UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 6.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.10.25.
Nem volt sok mérkőzése a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlásának, de csupa győzelemről számolhatunk be, ami mindenképpen örömteli. Az U19 hazai környezetben, az U17 Pécsen, az U13 pedig Komáromban győzött, újabb nagyon értékes bajnoki pontokat gyűjtve a bajnokságokban. A tizenhárom éves Baltová Liana személyében pedig ismét van egy olyan utánpótlás kézilabdázója a klubnak, aki sikeresen teljesített egy kiválasztó programon.

Leány U19 I. osztály - Nyugat - 06. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC - Szent István SE  31 - 27 (14 - 14) 
MKC: Takács Lili - Uzonyi-Varga 2, Sztranyovszky 2, Ágoston 9, Benczik 4, Babinszky 4, Lengyel L. 5.
Csere: Takács Liza (kapusok), Magyar F. 3, Sefcsik 2, Szakács, Baumgartner, Forgács.
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 


Bognár Róbert: - Nem ebből indulunk ki, hiszen pontosan tudjuk, hogy csak részeredmény, de mivel még soha nem állt a csapatunk dobogós helyen a bajnokságban, egy kicsit élvezzük a pillanatot. Mindezt annak köszönhetjük, hogy az idén le tudjuk győzni azokat a csapatokat, amelyek ellen erre megvan az esélyünk. A bravúroktól még messze vagyunk, de tudunk egy jó átlagot, és mint most, ha kell kiverekedjük a sikert. Egy nagyon masszív ellenfelet sikerült így felőrölnünk, elsősorban Ágoston Lilla, Benczik Liza, Lengyel Lilla és a cserént beálló kapus Takács Liza kiemelkedő teljesítményének köszönhetően. Az U19-es és a felnőtt NB II-es bajnokságban így hét győzelemmel tudtunk lezárni egy 12 mérkőzéses sorozatot, amiért dicséret jár a lányoknak.   

Leány U17 II. osztály – Nyugat - 06. forduló:
Pécsi EAC - Mosonmagyaróvári KC  25 - 30 (8 - 12)
MKC: Zentai - Bertalan 6, Skorcze, Faddi-Horváth 3, Horváth Zs. 2, Telek 1, Schuttovits 9.
Csere: Varga L. (kapus), Aszt P. 6, Buga R. 1, Csáki A. 1, Czigány 1, Beke, Petz, Szabó G., Lengyel A.
Utánpótlás edző: Farkas Veronika 

Farkas Veronika: - A pécsi ellenfelünk a tabella harmadik helyéről várt bennünket és a mérkőzésen is kiderült, hogy egy ügyes, hajtós csapat. Kiválóan védett a kapusuk is, tehát egyáltalán nem volt ez könnyű találkozó, igaz végig mi vezettünk, de nagyobb különbség csak a hajrában alakult ki. Sajnos a támadójátékunk nem volt céltudatos, gördülékeny, nem használtuk ki a gyorsaságunkat, a lerohanásokat, amire csak részben magyarázat, hogy négy és fél órás buszozást követően léptük pályára. Szerencsére a védekezésünk viszont jól működött, sok megállító ütközéssel kényszerítettük passzív játékra a hazai csapatot. Az idegenbeli sikerek nagyon fontosak a bajnokságban, ezek sokat segíthetnek a céljaink elérésében. Most lesz két hét szünetünk, amelyben egy mini alapozással fel fogjuk tölteni a „raktárainkat”. 

Gyermekbajnokság leány U13 - VIII. csoport:
Mosonmagyaróvári KC - Ácsi Kinizsi SE  44 - 1 (21 - 1) 
Mosonmagyaróvári KC - Bicskei TC  48 - 1 (26 - 0)
MKC: Horváth Anna, Papp Anna (kapusok), Andorka Boglárka, Baltová Liana, Denk Hanna, Fazekas Lilla, Fazekas Réka, Fekete Maja, Kovács Panna, Németh Nadin, Pfeiffer Lotti, Redeczki Dóra, Szalay Zoé.
Utánpótlás edző: Balogh Sándor 

Balogh Sándor: - A bajnokság második fordulóját Komáromban rendezték a hétvégén, ahol a számunkra könnyű ellenfelekkel találkoztunk. A két mérkőzésen igyekeztünk több dolgot megvalósítani a védekezésben, amelyekben láttam biztató jeleket. Támadásban az ellenfeleink ritkán késztettek minket a felállt védelem elleni játékra, így ma góljainkat főként gyors ellentámadásokból szereztük. A befejezéseknél azonban még több koncentráció szükséges és bátrabban kell felvállalnunk az egy az egyes játékhelyzeteket. Az eredmények mellett örömmel számolok be arról, hogy Baltová Liana sikeresen teljesített az MKSZ Komplex Tehetség Táborának válogatóján. Így meghívást kapott a Magyar Kézilabda Szövetség 2022. november 4 - 6. között megrendezésre kerülő Komplex Tehetség Táborába.Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó