiánk, hiszen elég kevesen is vagyunk. A kisebb sérüléssel bajlódó Babinszky Larát a mérkőzés elején egy kicsit pihentettem is, így külön dicséretet érdemel a tíz góljáért. 

Leány U17 II. osztály - Nyugat: 
21. forduló: Mosonmagyaróvári KC - Szigetszentmiklós NKSE 38 - 28 (17 - 15) 
MKC U17: Zentai - Schuttovits, Faddi-Horváth 3, Czigány 6, Horváth Zs. 4, Aszt P. 9, Telek 2.
Csere: Szikra K. (kapus), Buga R. 4, Beke 4, Bertalan 2, Skorcze 2, Szabó G. 1, Petz K. 1, Lengyel A.
Utánpótlás edző: Farkas Veronika   

Farkas Veronika: - Ez az eredmény kicsit csalóka, nem volt ennyire magabiztos győzelmünk, az első félidőben ugyanis nem játszottunk jól. Nem állt össze a védekezésünk, a támadásaink sem működtek, így már öttel is vezetett az ellenfél. A második félidőben viszont bevált a két emberfogós taktikánk, ki tudtuk kapcsolni a vendégek nagyon lendületes kulcsjátékosait, akik jól mozgatták a csapatukat. Ez volt a fordulópont, akkor fordult át a javunkra a találkozó, amiért dicséret jár a lányoknak. Eddig nem volt ránk jellemző, hogy komoly hátrányból fordítsunk, most azonban sikerült a mérkőzés közben javítani. Sokat segítetek a csereként pályára lépő játékosok is, így nagy küzdelemben, igazi csapatként tudtuk bebiztosítani a bajnoki bronzérmünket.   

Női felnőtt NB II. Észak - Nyugat: 
21. forduló: Mosonmagyaróvári KC U22 - Győri Audi ETO KC U22 25 - 32 (8 - 17)   
MKC U22: Takács Lili - Uzonyi-Varga 4, Baumgartner 1, Babinszky 9, Benczik 1, Lázár 1, Lengyel L. 4.  Csere: Soltész, Takács Liza (kapusok), Sztranyovszky 3, Gutecz 1, Szakács, Hajczinger. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert   

Bognár Róbert: - Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, hiszen a bajnoki bronzéremről döntött, így természetesen csalódottak vagyunk. Sajnos betegségek, sérülések miatt öt játékosunk hiányzott, akiket kizárólag kiváló csapatmunkával lehetett volna pótolni. Ez most nem sikerült, rosszul kezdtünk, pontatlanok, meglehetősen hitehagyottak voltunk. Úgy láttam, hogy a megszokottnál nagyobb téttel sem igazán tudtak megbirkózni a lányok, megzavarta őket a nagyobb érdeklődés, a sok néző. Az ETO pedig nagyon jól ráérzett erre és már az első félidőben komoly előnyt szerzett, amivel el is döntötte a mérkőzést. Ez a keret most játszott utoljára hazai pályán, elbúcsúztattuk tehát a távozókat, akik közül Babinszky Lara, Bognár Réka, Forgács Boglárka, Lengyel Lilla, Soltész Kíra, Sztranyovszky Laura és Uzonyi-Varga Adél vált klubot, elsősorban a továbbtanulás miatt, Gutecz Réka pedig kiöregedett ebből a korosztályból. 

Gyermekbajnokság leány U15 - I. osztály alsóházi rájátszás: 
Mosonmagyaróvári KC - Alba Fehérvár KC 32 - 20 (17 - 10)
Tisza Volán SC - Mosonmagyaróvári KC 21 - 26 (7 - 10) 
MKC U15: Kiss Lilla, Varga Lili (kapusok), Buga Léna, Csáki Anna 14, Csáki Viola 3, Csontos Regina 3, Csontos Viktória 9, Heszkó Panka, Horváth Maja 7, Mogyorósi Csenge 2, Muszik Mira, Nagy Zille 2, Rámháp Csenge 5, Sebők Janka 12, Varga-Kiszelka Derien 1. 
Utánpótlás edző: Orbán Ákos   

Orbán Ákos: - A rájátszás utolsó fordulójában megszereztük a második helyet az alsóházban, a pontokat tekintve messze túlszárnyalva a tavalyi idényt. Velem ez volt az utolsó tornája ennek a csapatnak, amelyre nagyon büszke vagyok, szeretném itt is megköszönni nekik az elmúlt két évet. Az első mérkőzésünket nem lehet értékelni, mert sajnos már a legelején történt egy súlyos sérülés az ellenfelünknél. Ezután az Alba FKC edző nélkül folytatta a játékot, aki elkísérte a kórházba a sérült játékosát. Jobbulást kívánunk neki és gratulálok a székesfehérvári lányoknak, hogy folytatták, végigküzdöttek a találkozót! A második mérkőzés tipikusan szezonvégi lassú játékot hozott, a meleg, a fáradtság rányomta a bélyegét a játékra. Az akarattal viszont nem volt gond, így a szorosabb eredmény ellenére uraltuk a találkozót, sőt az is látszott a csapaton, hogy sokat tanult az elmúlt időszakban.   

Gyermekbajnokság leány U13 - VIII. csoport: 
Mosonmagyaróvári KC - Győri ETO KC 17 - 16 (7 - 7) 
Ácsi Kinizsi SC - Mosonmagyaróvári KC 9 - 30 (4 - 15) 
MKC U13: Fleischakker Lilla, Horváth Anna, Papp Anna (kapusok), Andorka Boglárka, Baltová Liana, Denk Hanna, Fazekas Lilla, Fazekas Réka, Fekete Maja, Kovács Panna, Lang Laura, Németh Nadin, Papp Hanna, Pfeiffer Lotti, Redeczki Dóra, Szalay Zoé. 
Utánpótlás edző: Balogh Sándor   

Balogh Sándor: - Székesfehérváron rendezték az idény utolsó tornáját vasárnap, ahol a Győri ETO KC és az Ácsi Kinizsi SC csapatai ellen léptünk pályára. A győri csapat elleni mérkőzéseket mindig felfokozott várakozás előzi meg, ezért a gyerekekben tudatosítottam, hogy a játék fontosabb a számszerűsített eredménynél. Nagy küzdelmet hozott a találkozó, végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de végül egy időntúli hétméteressel sikerült győznünk.  A második találkozón egy szerkezetileg teljesen felforgatott csapattal kezdtünk, ami nyilvánvalóan az egész mérkőzés képére hatással volt. A kísérletezés miatt nem tudtunk olyan szinten kézilabdázni, mint ahogy szerettem volna, viszont több játékosnál láttam önmagához viszonyítva előrelépést. Idényzárásnak tökéletes volt ez a torna, ami után még edzésben maradunk, majd rövid pihenőt követően belevágunk a következő szezonba.
Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó