UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 5. - A 42. HÉT PROGRAMJA

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.10.19.
Sok minden történt ennek a hétnek az elején, így kivételesen összefoglalva jelentetjük meg a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club heti programját valamint az utánpótlás híradót. Először az utánpótlás mérkőzésekről készült beszámolókat olvashatják el, de érdemes az írást lejjebb görgetni, hogy a heti találkozók pontos programját is megismerjék. Felnőtt NB I-es, U19-es és U17-es mérkőzések, valamint a tizenhárom évesek tornája vár ránk ezen a héten.

NB II. osztály - Észak-Nyugat - 05. forduló: 
Sárvárfürdő Kinizsi - Mosonmagyaróvári KC U22  23 - 27 (14 - 13) 
MKC: Takács Lili - Dezséri 1, Babinszky, Ágoston 3, Benczik 1, Lázár 7, Szabó Cs. Csere: Takács Liza (kapus), Sefcsik 7, Lengyel L. 7, Sztranyovszky 1, Forgács, Uzonyi-Varga. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 

Bognár Róbert: - Győzelmi reményekkel utaztunk Sárvárra, de az első félidőben egyáltalán nem állt össze a védekezésünk, elszórtuk a megszerzett labdákat, így harminc perc után hátrányban voltunk. A fordulás után azonban feljavultunk, fegyelmezettebben, szervezettebben kézilabdáztunk, sokat futottunk, amivel felőröltük az ellenfelünket. Sokkal jobban védekeztünk, megérkezett a kapusteljesítmény és Lázár Jázmin, Lengyel Lilla és Sefcsik Nóra személyében voltak a támadásainkat pontosan befejező kézilabdázóink. Így a vártnál kicsit nehezebben, de összességében megérdemelten nyertük meg ezt a találkozót és annak is nagyon örülünk, hogy nyáron hozzánk sérülten érkező Benczik Liza, ezen a találkozón már be tudott mutatkozni a csapatunkban. 


Gyermekbajnokság leány U15 - I. osztály C. csoport, alapszakasz: 
Mosonmagyaróvári KC - Siófok KC  21 - 31 (9 - 16) 
Alba Fehérvár KC - Mosonmagyaróvári KC  21 - 18 (11 - 11) 
MKC: Kovács Eszter, Varga Lili (kapusok), Buga Léna 1, Csáki Anna 12, Csőrés Panka 5, Heszkó Panka 3, Horváth Maja, Mogyorósi Csenge 2, Nagy Zille 6, Rámháp Csenge, Ratkay Zsófia 1, Sebők Janka 7, Szalay Júlia, Varga-Kiszelka Derien 2.
Utánpótlás edző: Orbán Ákos 

Orbán Ákos: - Az alapszakasz második fordulójában, Kozármislenyben játszottunk, ahol a Siófok és a Székesfehérvár csapatai ellen léptünk pályára. A csapatösszetételben az utolsó utáni pillanatban is változások történtek, így ez szerepet játszott abban, hogy kicsit zavarodottan kezdtük az első mérkőzést. Hamar nagy hátrányt szedtünk össze, amit végig magunk előtt toltunk, tehát a győzelemre már nem volt esélyünk. Nagyon sajnálom, mert a második félidőben szép kézilabdát játszottunk, mindenki megmutatta a tudását. Ez előremutató volt, főként a zárt védekezés ellen, amely eddig nagyon sok gondot okozott nekünk. A Székesfehérvár ellen pont fordítva történtek a dolgok. Ekkor az első félidőben nagyon fegyelmezett, látványos kézilabdát játszottunk, a másodikra viszont elvesztünk. Túl görcsösek vagyunk, nem tudjuk élvezni a játékot, pedig ha kicsit felszabadultabban tudnánk játszani, akkor minden a helyére kerülne. 

Gyermekbajnokság leány U11 - VI. csoport:
Celldömölki VSE - Mosonmagyaróvári KC II.
Mosonmagyaróvári KC I. - Szombathelyi KKA II. 
Mosonmagyaróvári KC II. - Szombathelyi KKA I.
Mosonmagyaróvári KC I. - Répcelaki SE 
MKC II: Óvári Bianka, Szalay Luca (kapusok), Baltová Aliz, Bognár Nóra, Csáki Veronika, Haskó Viola, Horváth Borbála, Kiss Hanna, Kozma-Szabó Szófia, Rónaszéki Napsugár.
Utánpótlás edző: Bognár Róbert
MKC I: Vadász Nóra (kapus), Barassevich Hanna, Fazekas Fanni, Handl Nóra, Egyed Nóra, Egyházy Laura, Légrádi Panka.
Utánpótlás edző: Halász Kristóf  

Bognár Róbert: - Hétközben kaptuk a hírt, hogy Celldömölkön rendeznek egy U11-es fordulót, így kicsit sebtében készültünk fel a kicsik első tornájára. Én irányítottam a haladók csoportját, a kezdőkkel pedig Halász Kristóf dolgozott. Mindkét csapatunk nagyon jó hangulatú mérkőzéseket játszott, és igaz itt még nem számolnak eredményt, azért a szülőktől tudom, hogy az első találkozón győztünk. A második mérkőzés után pedig a szombathelyi edző azt emelte ki, hogy végre igazi ellenfele volt az ebben a korosztályban sorra fölényes sikereket arató csapatának. Dicséret illeti tehát a csapatomat, mert megvalósították azt, amit kértem, sokat futottak, élvezték a játékot. A kezdők az első mérkőzésen még nagyon megilletődöttek voltak, ami érthető, hiszen ők még nagyon kevés mérkőzést játszottak. Viszont  a második alkalommal már sokkal bátrabban kézilabdáztak, gólokat dobtak, tehát szinte azonnal tudták hasznosítani az első találkozó tapasztalatait. Velük még türelmesnek kell lenni, de azt már most megmutatták, hogy érdemes több csapatot indítanunk a kis korosztályokban.  

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club 42. heti programja:

Leány U19 I. osztály - Nyugat: 
06. forduló: Mosonmagyaróvári KC - Szent István SE 
2022 október 19. (szerda) 15.30 - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna 

Női felnőtt NB I: 
06. forduló: Alba Fehérvár KC - Motherson-Mosonmagyaróvár 
2022 október 21. (péntek) 18.00 - Székesfehérvár, KÖFÉM Sportcsarnok 

Leány U17 II. osztály - Nyugat: 
06. forduló: Pécsi EAC - Mosonmagyaróvári KC 
2022 október 22. (szombat) 15.00 - Pécs, Egyetemi Sportcsarnok 

Gyermekbajnokság leány U13 - VIII. csoport:
Komárom, Városi Sportcsarnok - 2022 október 22. (szombat) 
09.00 Mosonmagyaróvári KC - Ácsi Kinizsi SE 
10.50 Mosonmagyaróvári KC - Bicskei TC

Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó